גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עם מחשוב הענן אפשר להגיע מהר לשווי של מיליארדים"

סיגל קלמנסון-קושניר, מיקרוסופט ישראל: "ענן המחשוב זו פילוסופיה עסקית חדשה. אנחנו עדיין לא לגמרי תופסים לאן זה יתפתח" ■ רונן ניר, שותף בכרמל: "לא בטוח שמצוינות טכנולוגית מספיקה כדי להצליח"

שני השינויים הבולטים בתחום מחשוב הענן בלטו לעין בפאנל "ההזדמנויות סביב מחשוב הענן" שנערך בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס". השינוי הראשון הוא היעדרם של אנשי ה-IT - מנהלי ואנשי מערכות המידע הארגוניות, שבדרך כלל משתתפים בדיונים כאלה. הבדל נוסף נגע לרמת הוודאות. הענן - גישה למשאבי מחשוב ותוכנות שממוקמים במרכזי מחשוב מרוחקים באמצעות האינטרנט - הסכימו כולם, כאן כדי להישאר. המהפכה יצאה לדרך.

הפאנל, בהתאם לתפקידי המשתתפים, התרכז בהזדמנויות העסקיות שניצבות בפני כל מי שהענן רלוונטי עבורו. מדובר בארגונים מבוססים, חברות קטנות, ספקי תוכנה, אנשי הון סיכון, וגם לענף ההיי-טק הישראלי. "הענן מתחיל להתנחל במיינסטרים", אמר דן יכין, אנליסט בכיר בחברת המחקר הטכנולוגי IDC, "עלינו על המסלול, אבל הדרך עוד ארוכה".

יכין דיבר במפגש על החסמים שעומדים בפני ארגונים כאשר הם שוקלים לאמץ את הטכנולוגיה. "הארגונים חששו בתחילה מההיבט הפסיכולוגי", אמר יכין, "למשל בהקשרים של אבטחה ורגולציה, אבל כעת מדובר בכיוונים יותר פרקטיים, שבוחנים את הביצועים והזמינות של משאבי המחשוב המרוחקים". יכין העריך ששינוי כזה מצריך זמן, מאחר שמדובר ב"תהליך אבולוציוני".

את הגישה החדשה לענן המחשוב אפשר לאתר כיום ברוב החברות הגדולות שמובילות את עולם המחשוב בעשרות השנים האחרונות. במיקרוסופט למשל מזהים רעידת אדמה שמושפעת מצריכה שונה של התקני מחשוב (טאבלטים, סמארטפונים וכו') ושל תוכניות עסקיות. סטיב באלמר, מנכ"ל ענקית התוכנה הכריז לפני כשנה וחצי: "אנחנו לגמרי בענן".

איזו משמעות יש להצהרה הזו ברמה הפרקטית? סיגל קלמנסון-קושניר, סמנכ"לית שיווק ואסטרטגיה במיקרוסופט ישראל אומרת כי "90% מהמו"פ שלנו עובד כך שכל דבר שנוציא יהיה רלוונטי גם עבור תשתית המחשוב המקומית וגם בענן המחשוב".

מיקרוסופט השקיעה בשנים האחרונות מיליארדי דולרים כדי לספק תשתיות מחשוב לעולם החדש. הסכום הושקע, בין השאר, בהקמה של שישה מרכזי מחשוב גדולים בעולם ותשתיות תוכנה. גולת הכותרת בתחום הזה היא סביבת הפיתוח Azure, שמיועדת לאחסון והרצת יישומים מהענן. לדברי קלמנסון-קושניר, "אנחנו חושבים שענן המחשוב זו פילוסופיה עסקית חדשה. אנחנו עדיין לא תופסים לגמרי לאן זה יתפתח, אבל רואים את זה כהזדמנות למודלים עסקיים חדשים".

"לפתור הרבה בעיות"

דוגמה לארגון מבוסס יחסית שמנסה לנצל את הפוטנציאל העסקי בענן המחשוב היא קופת חולים מכבי. לדברי ורדה שלו, מנהלת מערך לאינפורמטיקה רפואית ומחקר, במכבי שירותי בריאות, ישנם מועדים שבהם ישנו עומס כבד על המערכת, "מה שמביא כמות גדולה של רופאים לנסות לגשת לשרתים בו זמנית". היכולת להגמיש את הניצולת של המשאבים, באמצעות שימוש בענן המחשוב, "יכולה לפתור לנו הרבה בעיות", לדברי שלו.

באופן לא מפתיע, האופי הרגיש של הנתונים - רשומות רפואיות של לקוחות - גורם לקופות החולים להתייחס לנושא האבטחה וההגנה על פרטיות כאל נושא קריטי. "כבר למדנו", מספרת שלו, "שלהחזיק את הנתונים פיזית אצלנו לא הופך אותם ליותר בטוחים, אך אנחנו יודעים שאם ניפול בנושא של הפרטיות והאבטחה אף אחד לא יסלח לנו".

יכין: "בארגונים כבר מבינים שפתרונות הענן לא פחות טובים, בתחום האבטחה, בהשוואה למערכות הקיימות".

ההגנה על המידע לא מהווה רק מחסום פסיכולוגי והיא מטרידה מאוד גם את הרגולטור. בישראל, מעיד עו"ד אייל שגיא, שותף במשרד AYR, "יש רגולטור שמבין טכנולוגיה", ועם זאת, הוא מציין, נקודת המוצא של הרגולטור היא מאוד שמרנית ואולי אף "אנכרוניסטית" בכל מה שנוגע ניהול מאגרי מידע. לדברי שגיא, "ההנחה הבסיסית היא שהמקום הכי טוב למאגר מידע הוא בבית. בסופו של דבר, כמעט תמיד אפשר לייצא נתונים שממוקמים על ענן למדינות אחרות, אבל זה יכול להגיע לפינות מאוד מוזרות מבחינה חוקית".

אודי זיו, נשיא חטיבת האנטרפרייז בנייס הוסיף: "כולם היום או מדברים או חושבים על ענן. לדעתי התפיסה שתנצח, לפחות בשנים הקרובות, היא שתוכנה תהיה גם במחשבים המקומיים וגם בענן. בתור ספקי תוכנה זו הזדמנות אדירה".

רונן ניר, שותף בקרן ההון סיכון כרמל אמר כי "המחסום לשימוש יותר אינטנסיבי לא קשור לסוגיות טכנולוגיות אלא נובע מהשקעות היסטוריות של הארגונים במערכות מחשוב ותיקות, שנמצאות על שרתי הארגון. הארגונים לא רוצים להרגיש שהם בזבזו את ההשקעה. זה תהליך שייקח לו זמן, אולי עוד 10-15 שנה".

קלמנסון-קושניר: "אנחנו רואים שינוי אצל עסקים קטנים ובינוניים, שלא יכלו ליהנות מהטכנולוגיה שלנו. עכשיו הם יכולים לעבור שינוי ופתאום לנעול נעליים שיאפשרו להם לרוץ מהר יותר".

ארגונים גדולים נעזרים במחשוב הענן על מנת לשפר את קצב הצמיחה ואולי גם את השורה התחתונה, אולם עבור חברת סטארט-אפ מדובר לפעמים בסיטואציה של להיות או לחדול. "לפני עשר שנים היינו צריכים לשים 2-3 מיליון דולר כדי להקים את חוות השרתים שלנו, לא הייתה דרך אחרת", טוען תומר דביר, מנכ"ל סלוטו (Soluto), "היום אפשר, מהרגע הראשון, פשוט להתחיל. עד לא מזמן מי שלא ידע לגדול כך שיתאים עצמו מהר לכמות גדולה של משתמשים פשוט מת, היום אפילו סטארט-אפ קטן יכול להסתדר בלי היכולות האלה".

מבחינת סדר הגודל, סלוטו הוא אחד הסטארט-אפים הבולטים בעולם. המוצרים של החברה מספקים תובנות לתמיכה במחשבים אישיים כתוצאה מניתוח תשתית משתמשים רחבה (Crowd Sourcing). סלוטו הוא הסטארט-אפ הגדול בעולם, בכל הנוגע לשימוש בתשתיות ה-Azure של מיקרוסופט. דביר מעיד שהמוצר החברה הורד על-ידי 3 מיליון משתמשים, וכי העומסים בגישה לתוכנה לא היו קבועים. לדבריו: "היכולת של סטארט-אפ לעמוד בזה היא בזכות הענן". במשרדי החברה, בשדרות רוטשילד בתל אביב, אין תשתית מחשוב מהותית. כל השרתים שמאפשרים את פעילות סלוטו ממוקמים על ענן.

זאב ביקובסקי, מנכ"ל GigaSpaces, שמספקת פלטפורמה לפיתוח אפליקציות שמיועדות לפעול בענן: "יש שני דברים שרלוונטיים למחשוב ענן מבחינת חברות סטארט-אפ ישראליות. הדבר הראשון הוא בתחום התשתיות, שיודעים לפתח כאן, כי זה אתגר רציני. הצד השני הוא עניין היזמות, שמאוד חזק בישראל. היום אפשר להיות יזם שנעזר בתוכנות גם בלי לדעת לכתוב שורות קוד".

צחי וייספלד, סמנכ"ל אסטרטגיה ופיתוח עסקי במרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל: "אחד האתגרים הכי קשים כיזם הוא להיפגש עם אנשי המחשוב בארגון שאתה מנסה למכור לו מוצר. עכשיו, באמצעות מודל של תוכנה על-פי דרישה, אתה יכול להיפגש ישירות עם המחלקות שצורכות את התוכנה בשטח".

"להתמודד עם גידול מהיר"

גל הרכישות וההנפקות שבוצעו בתקופה האחרונה בפרמיה נדיבה, מסביר למה יש למשקיעי ההון סיכון מוטיבציה להשקיע בתחום מחשוב הענן. לדברי רונן ניר מכרמל, ההזדמנות נובעת מכך ש"מדובר במהפכה שמקיפה את כל עולם ה-IT. מדובר קודם כל בפיתוח תשתיות חדישות וישראל תמיד הייתה חזקה בתחום הזה".

בפורטפוליו של כרמל ניתן למצוא מספר גדול של חברות שנכנסות תחת ההגדרה של מחשוב ענן, ובקרן מאמינים שמדובר בפוטנציאל גדול. ניר: "במודל ההשקעות הרגיל יהיה קשה מאוד לייצר החזרים משמעותיים עם חברות שלא יגיעו לשווי של חצי מיליארד עד מיליארד דולר. הבשורות הטובות הן שהענן מאפשר לנו להגיע מהר יותר לחברות שיש להן פוטנציאל וכן שאפשר ליצור חברות גדולות במהירות. הפייפליין שאנחנו רואים היום לחברות בשווי מיליארד דולר הוא הגדול ביותר שהיה אי פעם".

וייספלד: "מצד האקזיטים הפוטנציאלים, גם במיקרוסופט מחפשים, אקטיבית, חברות בתחום הענן בכל העולם שיעזרו לנו לקדם את התחום וגם לקדם אותנו. אנחנו לוקחים את הסטארט-אפים שאנחנו מאמינים בהם לסדנאות ועוזרים להם למצוא ערוצי מכירה".

ניר: "החברות שתמיד הצליחו בארץ פיתחו פתרונות מערכתיים מורכבים, אבל החסמים שיורדים בכל העולם, מאפשרים לחברות כמו סלוטו להצליח. לא בטוח שמצוינות טכנולוגית, שתמיד הייתה לנו כאן, מספיקה כדי להצליח. לכן קריטי להצטיין גם בנושא חוויית המשתמש, ולדעת להתמודד עם גידול מהיר ביכולות השיווק. אלו תחומים שהיסטורית לא הצטיינו בהם. אנחנו רואים יותר יכולות כאלה נבנות בארץ. אבל זה עדיין לא ברור אם נצליח לגדול מסטארט-אפ ניישן ל-Scale Up ניישן".

היכולת להגיע לצמיחה מהירה בסטארט-אפים בתחום האינטרנט היא זו שעומדת מאחורי הקפיצה בשוויין של חברות שמספקות שירותי ענן כגון DropBox, שמספקת שירותי אחסון מידע במרכזי מחשוב מרוחקים. בחברה, שהוקמה בסך הכול לפני שנתיים, הושקעו לפני כחודשיים 250 מיליון דולר לפי שווי של 4 מיליארד דולר. האם נראה גם כאן חברה דמויית DropBox ישראלית?

דביר: "פתאום רואים את הסטארט-אפים שיכולים לצמוח מהר ורוצים להיות הרבה יותר גדולים, ולא רק לתפוס את העמדה של אלו שמאפשרים לטכנולוגיה להתקיים. עם הענן אפשר להגיע מהר לשווי של מיליארדים. זה מאפשר לנו לקפוץ מדרגה בסדר הגודל של הפעילות, וגורם גם לנו לשאוף ליותר, להגיע למאות מיליוני משתמשים".

יכין: "החברות המצליחות מספקות תוכנות מסוג חדש, לא רק עושות טרנספורמציה לתוכנות שקיימות על התשתית הישנה לתחום הענן. לדעתי סטארט-אפים שרוצים להצליח צריכים לחשוב איך הם מאפשרים ליצור עולם חדש של אפליקציות".

ביקובסקי: "לדעתי הענן גם משנה את נושא השיווק והמכירות וזה משמעותי לחברות ישראליות. פנים מול פנים לאיש מכירות ישראלי לא יהיה סיכוי, אבל כאשר הוא צריך לתקתק משהו על המקלדת מאחורי הקלעים, אף אחד לא יודע מי כתב את זה וזה מוריד את המחסום שהיה בתחום הזה".

עוד כתבות

טנקי Leopard 2 במפעל נשק גרמני. ''מוכנות מיידית'' / צילום: Associated Press, FABIAN BIMMER

ספינות קרב, טילים ונשק לייזר: מי המדינה שמובילה במרוץ החימוש העולמי?

המציאות הגלובלית החדשה שמה קץ לעשורים של שלום - ושלחה מדינות רבות למסע התחמשות ● באירופה מתארגנים לעימות כולל עם רוסיה, איראן מתקדמת לגרעין, ואפילו אוסטרליה הכריזה על חיזוק המערך הצבאי ● בשנה החולפת ההוצאה העולמית על ביטחון רשמה את הזינוק החד ביותר זה 15 שנה ● גלובס מציג את המהלכים הגדולים בדרך למלחמה הבאה

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: חולצו גופותיהם של שני לוק, יצחק גלרנטר ועמית בוסקילה

הגופות חולצו במבצע מיוחד של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה ● סמל בן אבישי, מנהריה, מפלוגת התקשוב של חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בצפון רצועת עזה ● צה"ל מאשר - חוסל בכיר בארגון טרור בלבנון שעבד עם חמאס ● לוחם צה"ל נפצע קשה בהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה ● בית הנבחרים של ארה"ב אישר חוק שימנע עצירת משלוחי נשק לישראל ● עדכונים בולטים

יחידת המודיעין של צה''ל וסימני השאלה / צילום: איל יצהר

התחקיר עוד לא הושלם אבל המינויים כבר מעוררים סערה: מה עובר על היחידה היוקרתית של חיל המודיעין

יחידת המודיעין מתמודדת עם לא מעט סימני שאלה שטרם זכו למענה מאז 7 באוקטובר ● בכירים לשעבר בצבא מתארים אותה כחבולה ומפולגת ברקע הכישלון המודיעיני הקשה והפרסומים על אודותיה בתקשורת הזרה ● בשלב זה, תחקיר רשמי ומלא טרם נערך ובכירי 8200 לא הודיעו על פרישתם בעקבות המחדל, אולם כבר כעת זהות יורשיהם מעוררת סערה חדשה בצמרת הצבא

אונייה של צים / צילום: Shutterstock

צים מייקרת את הובלת המכולות מהמזרח לישראל

חברת הספנות הודיעה על התייקרות עלויות הובלת המכולות שלה מהמזרח הרחוק לישראל החל מה-25 במאי ● עם היטלים ומסים מחיר מכולות מגיע לכ־4,260 דולר עבור מכולת 20 רגל

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות קלות; וולמארט שברה את שיא כל הזמנים לאחר הדוחות

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● האיחוד האירופי פתח בחקירה נגד מטא ● ברק עילם, מנכ"ל נייס פורש מתפקידו • יפן: התוצר הגולמי ירד ב-0.5%, יותר מהצפי ● אוסטרליה: עלייה בשיעור האבטלה ● וגם, התעלומה שנפתרה: נחשפה המניה שוורן באפט רוכש בסתר כבר חצי שנה

כוחות איחוד והצלה בזירת תאונה. ''לרענן את מערך הבטיחות בתאגידים'' / צילום: חילוץ והצלה

כך תשפיע הרפורמה בתקנות הבנייה על האחריות לתאונות בענף

הרפורמה מבקשת לשנות את מדרג בעלי התפקידים באתרי הבנייה, כך שתוטל לראשונה אחריות ישירה בדין לבטיחות באתרים על שורת בעלי תפקידים נוספים

טיילור סוויפט. השפעה של 330 מיליון דולר על ה־NFL / צילום: ap, Lewis Joly

השיעור הכלכלי שחברות המדיה יכולות ללמוד מטיילור סוויפט

שוק המדיה חווה האטה שתחייב את שלושת מנועי הצמיחה הגדולים שלו - רשתות חברתיות, חברות סטרימינג וחברות גיימינג - לשנות אסטרטגיה ולשתף פעולה ביניהם, כך עולה מדוח חדש של פירמת הייעוץ דלויט ● הסיפור של סוויפט ובן הזוג כוכב ה־NFL מוכיח עד כמה מהלך כזה יכול להיות רווחי

עו''ד ד''ר גיל-עד נועם במהלך הדיון / צילום: Reuters, Yves Herman

ישראל לבית הדין בהאג: משמעות עצירת המלחמה - 132 חטופים ירקבו במנהרות חמאס

אחרי שבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג קיים דיון בבקשה שהגישה דרום אפריקה להוציא צווים להפסקת המלחמה, המשלחת הישראלית השיבה על טענותיה ● המשנה ליועמ"שית למשפט בינלאומי, עו"ד ד"ר גיל-עד נועם, העומד בראש המשלחת: "לקרוא למשהו 'רצח עם' שוב ושוב, לא הופך את זה לרצח עם" ● במהלך הדיון נקראו קריאות ביניים והדיון הופסק למספר שניות

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Denes Erdos, Jacob King, Brendan Smialowski)

מה יציל את אוקראינה מתבוסה ומה יעשו דגלים פלסטיניים לעצמאות סקוטלנד

אוקראינה מתחננת לשבע סוללות פטריוט ובלינקן פורט על גיטרה ● האם האינפלציה בארה"ב יורדת מאוחר מדי ● במרחק 17,000 ק"מ מצרפת, המחוז הצרפתי עולה באש ● לאומנים סקוטיים עם דגלי פלסטין ● ראש ממשלה אחד נורה, השני יצא לפנסיה לאחר 20 שנה ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מטוס קרב F-15. ''עשרות אם לא יותר כלי חיל האוויר'' / צילום: דובר צה''ל

"התאמנו ליותר מזה": המתקפה האיראנית מעיניים של נווט קרב

כחלק מההכנות לאחד מרגעי השיא של חיל האוויר במלחמה, טייסי הקרב דימו תרחישים של מתקפה מאיראן באמצעות סימולטורים - כך מספר נווט הקרב רס"ן (מיל') א' שנטל חלק ביירוט ● "המאמן מאפשר לתרגל כמה גזרות, יום או לילה"

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שתי המניות שמושכות את בורסת ת"א כלפי מעלה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מדד המחירים לצרכן באפריל הפתיע לרעה בפעם השלישית ברצף. זה מה שחושבים האנליסטים ● כל הפרטים על השינוי הדרמטי בשעות המסחר שמקדמת הבורסה בת"א ● וגם: מחקר חדש מגלה אילו אפיקי השקעה מניבים את התשואות הגדולות ביותר בטווח הארוך

נשיא מצרים א סיסי וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו / צילומים: AP, Shutterstock, מארק ישראל סלם (ג'רוזלם פוסט)

קהיר מאיימת על ירושלים, בזמן שהיא זקוקה לגז הישראלי יותר מאי פעם

בעקבות תמרון צה"ל במרחב רפיח בוחנים המצרים מחדש את היחסים עם ישראל, אלא שנראה שבפן האנרגטי, האפשרויות של מצרים מוגבלות ● ישראל אמנם צריכה את צינורות ההולכה המצריים, אבל גם השכנה ממערב זקוקה לנו, נוכח צפי למחסור חמור בגז בקיץ

גידול קקאו בשמורה בניגריה. הבצורת הקשה זה 20 שנה / צילום: Associated Press, Sunday Alamba

לשלם הון או להסתפק בתחליף זול? העתיד המריר של תעשיית השוקולד

גל התייקרויות הקקאו, על רקע היבול העגום במערב אפריקה, אולי התחלף בירידות חריפות - אך המחסור צפוי להימשך והמומחים לא מעריכים שהמחירים ישובו לקדמותם ● בינתיים יצרניות הממתקים הגדולות כבר מקטינות אריזות, משנות מתכונים ומשלבות יותר תוספות בחטיפים

יו''ר המחנה הממלכתי, בני גנץ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

גנץ באולטימטום לנתניהו: "תוכנית פעולה חדשה עד ה-8.6 או שנפרוש מהממשלה"

יו"ר המחנה הממלכתי תקף את רה"מ בהצהרה ואמר: "בתקופה האחרונה דבר מה השתבש. החלטות חיוניות לא התקבלו. מעשים מנהיגותיים הנדרשים כדי להבטיח ניצחון לא נעשו" • ראש האופוזיציה לפיד: "גנץ צריך להודיע הערב שהוא פורש מהממשלה האיומה בתולדות המדינה, שהוא לא יסייע עוד לנתניהו להישאר בשלטון, ושהוא קורא לבחירות"

צילומים: מרים אלסטר/פלאש90, חיים צח/לע''מ, AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

החנינות פורחות בימי המלחמה: "ימים קשים מצדיקים את הפעלתן"

מתנדבי זק"א שפינו גופות, מילואימניקים שלחמו ברצועה ומי שאיבדו קרובים בנובה הם חלק משורה של אנשים שקיבלו חנינה מאז ה־7.10 ● מה זה אומר על הרעיון הבסיסי של שלטון חוק, ומה הסיכוי שהאנשים שחננו יחזרו לסורם?

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel / צילום: אלן ציפלסקי

שוקלים לרכוש מכונית חשמלית? את האזהרה הזו אתם חייבים לשמוע

שיחה עם ד"ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel ● על הסדר העולמי החדש, הבחירה בין המחנה האמריקאי לזה הסיני, מה מסוכן במכוניות החשמליות שמגיעות מסין ועתיד יחסי ישראל-ארה"ב ● האזינו

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' מקשיח עמדות מול ארדואן בשעה שבמכס הישראלי מעודדים יבוא מטורקיה דרך מסלולים עוקפים

שר האוצר סמוטריץ' הודיע על הטלת מכס של 100% על ייבוא מוצרים וסחורות מטורקיה, זאת לאחר שנשיא טורקיה הורה על עצירת הייצוא הטורקי לישראל ● בינתיים, לגלובס נודע כי במקביל במכס הישראלי פועלים להקלה על יבוא מטורקיה דרך מדינות צד שלישי

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק ו-S&P 500 סגרו שבוע רביעי רצוף בעליות

נאסד"ק ירד ב-0.1% ● הדאו ב-40,000 ובוול סטריט ג'ורנל מסבירים למה המדד הזה הוא "דינוזאור", או לפחות "פגום" ● יו"ר הפד, ג'רום פאוול חולה בקורונה ●  מניות השבבים עלו השבוע ב-5% ● מיקרוסופט תציע את מעבדי AMD ללקוחות הענן שלה, במקום אלה של אנבידיה ● בבנק אוף אמריקה ממליצים על רובין הוד ● גיימסטופ פרסמה אזהרת רווח והודיעה על גיוס הון, צללה ב-20% ● רדיט ו-OpenAI הכריזו על שיתוף פעולה, רדיט זינקה ב-10% 

אתר בנייה. ''יותר מ־90% מכוח האדם במקצועות 'הרטובים' היו בידי עובדים פלסטינים'' / צילום: Shutterstock

חומרים תוצרת הארץ ושימוש בטכנולוגיה: איך להוציא את ענף הבנייה לעצמאות

אירועי מלחמת "חרבות ברזל" הבהירו היטב עד כמה היה ענף הבנייה תלוי שנים בגורמים לא יציבים ● האתגר העצום שאיתו הוא מתמודד עשוי לסייע בשינוי החשיבה: "המדינה צריכה להיות עצמאית גם בבנייה"

מיירט הלייזר ''דראגון פייר'' / צילום: יוטיוב

הטיל הקטלני החדש של רוסיה, וישראל מקדימה את בריטניה ביירוט לייזר

ארה"ב מקדמת את שדרוג טילי הכתף וטילי השיוט הזעירים שלה ● רוסיה הופכת את טילי השיוט שלה לקטלניים יותר ● וספינות מלחמה חדשות של בריטניה יכללו את מערכת יירוט הלייזר "דראגון־פייר" ● השבוע בתעשיות הביטחוניות