גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רשות ההגבלים צפויה לטרפד בקרוב את עסקת מזרחי ואגוד

לפי הערכות, רשות ההגבלים תדחה בקרוב את בקשת המיזוג בין מזרחי טפחות לבנק אגוד או תקבע תנאים שיהפכו אותו ללא רלוונטי ● מה הנתונים שמטרידים את הרשות, ועד כמה הלחץ הפוליטי ומעורבות בנק ישראל השפיעו על ההחלטה? ● וגם: על ניגודי העניינים בתוך בנק אגוד בקידום העסקה, והאם אכן הבנק עשוי להגיע לפירוק

מנכ"ל בנק אגוד ישראל טראו / צילום: תמר מצפי
מנכ"ל בנק אגוד ישראל טראו / צילום: תמר מצפי

בימים הקרובים תקבל רשות הגבלים עסקיים החלטה דרמטית: האם לאשר את מיזוג בנק אגוד לתוך מזרחי טפחות. העיסוק בעסקה הזו קצת יצא מפרופורציה - עסקאות שופרסל-ניו פארם, אל על-ישראייר, וגולן-סלקום היו בעלות משמעות רבה יותר למשק.

אבל הפעם מעורבת גם פוליטיקה, רגולטור נוסף (בנק ישראל) ויחסים מורכבים ורגישים בין הכוחות השונים, שהביאו לעיסוק האינטנסיבי בעסקה הזו. הערכות הן שרשות ההגבלים לא תאשר את המיזוג בין הבנק השלישי לבנק השישי בגודלו במערכת. נראה כי גם בשוק ההון מעריכים שזה המצב. מאז הפרסום ב"גלובס" בחודש שעבר לפיו הרשות מערימה קשיים על המיזוג, איבדה מניית בנק אגוד  8% משוויה (באותה תקופה עלה מדד הבנקים בכ-4%). "גלובס" ממפה את האינטרסים השונים, את הסיבות לנטיית הרשות לדחות את המיזוג, ומה יקרה בהמשך.

שוק ההון חושש שהמיזוג עם מזרחי טפחות לא יאושר

1. בנק ישראל

לפני חצי שנה חתם מזרחי טפחות על העסקה לרכישת בנק אגוד לפי שווי של כ-1.5 מיליארד שקל מידי הבעלים שלו: שלמה אליהו, משפחות לנדאו ומנור וד"ר יעל אלמוג זכאי. זמן קצר לאחר מכן, המפקחת על הבנקים ד"ר חדוה בר הודיעה על תמיכתה במיזוג, שיחזק את מזרחי טפחות בתחרות מול הבנקים הגדולים (וגם יסיר מבנק ישראל את העול של פיקוח על בנק קטן הסובל מחולשות רבות). אין ספק שלבר היו כוונות טובות, אבל ייתכן שבדיעבד יתברר כי דווקא לתמיכתה הנלהבת הייתה השפעה הפוכה על תוצאות התהליך.

לשר האוצר משה כחלון ומקורבו שר הכלכלה אלי כהן יש יחסים רעועים עם בנק ישראל. השניים טוענים שהבנק לא מקדם מספיק את התחרות במערכת הבנקאית - טיקט מרכזי איתו רץ כחלון בבחירות האחרונות. תמיכתו הנלהבת של בנק ישראל במיזוג נפלה לידיהם כפרי בשל, והם מיד הצהירו שיתנגדו לכך (עוד נרחיב על הפוליטיקאים בהמשך). ניתן להניח כי לאור המחלוקות שהיו לאורך השנים האחרונות בין בנק ישראל לרשות ההגבלים, גם ברשות ההגבלים לא ממש מתחברים לעמדה של בנק ישראל.

בנק ישראל מעורב גם בתהליכים המתנהלים ברשות ההגבלים. נזכיר כי בשבוע שעבר פורסם ב"גלובס" כי אחד החששות שהביעו ברשות ההגבלים הוא שהבנק הממוזג יגיע תוך זמן קצר לנתח שוק של 20%. לפי הכללים היום, בנק שמגיע לנתח שוק שכזה מחויב בדרישות הון נוקשות יותר, שמשפיעות על יכולת הצמיחה שלו. בנק ישראל, שנחוש לפתור את הקשיים באישור העסקה הודיע כי ישנה את הכללים כך שלא יחולו על הבנק הממוזג. במערכת הפיננסית הופתעו מהחלטת בנק ישראל, שלרוב לוקח לו זמן לקבל החלטות, בודאי כאשר מדובר בנושאים שהם הבסיס של הרגולציה הבנקאית - דרישות הון. "מפתיע שבכזו קלות ומהירות משנים כלל כה בסיסי", אומר גורם בכיר במערכת הפיננסית.

2. הפוליטיקאים

"הכתובת הייתה על הקיר. שר אוצר שחקק על דגלו הגברת התחרות בבנקים והגדלת מספר השחקנים לא יעבור לסדר היום על מהלך של מיזוג בין בנקים", אומר גורם המכיר היטב את העסקה. התנגדות כחלון, מקורביו וחברי כנסת נוספים לא הסתיימה רק בהצהרות. בכירי מפלגת כולנו הגדילו לעשות והגישו הצעת חוק ולפיה מיזוג בין בנקים חייב לקבל אישור שרי האוצר והכלכלה - קרי עקיפת סמכות רשות ההגבלים. אמנם ההצעה אינה מקודמת מעשית, אבל היא מהווה מסר ברור (ויש שיאמרו שאף איום) לרשות ההגבלים. בנוסף לכך באחרונה פורסם כי השר כהן אף נפגש עם היועץ המשפטי של רשות ההגבלים אורי שוורץ המטפל במיזוג, ובאופן חריג הציג את עמדתו הברורה בנושא המיזוג.

3. רשות ההגבלים

תחת הסיטואציה הזו צריך שוורץ לקבל החלטה (הממונה על ההגבלים מיכל הלפרין מנועה מלעסוק בסוגיה במסגרת הסדר ניגוד העניינים). בסביבת הרשות דוחים את הטענה שמופעלים עליהם לחצים פוליטיים. ברשות מודעים לכך כי לא משנה איזו החלטה תתקבל, יוגש עליה ערעור לבית הדין להגבלים, עימו הרשות תצטרך להתמודד ולהגן על החלטתה ללא עזרה של אף פוליטיקאי.

למעשה, לא משנה איזו החלטה תתקבל, הרשות תספוג אש: אם יאשרו את המיזוג, הפוליטיקאים יתרעמו ויתקפו, ואולי בעתיד אף "יסגרו עימם חשבון". מנגד אם יתנגדו למיזוג, תעלה ביקורת ציבורית שהרשות נכנעה ללחץ הפוליטי ולאיום בהצעת חוק להחלשתה.

על פניו נראה כי בנק אגוד אינו שחקן משמעותי בשוק הבנקאות: נתח השוק שלו הוא פחות מ-3%, הוא לא בולט במחירים תחרותיים בעמלות ובריביות שהוא גובה. הבנק אמנם הציע תוכנית אטרקטיבית של חשבון עו"ש הפוך, אולם על אף השיווק האגרסיבי, היא לא הביאה לשינוי מהותי בנתח השוק שלו.

אלא שברשות ההגבלים לא הסתפקו בנתונים האלה. בחודשים האחרונים נאספו מאסות של נתונים מכל המערכת הבנקאית, בעיקר בתחום הקמעונאות - כמות חשבונות עו"ש, מעבר לקוחות בין בנקים. נתונים אלה הנמצאים כיום רשות ההגבלים ובנק ישראל מאפשרים למעשה לראשונה הסתכלות עמוקה יותר למצב התחרות במגזר משקי הבית.

המסקנה שבנק אגוד תורם באופן משמעותי לתחרות, מה שמצדיק סירוב למיזוג, אינה טריוויאלית. יחד עם זאת ברשות מצאו למשל כי לבנק אגוד עברו בשנה האחרונה כ-6,000 לקוחות. נתון זה נראה נמוך למדי ביחס למספר חשבונות הבנק של משקי הבית בישראל, אבל מבחינת הרשות הוא גבוה ביחס להיקף ניודי החשבונות בבנקים. בנוסף ברשות גם ניתחו את הנתונים של הבנקים לפי מגזרים גאוגרפיים, ומצאו כי באזורים מסוימים בארץ מגיע נתח השוק בגיוס הלקוחות של בנק אגוד למספרים משמעותיים מעל נתח השוק של הבנק.

סוגיה נוספת שברשות נדרשים אליה היא החשיפה לענף היהלומים - הן בנק אגוד והן מזרחי טפחות הם שחקנים מרכזיים בתחום האשראי לענף זה. כאן ניתן לומר שמיזוג בין השניים יקטין משמעותית את מספר השחקנים בענף, כשמנגד לא ברור אם יש מתמודדים לרכישת תיק האשראי הזה של בנק אגוד, שגם יישארו פעילים בתחום. יחד עם זאת, עולה השאלה האם למען ענף ספציפי מוצדק להשאיר את אגוד כבנק עצמאי.

ברשות ההגבלים אמנם אמורים לבחון רק את העסקה הזו, אולם ברשות מסתכלים על ההשלכות העתידיות. אם המיזוג יאושר יישארו בתחום הקמעונאות חמש קבוצות בנקאות גדולות ובנק ירושלים, הקטן יותר מבנק אגוד. אם בעתיד בנק ירושלים ירצה להתמזג אם אחד הבנקים, ברשות יתקשו להסביר שהם לא מאשרים זאת מחשש לפגיעה בתחרות, היות והם אישרו לבנק גדול יותר (אגוד) להיעלם.

על אף שכרגע נראה שקיים סיכוי גבוה שהרשות לא תאשר את המיזוג, יש עדיין גורמים שמעריכים כי קיים סיכוי שהעסקה תאושר, בכפוף למגבלות שונות. השאלה היא אם גם בתרחיש של מגבלות כגון מכירת חלק מסניפי בנק אגוד, מזרחי טפחות עדיין ירצה בעסקה.

4. אגוד

ברוב עסקאות המיזוג תמונת המצב ברורה למדי. שני הצדדים בעסקה משכנעים את רשות ההגבלים לאשרה. בעסקה זו המצב מורכב יותר בכל הקשור לבנק אגוד. בשל כללי ממשל תאגידי שחלים על הבנקים, ישנה הפרדה בין הבעלים של הבנק להנהלה שלו. למעשה, מי שמגיש את בקשת המיזוג זה הבנק עצמו. הבנק מתבקש להציג את הנתונים הרבים שהרשות דורשת (ונתונים כידוע ניתן להציג בכל מיני דרכים), וגם להגיע אל משרדי הרשות ולענות את השאלות הקשות.

מנכ"ל הבנק, ישראל טראו, מוצא עצמו בין הפטיש לסדן - מצד אחד יש לו מחויבות לבעלי השליטה בבנק שמינו אותו לתפקיד. מצד שני האינטרס הטבעי שלו ושל ההנהלה הוא שהבנק יישאר עצמאי ושהם ימשיכו בעבודתם, שכן סביר שמרבית הנהלת בנק אגוד אם לא כולה לא תיקלט לתוך מזרחי טפחות. במסגרת הדיונים גם טראו נקרא להגיע אל משרדי רשות ההגבלים. מה אמר להם בפגישה הסגורה עם אנשי הרשות אנחנו לא יודעים. אבל ניתן להניח שכאשר הוצפו בפניו האתגרים הדרמטיים בפניהם עומד הבנק כגון הצורך להחליף את כל מערכת המחשוב, סביר שהוא לא אמר שאין לכך פתרון, אלא הציג את המכרז שהבנק הספיק לבצע בנושא ואולי אף את תוצאותיו. מבנק אגוד נמסר בתגובה: "הנהלת הבנק אינה מתייחסת לנושאים הקשורים לעסקה".

5. העתיד

בהנחה שעסקת המיזוג לא תאושר, בעלי השליטה של בנק אגוד לא מתכוונים לוותר. הם צפויים להגיש ערעור לבית הדין להגבלים, ואף לדרוש דיון דחוף בנושא. הסיבה לכך היא שלא בטוח שמזרחי טפחות ירצה להיות בתמונה ולהיגרר לבתי הדין להגבלים. כמו כן לא ברור מה יהיה מצב הבנק במשך התקופה הזו. החצי שנה האחרונה לא הייתה פשוטה לבנק ולעובדיו הנמצאים באי וודאות, והשפיעה על יכולות הבנק (שממילא מוגבלות) ועל המוטיבציה. תהליך מתמשך בבית הדין להגבלים רק יעמיק את הדשדוש הזה - כולם יסכימו שזה לא בריא לבנק.

בהנחה שעסקת מזרחי אגוד תרד סופית מהפרק, עולה השאלה מה הלאה. לכולם ברור שהמצב הנוכחי לא צפוי להימשך. ראשית, אליהו מחויב למכור את מניותיו בבנק מכיוון שהוא מחזיק גם בשליטה בחברת מגדל. האם ימכור למשקיע חיצוני או בבורסה במחיר רצפה? ייתכן.

אפשרות נוספת שבעלי השליטה בבנק בוחנים היא לבצע סוג של פירוק "דה לוקס" לבנק. כלומר מכירה של חלק מהנכסים, מימוש נכסי הנדל"ן ששווים סכום לא מבוטל וביצוע ראן אוף ליתר הפעילות. מבחינת הבעלים ייתכן וזה תרחיש העדיף ממכירת מניות בנק אגוד בבורסה במחיר רצפה.

יחד עם זאת, מהלך שכזה יהיה טעון את אישור בנק ישראל. זה משהו אחד מצד בנק ישראל לתמוך במיזוג שיחזק שחקן בינוני, אבל לפרק לגמרי את בנק אגוד זה כבר תרחיש אחר, שקשה לראות אותו מאשר, במיוחד כי בנק אגוד ממש לא נמצא במצב של פשיטת רגל. מה שבטוח הוא שהטלטלות בבנק אגוד עוד יימשכו זמן רב, לא משנה איזה תרחיש יתממש.

הדמויות בעסקת המיזוג האפשרית / צילומים: שלומי יוסף, תמר מצפי

עוד כתבות

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר