גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כיצד המגמות העכשוויות בעולם חללי העבודה המשותפים תורמות למשתמשים בהם?

הגברת הפרודוקטיביות, חיסכון כלכלי, גמישות בהשכרה ופעילויות פנאי והעשרה ● חברות מתחמי העבודה והמשרדים המשותפים שמות דגש כיום על רווחת השוכרים והמשתמשים בשירותיהן במגוון דרכים

משרדים משותפים של Regus. עולם ה-Coworking תורם לרווחת העובד והחברה/צילום: Meero
משרדים משותפים של Regus. עולם ה-Coworking תורם לרווחת העובד והחברה/צילום: Meero

הכתבה בשיתוף Regus

אחד הדברים שחברות, עצמאים וארגונים שונים מתמקדים בהם, לפחות מבחינה לוגיסטית, הוא נושא שכירת המשרדים. לעצמאים, כמובן, אתגרים שונים מאשר לחברות וארגונים, אבל ברוב המקרים השאלה הבסיסית דומה: כיצד מאזנים בין הצורך לחסוך בעלויות המשרד ועדיין למקסם את היוקרה, הרמה הגבוהה של השירותים ופרודוקטיביות העבודה. אחד הפתרונות המקובלים כיום הוא שכירת משרדים משותפים או חלל עבודה משותף. הדבר מאפשר לשוכרים לחסוך כסף על שירותים רבים שניתנים יחדיו לכל החברות והעצמאים במתחם, אך עדיין לשמור על סטנדרטים גבוהים. מהן המגמות המרכזיות שתורמות לרווחת המשתמשים בשירותי המשרדים וחללי העבודה המשותפים? על כך בכתבה הבאה.

העלות יורדת, בזמן שהיעילות עולה

אחת המגמות הבולטות בתחום המשרדים המשותפים היא העובדה שחיסכון בעלויות לא רק מותיר יותר כסף זמין לשוכר, אלא גם תורם לרווחת העובדים ולפרודוקטיביות שלהם. במשרדים משותפים, השוכרים משלמים רק על השטח שהם משתמשים בו במשרד וחולקים בתשלום היחסי עבור השטחים המשותפים, כגון המטבחון, חדרי הישיבות והמחסנים.

מעבר לחיסכון הזה, לשהייה המשותפת תועלות נוספות: כבר בעשור הקודם, הצביעו מחקרים על הקשר שבין עבודה משותפת להגדלת הפרודוקטיביות של העובדים. אותם מחקרים הדגימו כי כאשר עובדים יושבים יחד (למשל, בחללי העבודה בסגנון Open Space), גוברים היעילות והסיפוק האישי שלהם. בין היתר בשל הקרבה אחד לשני והרחבת האלמנט החברתי שבעבודה.

בנוסף, קיימים מחקרים שהצביעו על עוד גורמים שיכולים להשפיע חיובית על העובדים. כך, למשל, במחקר שוודי מ-2016 נסקרו בהרחבה ההשפעות של חללים משותפים גם על האפשרויות להתפתחות עסקית של פרילאנסרים העובדים בהם. מתברר כי האינטרקציה בין היושבים באותו המרחב מסייעת לחשוב על רעיונות חדשים ומייצרת שיתופי פעולה.

מגמות מחקריות אלו עומדת לנגד עיני החברות המתמחות בהשכרת מתחמי העבודה המשותפים, כמו למשל חברת Regus העולמית. החברה, שפועלת גם בישראל, היא חלק מקבוצת IWG הגלובלית, המאגדת בתוכה מותגי יוקרה להשכרת משרדים וחללים משותפים. ב-Regus שמים דגש על הגברת היעילות במתחם בו בזמן שעלות השהייה יורדת. הישיבה משותפת, כאמור, מעלה את הפרודוקטיביות של העובדים ובאותה הנשימה חלק גדול מהשירותים הנדרשים לעצמאי או חברה - כגון תשתיות, כוח אדם לתפעול ועוד - משותפים בין כמה וכמה עצמאים וארגונים ועל כן ההוצאה בגינם, כאמור, מתחלקת.

מרחב עבודה של Regus. הישיבה המשותפת מעודדת יצירתיות/צילום: Meero

חוזי שכירות גמישים, תחלופה גבוהה

בעבר, כאשר חברות שכרו משרדים, למשל במגדלי משרדים, היה מקובל לחתום על חוזי חכירה לטווחים ארוכים - לכעשר שנים בממוצע. אולם מגמה זו הינה נחלת העבר. בבלוג Coworking Sources, הסוקר את המגמות העכשוויות בעולם העבודה המשותפת, מצביעים על הגמישות שמשרדים משותפים מעניקים לחברות השונות. לפי נתונים שפורסמו בבלוג, כ-14% מהעסקים האמריקנים מחליפים משרד מדי 18-24 חודשים במטרה להתחדש, או להתאים את העסק לצרכים המשתנים של החברה.

Regus פועלת כבר זמן רב ברוח זו. מתחמי העבודה והמשרדים המשותפים של החברה פרוסים ב-18 מוקדים ברחבי ישראל, והם חלק מ-3,000 מתחמים ב-900 ערים מרכזיות בעולם, שגם הם שייכים לרשת IWG. לשוכרים מוצעות תוכניות גמישות שמאפשרות להם לאזן את העלויות עם הצרכים המשתנים של העסק. לחתום חוזה לתקופה קצרה או ארוכה, ואפילו להרחיב או לצמצם את השטחים והשירותים שהם צורכים. במקרים מסוימים, כמו למשל בחלק מחבילות השירות שמציעה Regus ישראל לשוכריה, ניתן אף לרכוש מעין "כרטיסיות" שמקנות מספר שימושים בחודש בחדר הישיבות, או במשרד.

חיסכון בעלויות, סטנדרט גבוה ופרודוקטיביות. נסו את מרחבי העבודה המשותפים של Regus. לפרטים הקליקו כאן>>

דאגה לשעות הפנאי: חוגים ונטוורקינג עם עובדים אחרים

מגמה נוספת שבולטת בעולם המשרדים המשותפים היא תשומת הלב לרווחת העובדים. חוגים בשעות הפנאי, חדר כושר במבנה המשרדים, סדנאות שונות, הרצאות חווייתיות ועוד - הם חלק מהפעילויות המוצעות לשוכרים במתחמי המשרדים המשותפים בשנים האחרונות.

פעמים רבות, השוכרים במתחם לא נדרשים לממן את מלוא עלות ההטבות שהוזכרו מעלה, אלא רק לשלם עבור החלק היחסי שלהן. בשורה התחתונה, העובדים מרוויחים את ההעשרה בשעות הפנאי, שמירה על חיים פעילים ובריאים וגם נטוורקינג עם עובדים של חברות אחרות במתחם, שחולקים איתם את זמן הפעילות.

אפשרות לצמצם בכוח אדם

מתחמי העבודה המשותפים פופולריים גם בשל החיסכון בכוח אדם. במתחמים רבים מציעים לחברות לחלוק משרדים משותפים יחד ולהיעזר בשירותי אדמיניסטרציה משותפים, כמו למשל מזכירות מטעם המתחם, שנותנות שירות במקביל לשתי החברות.

זאת ועוד, לעיתים צוות של כמה וכמה אנשי מנהלה (מזכירות, אנשי לוגיסטיקה, אחראי דואר ועוד) יכול להיות מוחלף על ידי טכנולוגיה מתקדמת. בעמק הסיליקון, למשל, פופולרית כיום בקרב חברות הייטק גדולות, מערכת המאפשרת לעובדים להכניס נתונים על הפגישות שהם מעוניינים לקיים, הציוד הנדרש עבורן ועוד. בנוסף, המערכת מאתרת את חדר הישיבות הפנוי המתאים ביותר לצרכיהם - ומשריינת אותו, ללא מעורבות יד אדם.

שימוש של כמה שוכרים במטבחון משותף ושאר שירותים מקטינה עלויות/צילום: Meero

רשתות גדולות מעניקות הטבות

גם בתוך עולם ה-Coworking יש למתחמים מסוימים יתרונות על פני אחרים בשל המותג אליו הם שייכים, המציע הטבות שונות. כך, למשל, Regus ישראל, היא חלק מרשת עולמית מוכרת ובעלת מוניטין. הרשת מציעה לאלו השוכרים ממנה משרד או חלל משותף את האפשרות לעבוד בכל אחד מסניפיה בעולם, לפרק זמן קצוב.

במידת הצורך, ניתן גם לשכור שטח מסוים במתחם אחד ושטח נוסף במתחם אחר. העובדה ששני השטחים שייכים לאותה הרשת, יכולה להביא לחיסכון בעלויות. מהלך שאמור להיות משתלם יותר מאשר שכירת שטחים שונים משני גופים נפרדים.

ב-Regus ישראל מציעים בנוסף, שירות של משרד וירטואלי, שנשען על התשתית הקיימת באלפי סניפי הרשת בעולם. השירות מאפשר לפרילאנסרים בעיקר, אבל גם לכל חברה שחפצה בכך, לנהל משרד וירטואלי בכל מקום בעולם. הוא כולל כתובת עסקית למשלוח דואר, שירותי מזכירות ומספר טלפון. קיימת גם האפשרות להפוך את הווירטואלי לפיזי, מספר פעמים בחודש בכל אחד ממתחמי Regus בעולם.

בשורה התחתונה, המגמות העולמיות שהוזכרו כאן הולכות ומשנות את עולם ה-Coworking בכלל ותוך כך את תחום המשרדים וחללי העבודה המשותפים. כל זאת באופן שמאפשר לחברות ועצמאים לחסוך כסף, להגביר את הפרודוקטיביות של העובדים, ובמקביל לשמור על סטנדרטים גבוהים ויוקרה.

רשת Regus מציעה לכם לנהל משרד מכל מקום בעולם ועוד הטבות. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

הנפת דגל ישראל על אדמת רפיח סימנה נקודת שבר ביחסים עם מצרים

היחסים בין ישראל לשותפה הביטחונית מצרים הגיעו לשפל תקדימי עם ההשתלטות על מעבר רפיח, צעד שבעיניים מצריות נתפס ככיבוש ● הנשיא אל־סיסי מנסה למצב את עצמו כמבוגר האחראי באזור, אך יש מחירים שהוא לא יכול לשלם

דב קוטלר בכנס הפוטנציאל והתשואה של החברה הערבית בישראל / צילום: כדיה לוי

דב קוטלר מדבר לראשונה על הפרישה, בריחת גופים מממנים זרים והפוטנציאל של החברה הערבית

מנכ"ל בנק הפועלים הפורש השתתף בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס והתייחס למצב הכלכלי של ישראל ● "יחסית למלחמה אנחנו בהחלט במצב סביר, אבל השאלה היא התשקיף קדימה ואותי הוא מטריד", אמר דב קוטלר ● "יש לבנק 20 סניפים בחברה הערבית. אין ספק שבהרגלי הצריכה של עולם האשראי, יש הבדלים משמעותיים אבל יש גם התקדמות וצריך להשקיע גם בחינוך"

סטנלי לפידוס / צילום: לינקדאין

היזם ששינה את שוק הבדיקות לאבחון סרטן מגלה מה הופך חברה למצליחה

סטן לפידוס המציא מחדש את בדיקות הפאפ לגילוי סרטן צוואר הרחם ואז שינה לגמרי את האופן שבו מאבחנים את סרטן המעי הגס ● בשבוע הבא הוא יגיע לישראל כדי להשתתף בכנס Biomed 2024, ויש לו כמה עצות ליזמים צעירים

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

לאחר הודעת הפרישה של המנכ"ל והתחזיות הפושרות: מניית נייס נופלת בתל אביב

עילם צפוי לפרוש מתפקידו בסוף שנת 2024 וציין כי יהיה "שותף פעיל" בחיפוש אחר מחליפו ● עלות השכר המצטברת של עילם עמדה על כ-125.6 מיליון דולר בין השנים 2014-2023 ● בתוך כך, נייס פרסמה היום דוחות והציגה תחזית פושרת להמשך השנה

נמל קרטחנה, ספרד / צילום: Shutterstock, Aleksei Kazachok

ספרד מנעה מאונייה שהובילה חומר נפץ לישראל לעגון אצלה

ספינת המטען הכללי מריאן דניקה, ששטה עם דגל דנמרק, יצאה מהודו ב־8 באפריל, תוך שלפי עיתון "אל פאיס" הספרדי - היא נשאה 27 טונות חומר נפץ ● לפי שר התחבורה הספרדי, האוניה פנתה בבקשה לעגינה בקרטאחנה ב־21 במאי וסורבה

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק ו-S&P 500 סגרו שבוע רביעי רצוף בעליות

נאסד"ק ירד ב-0.1% ● הדאו ב-40,000 ובוול סטריט ג'ורנל מסבירים למה המדד הזה הוא "דינוזאור", או לפחות "פגום" ● יו"ר הפד, ג'רום פאוול חולה בקורונה ●  מניות השבבים עלו השבוע ב-5% ● מיקרוסופט תציע את מעבדי AMD ללקוחות הענן שלה, במקום אלה של אנבידיה ● בבנק אוף אמריקה ממליצים על רובין הוד ● גיימסטופ פרסמה אזהרת רווח והודיעה על גיוס הון, צללה ב-20% ● רדיט ו-OpenAI הכריזו על שיתוף פעולה, רדיט זינקה ב-10% 

קניות בקניון. הצריכה הפרטית בעלייה / צילום: Shutterstock, YIUCHEUNG

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: ריבאונד לתוצר של ישראל ברבעון הראשון, אבל יש גם חדשות רעות

התמ"ג ברבעון הראשון של 2024 זינק בשיעור של 14.1% בחישוב שנתי, זאת לאחר ירידה דרמטית של מעל 20% ברבעון בו פרצה המלחמה ● מדובר בהתאוששות חלקית בלבד מהמשבר: התמ"ג עדיין נמוך ב-1.4% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2023, וגם הצריכה הפרטית נמוכה ביחס לימים שלפני המלחמה

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: חולצו גופותיהם של שני לוק, יצחק גלרנטר ועמית בוסקילה

הגופות חולצו במבצע מיוחד של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה ● סמל בן אבישי, מנהריה, מפלוגת התקשוב של חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בצפון רצועת עזה ● צה"ל מאשר - חוסל בכיר בארגון טרור בלבנון שעבד עם חמאס ● לוחם צה"ל נפצע קשה בהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה ● בית הנבחרים של ארה"ב אישר חוק שימנע עצירת משלוחי נשק לישראל ● עדכונים בולטים

יהודה בר און / צילום: כדיה לוי

יהודה בר און, המועמד המוביל לתפקיד מנכ"ל נת"ע, הסיר את מועמדותו

בר און, שכיהן כמנכ"ל נת"ע בעבר ונהנה מתמיכתו של ינקי קוינט, מ"מ מנהל רשות החברות הממשלתיות, הודיע על פרישתו מהמרוץ לתפקיד "מסיבות אישיות ● הליך האיתור למנכ"ל נת"ע מהווה את מוקד החיכוך העיקרי בין החברה ובין משרד התחבורה ורשות החברות סביב השאלה מי ינהל את נת"ע ובתוך כך גם את פרויקט המטרו

המחירים משתוללים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה בשליטה? בינתיים המחירים משתוללים

בעולם הסטרילי של הפרסומות מתחילים להכיל ● קבוצות השוליים מדברות על ממלכת יהודה וישראל ועל בגידה מבפנים ● והאינפלציה עוד לא מסונכרנת עם המצב בשטח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

ד''ר דורון בסר, מנכ''ל אנויז'ן מדיקל / צילום: אנויז'ן מדיקל

מסיימת את דרכה בבורסה: אנויז'ן מדיקל תימכר ב-1.5 מיליון דולר בלבד

ביהמ"ש אישר לאלפא קפיטל של מרטין לרכוש את הפעילות והקניין הרוחני של החברה, אך השלד הבורסאי יימכר בנפרד בהמשך ● המסחר במניית אנויז'ן מושעה מחודש מרץ, והחברה נסחרת לפי שווי של 2.3 מיליון שקל

מיירט הלייזר ''דראגון פייר'' / צילום: יוטיוב

הטיל הקטלני החדש של רוסיה, וישראל מקדימה את בריטניה ביירוט לייזר

ארה"ב מקדמת את שדרוג טילי הכתף וטילי השיוט הזעירים שלה ● רוסיה הופכת את טילי השיוט שלה לקטלניים יותר ● וספינות מלחמה חדשות של בריטניה יכללו את מערכת יירוט הלייזר "דראגון־פייר" ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא מצרים א סיסי וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו / צילומים: AP, Shutterstock, מארק ישראל סלם (ג'רוזלם פוסט)

קהיר מאיימת על ירושלים, בזמן שהיא זקוקה לגז הישראלי יותר מאי פעם

בעקבות תמרון צה"ל במרחב רפיח בוחנים המצרים מחדש את היחסים עם ישראל, אלא שנראה שבפן האנרגטי, האפשרויות של מצרים מוגבלות ● ישראל אמנם צריכה את צינורות ההולכה המצריים, אבל גם השכנה ממערב זקוקה לנו, נוכח צפי למחסור חמור בגז בקיץ

צומת גלילות / צילום: שלומי יוסף

המוסד רוצה תחנת רכבת, ומשרד התחבורה שוכח את השיקולים המקצועיים

אתמול נחשף בגלובס כי במשרד התחבורה בוחנים לשנות את תוכניות המטרו כך שיעמדו בבקשת המוסד לתחנת רכבת צמודה למטה הארגון ● מדובר בעוד הוכחה לבעיה הקשר ביותר בתכנון התחבורה בישראל: העדפת לחצים מגוונים ושיקולים פוליטיים על שיקולים מקצועיים

מנת כתף טלה של נסרין מנאסרה / צילום: נסרין מנאסרה

בחצר בית בכפר ערבי בגליל מצאנו את ארוחת הצהריים המושלמת

כנסייה צבעונית במיוחד, מסעדה שמגישה עוף לוהט מהטאבון וקובה נייה שהיא מעדן, סדנה לקליעת שרפרפים ומיזם נשי שלא יאפשר לכם לעזוב בידיים ריקות ● ביקור בכפר ריינה

אבי גבאי, בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל פרטנר אבי גבאי: "המשק מפספס את החברה הערבית בענק"

מנכ"ל קבוצת פרטנר אבי גבאי דיבר הערב בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית בישראל ואמר כי "החברה הערבית היא קטר צמיחה"  ● "אני מאמין שכל ממשלה היא מכונה משומנת להרחבת פערים. בבסיסה, זה מה שהיא עושה"

טורטליני מלוחייה. מנה מזיכרונות הליקוט של הילדות / צילום: חיים יוסף

המסעדה התל אביבית שמציגה אלגנטיות אירופאית עם טוויסט מקומי

חברי הילדות שגדלו בעמק יזרעאל עומדים מאחורי המטבח הקלאסי המשודרג של אלנה, ומציעים מנות שהן בול מה שצריך למפלט מושלם

אילוסטרציה: Shutterstock

האתר שהבטיח לעשות סדר ברגולציה לעסקים עלה לאוויר, אבל לא מקיים

רשות האסדרה פרסמה מאגר הכולל רגולציות לעסקים, בהתאם להחלטת הממשלה מ-2021 ● הבעיה: המאגר לא נגיש, וכלל חלק קטן בלבד מכלל הרגולציות על עסקים

אונייה של צים / צילום: Shutterstock

צים מייקרת את הובלת המכולות מהמזרח לישראל

חברת הספנות הודיעה על התייקרות עלויות הובלת המכולות שלה מהמזרח הרחוק לישראל החל מה-25 במאי ● עם היטלים ומסים מחיר מכולות מגיע לכ־4,260 דולר עבור מכולת 20 רגל

בנייני מגורים בירושלים. הארנונה צפויה להתייקר / צילום: איל יצהר

מאות שקלים בשנה למשק בית: הארנונה צפויה להתייקר ב־2025 ביותר מ־5%

עפ"י נוסחת העדכון השנתית, הארנונה תעלה בשיעור של 5.29% בשנה הבאה - זאת לאחר עלייה של 2.68% ב־2024 ועלייה מצטברת של כמעט 10% משנת 2020 ● מדובר בתוספת השנתית הגבוהה ביותר לארנונה מאז שנת 2000 לפחות