גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדרך ל-21 הימים הגורליים של הפוליטיקה הישראלית: מי ימצמץ ראשון ואיזה כלי תקשורת ימני סירב לראיין את נתניהו

ראש הממשלה בנימין נתניהו גורר רגליים ומחכה לחיבוק חם ממרכז הליכוד לפני שהוא מחזיר את המנדט לנשיא ● מה הסיבה האמיתית לפילוג בין בנט ושקד לפרץ וסמוטריץ' ולאן נעלם נתן אשל ● חמש הערות על הסבך הפוליטי

ריבלין, נתניהו וגנץ באזכרה של הנשיא לשעבר פרס / צילום: לע"מ
ריבלין, נתניהו וגנץ באזכרה של הנשיא לשעבר פרס / צילום: לע"מ

מערכת הבחירות המוזרה בתולדות המדינה הסתיימה לפני שלושה שבועות, אך הסיפורים הפוליטיים סביב "קמפיין הגעוואלד" של ראש הממשלה בנימין נתניהו ממשיכים לזרום. בהמשך הטור, יפורט איך כלי תקשורת ימני בולט אחד לא היה מוכן לשתף פעולה עם סחרור הראיונות של הימים האחרונים.

נתניהו שיזם את פיזור הכנסת ה-21 בניגוד להיסטוריה החוקתית של מדינת ישראל במשך 71 שנה, נמצא ביום כיפור 2019 על סיפה של הודאה שנייה בתוך מספר חודשים שאינו מצליח להרכיב ממשלה.

בינתיים הוא ממשיך לגרור רגליים. הוא מחכה לחיבוק החם של מרכז המפלגה ולהבטחת כל שותפיו הפוליטיים שאחרי הכישלון המיוחל (הוא מייחל לכך) של יו"ר כחול לבן ח"כ בני גנץ בהרכבת ממשלה, המשימה להרכבת ממשלה תוחזר לחיקו ל-21 ימים נוספים.

השיח בימין מתמקד בשלב האחרון: 21 הימים שבמהלכם יצטרך אחד מחברי הכנסת להביא חתימותיהם של 61 ח"כים כדי שתורכב ממשלה. במפלגות הימין בטוחים בעובדה שגנץ ייכשל ושהשלב הזה יגיע. האופציה של הצלחתו בהרכבת ממשלה לא עולה על דעתם, ואכן על פניו אין לגנץ את המספרים הדרושים. כיצד הוא ירבע את המעגל? לא ברור. בינתיים גנץ שותק, לא מספק פרטים או מידע.

נכון לעכשיו עומדים מאחורי נתניהו 55 ח"כים, "בלוק הימין". חסרים לו שישה כדי להרכיב קואליציה. מי הם ששת הח"כים הנוספים אותם יצליח נתניהו לרתום ב-21 הימים ה"נוראים"? כשבימים הנוראים האמיתיים, אלה שחלפו זה עתה, הוא לא הצליח לגבש יותר מ-55? לו הפתרונים.

הסברה היא שחיזוק הבייס הליכודי במרכז המפלגה וגיבוש מפלגות הימין נועדו להכינם לקראת מערכת בחירות שלישית. בתוך הליכוד לא ניכרים סימני התפוררות ומפלגות הימין ניצבות לצידו, גם כשחלקם מבינים, שאם הליכוד וכחול לבן ישבו ביחד, פניהן של מפלגות אלה לאופוזיציה.

השאלה היא לאן מכוון נתניהו. מערכת בחירות שלישית היא סיכון גדול עבורו. גוש הימין ירד מ-60 ל-55 מנדטים בתוך חמישה חודשים. ייתכן שהגוש שלו ייפגע עוד יותר בפעם השלישית. אף אחד לא יכול לצפות את יום הבוחר, ורק נתניהו הולך ומספר למעגליו הקרובים שבמועד ב', קרתה לו תקלה, והיא תתוקן (בוודאות!) במועד ג'. 

בין בחירות מועד ג' לממשלת אחדות, חמש הערות על מצבה הסבוך של המערכת הפוליטית.

1. הסיבות מאחורי הפרדת הכוחות בימין

אם הולכים למועד ג', קשה להבין את הסיבות שעמדו ברקע פיצול מפלגת ימינה בוועדה המסדרת בכנסת. שבועות לקח להם להתמזג ולהיבנות, אך כעת, ב שתי דקות, הם התפצלו. שבעת הח"כים של ימינה בראשות ח"כ איילת שקד, הפכו לשתי סיעות. ארבעה ח"כים בראשות השר רפי פרץ (הבית היהודי-האיחוד הלאומי) ושלושה בראשות איילת שקד (הימין החדש).

מדוע התפצלו? במפלגות טוענים שמדובר בהבטחה לבוחר, אבל האמת רחוקה מכך. פוליטיקאים מבטיחים סל של הבטחות לבוחריהן ולא עומדים בהן. מדוע רצו פרץ ובנט למלא בתשוקה עזה דווקא אחר הבטחה זו?

האפשרות הראשונה היא שפרץ מחפש לבנות את הבית היהודי, המפד"ל לשעבר, כמפלגה המובילה בציונות הדתית. הוא לא רוצה פריימריז על ראשות הבית היהודי, שבהם נפתלי בנט שב ומתמודד. גם מאיילת שקד הספיק לו. הוא כבר ויתר לה פעם אחת, ואין לו כוונה לנהל קמפיין פוליטי פנימי מולה.

האפשרות השנייה היא הבנתם של כל השבעה שפניהם לאופוזיציה. עם דבקותם בבלוק ה-55, הם יודעים שנתניהו וגנץ לא זקוקים להם כדי להרכיב ממשלה. יתרה מכך, עבור כחול לבן מדובר בסרח עודף. מדוע להם לחלוק עם שביעיית ימינה את תפקידי הקואליציה?

אם שתי הסיעות הולכות לאופוזיציה, חברי הכנסת של הימין החדש - איילת שקד, נפתלי בנט ומתן כהנא - לא יהיו מחויבים למשמעת סיעתית-רבנית-הלכתית. הם יכולים (לפחות בתיאוריה) לתמוך בחוקי פונדקאות, גיור, גיוס נשים ולהט"ב. גם זו הבטחתם לבוחריהם בעבר, לא?

וקיימת האפשרות השלישית, הסבירה מכולן, והיא שהכסף מדבר כאן. בעת פיצול כל סיעה זוכה ליחידת מימון נוספת (בסך 1.37 מיליון שקל לחודש) מעבר למספר המנדטים. כך הבית היהודי-איחוד לאומי יקבלו חמש יחידות מימון, הימין החדש יקבלו ארבע יחידות מימון. תשע בסך הכול. זאת במקום המצב המאוחד עם שמונה יחידות מימון.

2. את מי "שכחה" איילת שקד

זה שנים ארוכות שח"כ שקד תומכת במאבקם של הכורדים ובמדינה עצמאית עבורם. "הם העם הגדול בעולם בלי מדינה. עם עתיק, עם קשר היסטורי מיוחד לעם היהודי. מגיעה להם מדינה", היא כתבה השבוע בטוויטר, כאילו הפכה לדוברת מובילה של עמים - ללא - מדינה.

"הכורדים בכלל, ובפרט אלו שנמצאים בטורקיה ובצפון סוריה, הם הגורם הכי מתקדם ומערבי באזור. הם הגורם המרכזי שלחם נגד דאע"ש, בהנהגה משותפת מיוחדת של גברים ונשים. המערב צריך לעמוד לצידם".

מי זה אותו "המערב" שצריך לעמוד לצידם? אולי ארה"ב הנוטשת? אולי הנשיא טראמפ? שקד לא פירטה. יש גבול לנקיטת העמדה. אין בישראל כיום (בימין או במרכז) מי שמוכן לצאת בגלוי נגד טראמפ. בעוד במפלגה הרפובליקנית בארה"ב פותחים פה גדול על הנשיא ביחס למהלך נטישת הכורדים (הסנטור הרפובליקני הבכיר לינדסי גרהאם, למשל), בישראל עדיין חוששים מנחת זרועו של הנשיא. שקד לא הלכה למקום הזה וגם נתניהו שומר על דממת אלחוט.

3. רוצה ראיון בחירות? תתראיין גם בשגרה

אנקדוטה מעניינת הנוגעת למערכת הבחירות שהסתיימה ב-17 בספטמבר קשורה בבליץ הראיונות של הימים האחרונים שלפני פתיחת הקלפיות. כבר הורגלנו, ראש הממשלה נתניהו לא מוכן להתראיין לכלי התקשורת במשך כמה שנים ברציפות. אך כשמגיע האינטרס האישי שלו, הקמפיין, צוותיו פונים לכלי תקשורת חשובים או חשובים פחות במדינה, חיוביים או עוינים בעיניו, ומבקשים להעלות את נתניהו ברצף השידורים. העיקר לאפשר לו עוד במה להפרחת הסיסמאות והמסרים.

גופי בקרת תקשורת בדקו ומצאו שכלי התקשורת בישראל לא מקפידים על מראית עין של איזון. הם מאפשרים לנתניהו לדבר ולדבר, ולא טורחים להעניק למתמודדים האחרים זמן שידור שאפילו מתקרב אליו. זה קרה ב-2015, וחזר על עצמו במועד א', אפריל 2019. למרות שחלפו רק כמה חודשים, חגיגת השידורים הזו התרחשה פעם נוספת, במועד ב'. אגב, ב"גלובס", נתניהו לא רואיין.

בתוך כך, נודע לנו השבוע שאחד מכלי התקשורת המובילים בימין הדתי-לאומי בישראל, עיתון "בשבע", לא היה מוכן להשתתף "בחגיגה". לשכת ראש הממשלה גיששה עם עיתונאים בכירים ועם כלי תקשורת רבים.

נתניהו התראיין ל"ישראל היום" ול"מקור ראשון". שני העיתונים (גופים הנמצאים בבעלות המו"לים מרים ושלדון אדלסון) נתנו את הכותרות הבאות "מי שלא רוצה אותי כרה"מ מוזמן להצביע לליברמן", ו"אם אבחר, ברור שאקים ממשלת ימין", בהתאמה.

אך "בשבע" שלדברי עורכו הראשי עמנואל שילה מופץ חינמית בסופי שבוע בכ-100 אלף עותקים במרכזי ערים, ישובים דתיים ודוכני עיתונים - לא התקיים ראיון, על אף שלשכת ראש הממשלה רצתה בכך. כיצד מסבירים זאת? מי שסיפר זאת ל"גלובס" בתחילה, ציין שבעיתון חששו למספר המנדטים של מפלגת ימינה. הם חששו שנתניהו יפעיל את כל המניפולציות הרגשיות השכיחות כדי לחסל את נציגי הציונות הדתית. הם לא רצו לשתף פעולה עם הדורסנות.

אולם עורך העיתון, עמנואל שילה, מספר ל"גלובס" שיש סיבה נוספת, משלימה, ואולי עיקרית. "ב-17 שנות קיום העיתון, הוא לא הסכים להתראיין ל'בשבע' פעם אחת", אמר לנו שילה בשיחת טלפון. לדבריו, בעיתון לא חשבו שזה נכון לתת לו במה "תעמולתית" כמה ימים לפני הבחירות, "כשיש לו את המגמה הפוליטית שלו, ובאותו השבוע הוא מתראיין מעל כל במה אפשרית, ואין בדברים שלו שום חידוש".

שילה הוסיף כי "נשמח לראיין את נתניהו בכל הזדמנות אחרת. אם הוא היה מתראיין בזמנים אחרים, אז ייתכן שבשבוע הבחירות היינו מראיינים. אבל אם 17 שנה הוא לא מסכים להתראיין אצלנו, לא מצאנו בזה עניין".

ואולי חששתם לגורלה של מפלגת 'ימינה'?

"את החשבונות האלה אנחנו פחות עושים, זה יותר עניין של מערכת היחסים ביננו לבין ראש הממשלה. אני מניח שהוא לא הפעיל לחצים מאוד כבדים להתראיין אצלנו, כי עובדה שלא הגיעו עד אלי בטלפון עם הבקשה להתראיין, וזה נשאר ברמת השיח של לשכת ראש הממשלה מול הכתב".

4. לאן נעלם נתן אשל מהנוף

שם לב, מי ששם לב, שבמו"מ הקואליציוני מועד ב', דמות מרכזית אחת נעדרת מן התמונה. מי שהיה צמוד לצוות הפוליטי של נתניהו אחרי ה- 9 באפריל 2019, לא הצטרף בספטמבר 2019 לשרים יריב לוין וזאב אלקין. היכן נתן אשל?

ל"גלובס" נאמר שראש הממשלה נתניהו העדיף שלא להיעזר בו הפעם, בעוד אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, דווקא רצתה שהוא ימשיך לעמוד בחזית. מפה לשם, במעט ישיבות המשא ומתן שהתקיימו, אשל לא נצפה. ואולי הסיבה לכך היא שבמועד ב', לא מתקיים מו"מ אמיתי. הכול באוויר. פייק. לא מתרחש דבר. אם היה מו"מ אמיתי, אשל כבר היה מסתובב בכפר המכביה או במלון אוריינט, וכולנו היינו רואים את מעורבתו והשפעתו.

5. מי קובע, האזרחים או חברי המרכז? 

"נתניהו התמודד מול אבא שלי ב-2002 והפסיד, ולא הייתה בכך כל בעיה", הזכיר גלעד שרון בראיון ברשת ב'. היו ימים בליכוד, שמנהיג המפלגה לא חשש מדמוקרטיה פנימית והתיר לטוענים לכתר, לפעול לגיבוש מחנה פוליטי ולחתור להנהגה.

גלעד שרון אמר בראיון שכינוס המרכז בסוף השבוע הנוכחי, כדי לבצר את מעמדו של נתניהו, הוא מיותר. "ראש הממשלה הרי נבחר, לא עלה בהפיכה צבאית. אירוע חיזוק שכזה, לא מעיד על כוח, אלא על חשש. כינוס המרכז לא מחזק אותו", אמר שרון. אתה מכיר את הביטוי 'פניקר', שאלו את שרון המראיינים. "איני דובר יידיש", השיב שרון.

הכינוס של חברי המרכז, 3,300 במספר, נחסם בפני כניסת כלי תקשורת. השידור הוא רק באמצעות הפייסבוק. זאת כדי שהעיתונאים יסתובבו לחברי הליכוד בין הרגלים וישאלו כל מיני שאלות כמו "אתה מרגיש בהיחלשות המנהיג?" "אתה חושב על היום שאחרי לכתו?", "ראית שניר ברקת מכוון לשלב הבא? ומה אתה אומר על גדעון סער?", חס וחלילה שכך ידווח.

ייתכן שנתניהו לא זקוק לביצור מעמדו בתוך הליכוד, אבל בדעת הקהל של מדינת ישראל נמצאים תשעה מיליון ישראלים, ולא 3,300 חברי מרכז. שם יש לנתניהו בעיה. 

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס ח'ליל אל-חיה קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"