גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את הביוטיטק: תעשיית העתיד של עולם היופי

תעשיית היופי רתמה לשימושה את ההתפתחויות הטכנולוגיות של העשור האחרון ● התוצאה: חוויית קנייה מותאמת אישית, שימוש בסימולציות מנבאות מראה ועוד ● אלי שגיב, מנכ"ל לוריאל ישראל: "הטכנולוגיה הפכה למנוע העיקרי לחדשנות עסקית וליצירת ערך"

טכנולוגיית מודיפייס המאפשרת הדגמה אישית של האיפור (מימין), בחנות ארמאני ביוטי, קניון רמת אביב / צילום: כפיר זיו
טכנולוגיית מודיפייס המאפשרת הדגמה אישית של האיפור (מימין), בחנות ארמאני ביוטי, קניון רמת אביב / צילום: כפיר זיו

הכתבה בשיתוף לוריאל ישראל

בשנים האחרונות קטר ההייטק הוביל את ההתפתחות הדיגיטלית של תעשיות רבות. אחרי שהצעיד את עולם הפיננסים אל תחום הפינטק, תעשייה נוספת החלה בשנים האחרונות להתקדם בדרך הטכנולוגית: תעשיית היופי. הן מבחינה טכנולוגית והן מבחינה פיננסית, טכנולוגיות היופי, הביוטיטק (BeautyTech) מתפתחות בשנים האחרונות בקצב מרשים.

תעשיית הביוטיטק מוגדרת כשימוש בטכנולוגיות חדשות לייצור והתאמה אישית (פרסונליזציה) של מוצרי טיפוח, כגון אלגוריתמים של בינה מלאכותית (AI) ומציאות רבודה (AR). אלה, למשל, מסייעים להתאים את צבע הסומק או השפתון לפנים עד להדמיה של איפור מבלי הצורך למרוח אפילו טיפה ממנו על העור, או לאבחון מדויק של העור.

"מה שלאורך שנים מניע את תעשיית היופי הוא חדשנות. אם בעבר החדשנות התבססה על פיתוח פורמולות ומוצרים שונים, אז בשנים האחרונות מה שמאיץ את התחום קדימה הוא גם הטכנולוגיות החדשות שהתפתחו סביבנו. הטכנולוגיות הללו הן הבסיס לחוויה צרכנית שתאיץ את צמיחת התעשייה - מנוע לחדשנות עסקית וליצירת ערך", מסביר אלי שגיב, מנכ"ל חברת לוריאל ישראל. מדובר בשוק שמגלגל מיליארדים, כאשר המספרים המדויקים נשמרים בסוד. בחברת לוריאל לבדה מושקעים מדי שנה כמיליארד אירו במחקרי חדשנות ולמעלה מ-4,000 איש בכל רחבי העולם עובדים במחקר ופיתוח, לצד כ-2,000 מומחי דיגיטל מדיסציפלינות שונות שגייסה החברה. הסכום אינו כולל את התקציב הייעודי של טכנולוגיות חדשות שמתווסף אליו. כמובן, שהכסף לא מושקע סתם. על פי נתוני ענקית הסרטונים YouTube, בכל חודש צופים משתמשי האתר בכחמישה מיליארד סרטונים בתחום היופי, מוולגרים (וידאו בלוגרים), דרך מדריכים, ועד כתבות תוכן. מדובר בתעשייה פופולרית עם קהל צרכנים וצרכניות רחב.

העתיד של תחום היופי

לדברי שגיב, "הכניסה של טכנולוגיות חדשות משנה את תחום היופי בקצב מסחרר. הן מאפשרות לצרכנים ולצרכניות לרכוש מוצרים באופן מדויק הרבה יותר והציפיות שלהם/ן הן בהתאם", הוא מסביר. את השינוי הזה, שמסמל את העתיד של תחום היופי, ניתן למצוא בשלושה אפיקים, השזורים זה בזה. הראשון הוא הפרסונליזציה של תעשיית היופי - הטכנולוגיות שמאפשרות לכל אחת ואחד לקבל מוצר ותוצאה שמותאמים להם אישית; האפיק השני הוא השיפור בחוויית הקנייה וחוויית המשתמש; השלישי הוא התבססות על ביג דאטה ולמידה חישובית - שימוש בנתונים שמגיעים מהלקוחות על מנת להתאים להן/להם מוצרים טובים יותר.

אלי שגיב, מנכ"ל לוריאל ישראל / צילום: גיא כושי

קחו לדוגמה את הפרסונליזציה, בשנה שעברה רכשה חברת לוריאל את הסטראטאפ "מודיפייס", אשר הוביל את שוק המציאות הרבודה והבינה המלאכותית בפיתוח טכנולוגיות בתחום מוצרי האיפור והטיפוח האישי. הטכנולוגיה של מודיפייס מאפשרת לבצע התאמה אישית באמצעים טכנולוגיים של מוצרי הטיפוח. כך, יכולים צרכנים וצרכניות "לנסות" על עצמם מוצרי איפור, שיער ותכשירים שונים, תוך שימוש בטכנולוגיות של מציאות מדומה ובינה מלאכותית. במקום להתנסות בפועל במוצרים עצמם, הטכנולוגיה מאפשרת ללקוחות לצפות בעצמן על גבי מסך בבית או על מסך הטלפון בנקודת המכירה ולקבל חיווי ממוחשב לגבי האופן שבו ייראו עם מוצר מסוים.

חוויית המשתמש משתדרגת - והופכת לבידור

שילוב של טכנולוגיות ביוטיטק בתעשיית היופי, כאמור, לא רק משפיע על הפרסונליזציה של המוצרים עצמם, אלא גם משנה את חוויית הקנייה והמשתמש מן הקצה אל הקצה ואף מעודד אותה, כפי שמספר שגיב: "מחקר גדול מאוד שנערך לפני שנה בדק את סיכויי הקנייה של מוצר אצל צרכניות שנתקלו בנקודת מכירה בטכנולוגיות של AI ו-AR שסייעו להן להתאים מוצר יופי, לעומת צרכניות שלא נחשפו לטכנולוגיות הללו. הממצאים מצביעים על סיכוי גבוה של פי ארבעה לרכישת המוצר על ידי צרכניות שנחשפו לטכנולוגיות הללו בנקודת המכירה, לעומת מי שלא נחשפו אליהן".

היופי בא מבפנים: לחזון החברתי של לוריאל ישראל והתרומה לקהילה. הקליקו כאן>>

לדברי שגיב תעשיית הביוטיטק משפרת את חוויית המשתמש של צרכני וצרכניות מוצרי היופי, באופן כזה שאפילו מאתגר את עולם ה-E-Commerce ומחזיר את הקונים והקונות לחנויות. "הטכנולוגיות הללו הן חוויה צרכנית בפני עצמה", הוא מציין. "זה חלק מתהליך שנקרא Retailtainment, קמעונאות ובידור. הלקוחות מגיעים, מתנסים, נהנים, מקבלים ייעוץ בהתאמה אישית באמצעות האלגוריתמים. זה משדרג את החוויה לחלוטין".

את ההשקעות הראשונות של לוריאל ישראל בביוטיטק ניתן לראות ולחוות בחנות החדשה של מותג האיפור "ג'ורג'יו ארמני - ארמני ביוטי", שנחנכה בקניון רמת אביב בחודש יוני האחרון. הלקוחות שמגיעות למתחם יכולות להתנסות בטכנולוגיות של "מודיפייס" ולראות איך תיראה עליהן המסקרה, הצללית או השפתון ואף בטכנולוגיה נוספת בשם Connected Mirror - מראה שמצלמת את תהליך האיפור של הלקוחה, מעבירה לה את הסרטון לטלפון הנייד וכך מאפשרת לה לשחזר את התהליך בביתה. "עם רכישת ModiFace, התחלנו את המסע לשלב הבא בטרנספורמציה הדיגיטלית שלנו בלוריאל, בו אנו ממציאים מחדש את חווית הביוטי דרך טכנולוגיות קוליות, AR ו-AI", מציין שגיב.

עוד מקום בו אפשר לחוות את טכנולוגיות הביוטיטק של לוריאל, הוא אתר מותג Lancôme, שם בתוך כל אחד מדפי תיאור המוצר, ניתן להתנסות במראה וירטואלית אשר ממחישה את ה"לוק" על פני הגולשת.

התבססות על ביג דאטה ולמידה

החדשנות של תעשיית הביוטיטק, כפי שצוין מוקדם יותר, נשענת גם על טכנולוגיות ביג דאטה ולמידה חישובית. היכולת להתאים מוצרים באופן אישי ולהעצים את חוויית המשתמש מתבססת, בין היתר, על מידע שמגיע מן הלקוחות עצמן. "בכל הנקודות שהצרכנים משתמשים בטכנולוגיית ההתאמה של מוצרי היופי, בין אם מדובר בנקודות שירות או אפילו באתרי אינטרנט שמאפשרים לבצע את ההתאמה דרך המחשב, הם גם מתבקשים לתת את הסכמתם לאיסוף וניתוח המידע המסופק על ידם", מסביר שגיב. "הנתונים האלה מאפשרים בסופו של דבר לשדרג את המערכות ולהתאים את המוצרים בצורה טובה יותר לצרכנים". הוא מוסיף כי המידע נשמר ונאסף בהתאם לחוקי הגנת הפרטיות והתקנות המחמירות של האיחוד האירופי.

"התהליך הוא חלק ממערכת בניית האמון עם הצרכנים", מדגיש שגיב. "אנחנו מפתחים טכנולוגיות שנועדו לספק מוצרים טובים יותר, לשדרג את חוויית הלקוח ועושים זאת בצורה שקופה. החברות שיצליחו בכך בצורה הטובה ביותר, יהיו בעלות המותגים שישגשגו בעתיד".

מחויבות לטכנולוגיה ולחדשנות משבשת

על אף שבעולם קיימת תחרות גדולה בין מותגי היופי היוקרתיים על אימוץ טכנולוגיות ביוטיטק, מעיד שגיב כי לוריאל שואפת "להיות חברת הביוטיטק המובילה בעולם. אנחנו עושים זאת באמצעות חיפוש מתמיד אחרי טכנולוגיות וסטארטאפים חדשים, שיתופי פעולה עם אקסלרטורים, חממות טכנולוגיות וקרנות השקעות", הוא מציין. "חדשנות תמיד הייתה אחד מעמודי התווך שלנו".

לבסוף, גם על עתיד עולם הביוטיטק, שאמנם רק נמצא בחיתוליו, שגיב מרחיב מעט: "יש טכנולוגיות דיסרפטיביות - שייצרו שוק חדש - שעובדים עליהן ועדיין לא יצאו החוצה, אבל לדעתי יחוללו שינוי אדיר", הוא מדגיש. "למשל, טכנולוגיות קוליות ודיאגנוזה קולית שיאפשרו ללקוחות לשבת מול מראה, ולקבל הנחיות קוליות וייעוץ פרטני מותאם אישית מה לעשות עם השיער", הוא נותן דוגמה ומסכם: "לוריאל הובילה את עולם הביוטי ב-100 השנים האחרונות בזכות החדשנות שלה ועם פיתוח טכנולוגיות הביוטיטק היא תעשה זאת גם ב-100 השנים הבאות".

עולם של טכנולוגיות יפות

בשנים האחרונות מפתחת ורוכשת לוריאל טכנולוגיות רבות ומגוונות בתחום הביוטיטק. למעט רכישת הסטראטאפ ModiFace, טכנולוגיית Connected Mirror ואתר Lancome, שהוזכרו בכתבה, ניתן לראות עוד דוגמאות נוספות לפיתוחים של החברה. 

כך, למשל, מצלמת השיער של מותג Kerastase, המציעה שיטת אבחון חדשה לשיער. באמצעות מצלמה הסורקת את השיער והקרקפת, אפשר לדעת פרטים אודותיו ולהתאים לו טיפול ממוקד. טכנולוגיה זו זמינה כיום רק אצל מעצבי שיער מורשים על ידי החברה.

גם מותג המספרות המקצועי L'Oreal Professionnel , מאפשר "מדידה" של צבע השיער באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית תלת-מימדית, המעמיקה את ההיכרות והשיח בין מעצבי השיער ולקוחותיהם ומשפרת את חווית הביקור במספרה.

היופי בא מבפנים: לחזון החברתי של לוריאל ישראל והתרומה לקהילה. הקליקו כאן>>

לבסוף, מותג Vichy השיק אף הוא לאחרונה טכנולוגיה חדשנית לאבחון העור - SkinConsult. היא מספקת לנשים אבחון "תפור על פי מידה" על ידי העלאת תמונה לאתר המותג, וכך מאתרת סימני הזדקנות באמצעות הטכנולוגיה (קמטים, סימנים שחורים, חוסר ברק, נקבוביות ועוד). הטכנולוגיה המדוברת אף מעניקה המלצה אישית לכל אישה לגבי רוטינת הטיפוח המומלצת לה. 

לוריאל ישראל מעניקה חסות לפרויקט 50 המשפיעות לשנת 2019 של ליידי גלובס. לצפייה במתחם הפרויקט הקליקו כאן>>

עוד כתבות

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

שי-לי עטרי וינר / צילום: צילום: עוז שמש | איפור ושיער: שלומית פדידה | סטיילינג: בר פרידמן

שי-לי עטרי וינר: "שייה לא ילדה עצובה. היא בערך הדבר הכי מצחיק שיש"

בפסח שעבר שי-לי עטרי ויהב וינר היו אם ואב הסדר של קיבוץ כפר עזה. השנה היא מסרבת לחגוג ● אבל בדבר אחד היא מצליחה להיאחז ● פרויקט מיוחד

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

 

אחרי שבוע על המדף: בכמה נמכרה וילת יוקרה בהוד השרון?

בשכונת הדר בהוד השרון נמכרה וילת יוקרה בשטח בנוי של 280 מ"ר לאחר שעמדה כשבוע בלבד על המדף, תמורת 11 מיליון שקל ● "שוק היוקרה במצב קשה כרגע - הקונים מאוד בררנים כי יש להם היצע גדול" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

חברת TRULLION / צילום: TRULLION

"כמו מערב פרוע": חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 הקימו חברה מבטיחה

מאחורי חברת טרוליון עומדים חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 שחולקים חזון משותף: ייעול עבודה חשבונאית בארגונים באמצעות בינה מלאכותית • נגד מה הם מתחרים? "הלקוחות שדבקים באקסל" ● הסטארט-אפים המבטיחים

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המשקיעים חוזרים לטרנד שמרוויח מהריבית - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם ● המתיחות שהביאה את מדד הפחד לשיא של חמישה חודשים והאפשרות להרוויח ממנו ● הסימנים שמעידים כי תרחיש הבלהות של המשק עשוי להתממש ● וגם: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט