גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כיצד להעביר את מערך ה-IT של הארגון לחוות שרתים?

בישראל נבנים DATA CENTER ענקיים אשר משמשים את האירגוניים העסקיים לאגור את המידע הרב שהם מייצרים ● איך נמצא את המקום המתאים ביותר לאחסונו לשם פעילות עסקית שוטפת ונטולת תקלות

דאטה סנטר / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
דאטה סנטר / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף בזק בינלאומי

העידן של היום נקרא לא פעם, לצד כינויים רבים שניתנים לו, "עידן המידע" או "העידן הטכנולוגי". כל מי שעיניו בראשו יסכים כי מדובר בהגדרה מדויקת: אנחנו צוברים עוד ועוד מידע, יוצרים עוד ועוד מסמכים (אפילו בעת כתיבת כתבה זו), מעשירים את הררי הדאטה ברשת ולמעשה מוסיפים לעולם מיליארדי נתונים מדי יום.

כשמדובר על חברות וארגונים גדולים, הכמויות הללו מגיעות לממדי ענק אשר חייבות מקום פיזי שישמש כמארח עבורן - וזהו מרכז המידע או ה-Data Center. שם נמצא היום "הכול" ובשירותיו משתמשים ארגונים שמעוניינים במקום בטוח, יעיל ומהיר ובעיקר שריד למערך ה-IT . נשאלת השאלה: כיצד להעביר את מערך ה-IT של הארגון לאותן חוות שרתים ומה חשוב לבחון לפני המעבר?

גיבוי מלא באתר נפרד

דני סימיס, מנהל מחלקת פרויקטי תשתיות מתקדמות בבזק בינלאומי אומר כי "הפרט החשוב ביותר בכל הנוגע למעבר אל Data Center הוא נושא השרידות - ההגנה שמעניקה חוות השרתים מפני תקלה או אסון. אם אני מארח לקוח באחת החוות שלנו, אני מקים עבורו מערכת שהיא מגובה גם חשמלית, גם במערכות המיזוג וגם בתקשורת. מדוע זה חשוב כל כך? משום שתקלה, שריפה, רעידת אדמה, התקפת טילים או כל דבר אחר העשוי לגרום לפגיעה קשה במתקן אשר מתארח בתוך ארגון, יכול להביא לאובדן מוחלט של המידע, עד כדי הפסקת פעילות כוללת. גיבוי בצורה של מעבר ל-Data Center, יבטיח שהארגון על כלל המערכות שלו ימשיכו לפעול בצורה תקינה גם בעת אסון כזה.

"לכן חוות השרתים צריכה להציע גם אתר Disaster Recovery) DR), אתר בלתי תלוי שמשתמש בציוד ובחומרה נפרדת, ונמצא פיזית במקום אחר, ומהווה גיבוי לפעילות הארגון", ממשיך ואומר סימיס. "כך למעשה אנחנו קונים הכול כפול: החל משני ספקים לכל שרת, שני מערכי הזנת חשמל (מהשנאים הכפולים, כבילה ולוחות חשמל עד לשני ספקי כוח בשרת הקצה), גנרטורים מגובים ומערכות UPS יתירות ועוד. אז נכון, ההשקעה שלנו בשרידות של התשתיות היא למעשה כפולה, אבל הלקוחות זוכים בשקט: אם יש תקלה, או השבתה יזומה, הם לא ירגישו דבר. למעשה, לא פעם אנחנו מבצעים תרגילים יזומים על מערך ה-IT שלנו, בהם אנחנו מדמים תקלה באתר אחד, וממשיכים לפעול על אתר ה-DR, כדי לוודא שהכול יעבוד כמו שצריך במקרה של נפילה או אסון. בגלל השרידות, גם בחוות הלקוחות כלל לא יידעו אם ישנה תקלה במערכת אחת וימשיכו לספק שרות בזמן שאנחנו מתקנים את הבעיה".

"שמעתי הרבה סיפורים מלקוחות אשר הגיעו לבזק בינלאומי אחרי שהתרחשה אצלם נפילת מערכות, ואני משתתף בצערם, ממש כך. אחרי התקלה הגדולה הם הבינו שלנהל חדר מחשב זה דבר רציני, אם מתקינים מזגן מפוצל באיזשהו חדרון שהיה פעם משרד, עם מערכת UPS קטנה מקומית שאחראית על האתר כולו, ובסוף השבוע, באתר שאינו מאויש, המזגן טפטף על ה-UPS - המידע הרגיש באתר נהרס, הפגיעה בשירות של חברה במצב כזה היא אנושה, וזמן השחזור והחזרה לאוויר ארוך מאוד".

חווה ירוקה עם קירור סלקטיבי לחסכון באנרגיה

"עוד שינוי שאנחנו מובילים הינו חווה ירוקה עם קירור יעיל במטרה לחסוך באנרגיה", מספר סימיס. "שיטות הקירור עברו שינוי עם השנים, הקירור המרכזי שהקפיא את ה-Data Center והפך לסימן ההיכר שלו עם הטכנאים שהסתובבו בו עם מעילי פליז גם בקיץ לפני עשור, הפך ל'מיזוג חכם'. מערכות הקירור של היום יונקות את האוויר החם הנפלט ממסדרון חם שבו אלפי השרתים פולטים את החום, ומזרימות אוויר קר מפתחי אוורור תת רצפתי למסדרון קר - בו השרתים שואבים את האוויר הקר. כך אנו יכולים לקרר שטחים בלי תופעת הקצר בין אוויר הקר לאוויר החם, בצורה יעילה ואפקטיבית. כל מערכת כזאת מגובה במערכת נוספת וזאת בעצם השיטה - לכל מערכת יש גיבוי וגם לגיבוי יש גיבוי".

DATA CENTER NO 5: פתרון אחסון המידע המקיף של בזק בינלאומי. לפרטים הקליקו כאן>>

חפשו את הגמישות בשירות

עניין מהותי נוסף הוא הגמישות של חוות השרתים בכל הנוגע לאחסון ולמשאבים הניתנים ללקוח, כמו גם הפשטות בשילוב של משאבי ענן מקומיים שמוצעים בחוות השרתים; או חומרה קיימת במודל השכרה שמוכנה לשימוש מיידי: "פעם ארגונים היו נוהגים לרכוש חומרה רבה לטובת אחסון מידע, עכשיו, נניח, שאותו ארגון זקוק לתוספת של כמה שרתים חדשים, עד שהם היו מגיעים פיזית, היה עובר זמן רב מאוד - חודשים", נזכר סימיס. "היום כל הפרוצדורה הזאת אורכת פחות מחצי שעה. מדובר בשיפור בלתי נתפס ביעילות. כוח העיבוד ושטח האחסון ניתן ללקוחות היום על גבי ענן, ש'מתארח' בתוך חוות השרתים שלנו, ואם הלקוח רוצה עוד מעבד או זיכרון, לדוגמה, הוא פשוט מוסיף אותם בשתי לחיצות כפתור דרך האתר".

הגמישות באה גם בדמות שירות אשר פועל על בסיס תשלום לפי צריכה, שמציעה בזק בינלאומי: אם בעבר לקוח הזמין רוחב פס מסוים, היה עליו לבדוק בכל חודש שרוחב הפס עדיין מספיק לצרכים שלו. כל חריגה הייתה פוגעת בביצועים בשל עומס, ואז אותו לקוח נדרש להתקשר לחברה, להזמין הרחבת רוחב פס ולהמתין לשינויים בציוד הקיים כדי להתאימו לדרישות החדשות. "השירות החדש מחבר את המתגים למערכת הבילינג וה-CRM (מערכת ניהול לקוחות), כך אנו יכולים להוריד את ההגבלה בציוד הרשת ולאפשר לכל לקוח להשתמש ולשלם לפי הצריכה בפועל, ממש כמו שאנחנו משלמים על חשמל בבית", מסביר סימיס.

לצד כל אלו הוא מציין כי חשוב לוודא שחוות השרתים מציעה שירות 24/7 גם מבחינת האבטחה הפיזית במקום ואנשי תחזוקת התשתיות, וגם מבחינת השירות הטכני שניתן ללקוחות, שרובם כמובן לא עוסקים או מתמחים במערכות מידע ביומיום. זאת מאחר וגם אם הארגון מחזיק באנשי מקצוע בתחום - לא פעם נדרש מענה מהיר בנוגע לפעולת ה-Data Center, גם בשעות לא שגרתיות.

אלפי מטרים של אירוח

בזק בינלאומי עצמה מפעילה ארבע חוות שרתים באזורים שונים ברחבי הארץ, ולמעשה מציעה ללקוחותיה אלפי מטרים של אירוח - שבהם משתמשות החברות הגדולות במשק, כולל ארגונים המציבים את הדרישות המחמירות ביותר: בנקים, גופים ביטחוניים, משרדי ממשלה ועוד. עם פתיחתה של השנה החדשה, 2020, תושק גם חוות השרתים החמישית של החברה בראש העין. "החווה החדשה ממוקמת באזור התעשייה בעיר. זו חווה מודולרית, עם כאלף מ"ר של רצפה ועם קיבולת חשמל מורחבת ללקוחות שזקוקים לכך במיוחד", מתאר סימיס. "היא מיועדת בעיקר ללקוחות גדולים, והיתרון שלה הוא שהיא מרוחקת גאוגרפית מהמרכז, מתל אביב, וכך יכולה לספק פתרון יעיל מבחינת השרידות - כאתר גיבוי.

סימיס מוסיף "שכמעט 40 אחוז מהאתרים הפועלים בישראל מתארחים בחוות השרתים של בזק בינלאומי. בארבעת ה-Data Center הקיימים היום, והחמישי שיצטרף אליהם, מציעים ללקוחות לארח את שני האתרים - הראשי והגיבוי - על גבי הרשת שלנו. הלקוחות נהנים גם מפריסה רחבה מאוד, ומסוגים שונים של חוות, לפי צורכיהם: ישנם לקוחות ביטחוניים, למשל, שרוצים להיות מתחת לאדמה כדי שיהיו מוגנים ממתקפת טילים, ואחרים שמבחינתם הדרישה העיקרית היא רוחב פס מגובה ואבטחת המידע מתקדמת - לנו יש גם מזה וגם מזה".

בשורה התחתונה, המגמה העולמית של מעבר למחשוב ענן מעצימה את הביקושים לאתרי אירוח חדשים. "רוב הארגונים שעובדים עימנו גדלים באופן לינארי עם אירוח פיזי של מערכות מחשוב ב-Data Center. רבים מהם עוברים לענן פרטי על כל היתרונות הטמונים בכך, אלא שהענן עצמו מוקם ב-Data Center, כך שנראה עוד ועוד מהם קמים בשנים הבאות", מסכם סימיס.

DATA CENTER NO 5 - הדרך שלכם לשמור ולנהל את המידע הארגוני. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

ג'רום פאוול, יו''ר הפד / צילום: ap, Susan Walsh

האינפלציה בארה"ב סיפקה זריקת אופטימיות למשקיעים. האם היא תישמר?

מדד המחירים לצרכן בארה"ב עמד בחודש אפריל בציפיות הכלכלנים עם קצב שנתי של 3.4% ● מדובר בהתמתנות קלה באינפלציה ששלחה את וול סטריט לעליות, אך רפי גוזלן מאי.בי.אי פחות אופטימי: "יהיה קשה למתן את רמות המחירים"

צילומים: מרים אלסטר/פלאש90, חיים צח/לע''מ, AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

החנינות פורחות בימי המלחמה: "ימים קשים מצדיקים את הפעלתן"

מתנדבי זק"א שפינו גופות, מילואימניקים שלחמו ברצועה ומי שאיבדו קרובים בנובה הם חלק משורה של אנשים שקיבלו חנינה מאז ה־7.10 ● מה זה אומר על הרעיון הבסיסי של שלטון חוק, ומה הסיכוי שהאנשים שחננו יחזרו לסורם?

קניות בקניון. הצריכה הפרטית בעלייה / צילום: Shutterstock, YIUCHEUNG

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: ריבאונד לתוצר של ישראל ברבעון הראשון, אבל יש גם חדשות רעות

התמ"ג ברבעון הראשון של 2024 זינק בשיעור של 14.1% בחישוב שנתי, זאת לאחר ירידה דרמטית של מעל 20% ברבעון בו פרצה המלחמה ● מדובר בהתאוששות חלקית בלבד מהמשבר: התמ"ג עדיין נמוך ב-1.4% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2023, וגם הצריכה הפרטית נמוכה ביחס לימים שלפני המלחמה

רס''ם רן יעבץ / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ם (מיל') רן יעבץ נפל בפיצוץ אמצעי לחימה בעוטף

יעבץ ז"ל, בן 39, שירת כלוחם בגדוד הסיור 6828 והניח אחריו הורים, אח ואחות, אישה ו-3 ילדים ● לוחם נפצע קשה מפגיעת כטב"ם של חיזבאללה שהתפוצץ במטולה • פיגוע בצומת יצהר: מחבל דקר איש קבע שהיה ברכבו ונמלט ● עדכונים שוטפים

אונייה של צים / צילום: Shutterstock

צים מייקרת את הובלת המכולות מהמזרח לישראל

חברת הספנות הודיעה על התייקרות עלויות הובלת המכולות שלה מהמזרח הרחוק לישראל החל מה-25 במאי ● עם היטלים ומסים מחיר מכולות מגיע לכ־4,260 דולר עבור מכולת 20 רגל

פרויקט בנתניה של עמרם אברהם. גיוס של 200 מיליון שקל לפי שווי שוק של מיליארד שקל / הדמיה: Viewpoint

עוד הנפקות בדרך? אלה חברות הנדל"ן שהשוק מעריך שייכנסו בקרוב לבורסה

עוד ועוד סימנים מצביעים על כך ש"גל" הנפקות של חברות פרטיות עומד להגיע מכיוון ענף הנדל"ן, בעיקר בתחום המגורים ● "למרות התקופה הקטסטרופלית שבה אנחנו נמצאים, אנשים מסתכלים קדימה ורואים הזדמנות עסקית"

אבי גבאי, בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל פרטנר אבי גבאי: "המשק מפספס את החברה הערבית בענק"

מנכ"ל קבוצת פרטנר אבי גבאי דיבר הערב בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית בישראל ואמר כי "החברה הערבית היא קטר צמיחה"  ● "אני מאמין שכל ממשלה היא מכונה משומנת להרחבת פערים. בבסיסה, זה מה שהיא עושה"

מאיר שטייגמן ועדי ויצהנדלר, מייסדים שותפים ב־Valoo / צילום: קרן גנור

הקרן שאוספת מניות מחברות הייטק למען ילדים שניצלו ב־7 באוקטובר

חברת Valoo משיקה את קרן "למען הילדים", המבוססת על גיוס מניות סקנדרי של חברות טק עבור תרומות ● עד כה נאספו מניות בשווי של כ–20 מיליון דולר, והיעד הוא להגיע ל–100 חברות עד סוף השנה ● ישראל מתגייסת

דב קוטלר בכנס הפוטנציאל והתשואה של החברה הערבית בישראל / צילום: כדיה לוי

דב קוטלר מדבר לראשונה על הפרישה, בריחת גופים מממנים זרים והפוטנציאל של החברה הערבית

מנכ"ל בנק הפועלים הפורש השתתף בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס והתייחס למצב הכלכלי של ישראל ● "יחסית למלחמה אנחנו בהחלט במצב סביר, אבל השאלה היא התשקיף קדימה ואותי הוא מטריד", אמר דב קוטלר ● "יש לבנק 20 סניפים בחברה הערבית. אין ספק שבהרגלי הצריכה של עולם האשראי, יש הבדלים משמעותיים אבל יש גם התקדמות וצריך להשקיע גם בחינוך"

בניין חברת טבע / צילום: Shutterstock, Cineberg

הפיתוחים שהפכו את טבע מחברה גנרית במשבר למניה לוהטת

מניית חברת התרופות הישראלית טבע כמעט הוכפלה תוך שנה, ובוול סטריט מתלהבים מצבר תרופות המקור שלה ● האם החברה שהתרגלה "להעתיק" תרופות, תדע להצמיח שוב את החדשנות?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' מקשיח עמדות מול ארדואן בשעה שבמכס הישראלי מעודדים יבוא מטורקיה דרך מסלולים עוקפים

שר האוצר סמוטריץ' הודיע על הטלת מכס של 100% על ייבוא מוצרים וסחורות מטורקיה, זאת לאחר שנשיא טורקיה הורה על עצירת הייצוא הטורקי לישראל ● בינתיים, לגלובס נודע כי במקביל במכס הישראלי פועלים להקלה על יבוא מטורקיה דרך מדינות צד שלישי

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

לאחר הודעת הפרישה של המנכ"ל והתחזיות הפושרות: מניית נייס נופלת בתל אביב

עילם צפוי לפרוש מתפקידו בסוף שנת 2024 וציין כי יהיה "שותף פעיל" בחיפוש אחר מחליפו ● עלות השכר המצטברת של עילם עמדה על כ-125.6 מיליון דולר בין השנים 2014-2023 ● בתוך כך, נייס פרסמה היום דוחות והציגה תחזית פושרת להמשך השנה

הדמיה של פרויקט The LINE מוצגת בתערוכה בינלאומית / צילום: Reuters, Balkis Press/ABACA

פרויקט הבנייה הגדול בעולם נאלץ להתמודד עם המציאות

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התוכניות של ערב הסעודית להקים גורדי-שחקים תאומים בגובה אלפי רגל ולאורך 105 מייל בעיר העתיד ניאום, איבדו מומנטום כשנקלעו לסחרור עלויות ולרצף תקלות בנייה

מנכ''ל מקורות, עמית לנג / צילום: מקורות

מנכ"ל מקורות חושף איך סייעו להציף מנהרות בעזה ואיך נערכים לתרחיש של הסלמה

חברת המים הממשלתית "מקורות" התגייסה בחודשים הראשונים למלחמה למשימה דחופה וחשאית - הצפת מנהרות הטרור בעזה ● בראיון מספר המנכ"ל עמית לנג על הניסויים שנערכו בארץ, והציוד שהוטס בדחיפות ● וגם: עד מתי יהיה ניתן לדעתו למנוע את התייקרות המים?

שופטי העליון דוד מינץ, יעל וילנר ויצחק עמית. הסכימו פה אחד בפסיקה / צילומים: רפי קוץ, דוברות הרשות השופטת

הפסיקה שמטלטלת את מוסד "הידועים בציבור": ההשלכות והמשמעות

לאחרונה קבע העליון כי בני זוג שחיו יחד שנה וחצי ותכננו להתחתן אינם ידועים בציבור ● מומחים לדיני משפחה מזהירים משינוי התייחסות מצד מוסדות פיננסיים ומסבירים כיצד יש להיערך

מיירט הלייזר ''דראגון פייר'' / צילום: יוטיוב

הטיל הקטלני החדש של רוסיה, וישראל מקדימה את בריטניה ביירוט לייזר

ארה"ב מקדמת את שדרוג טילי הכתף וטילי השיוט הזעירים שלה ● רוסיה הופכת את טילי השיוט שלה לקטלניים יותר ● וספינות מלחמה חדשות של בריטניה יכללו את מערכת יירוט הלייזר "דראגון־פייר" ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

סטנלי לפידוס / צילום: לינקדאין

היזם ששינה את שוק הבדיקות לאבחון סרטן מגלה מה הופך חברה למצליחה

סטן לפידוס המציא מחדש את בדיקות הפאפ לגילוי סרטן צוואר הרחם ואז שינה לגמרי את האופן שבו מאבחנים את סרטן המעי הגס ● בשבוע הבא הוא יגיע לישראל כדי להשתתף בכנס Biomed 2024, ויש לו כמה עצות ליזמים צעירים

יהודה בר און / צילום: כדיה לוי

יהודה בר און, המועמד המוביל לתפקיד מנכ"ל נת"ע, הסיר את מועמדותו

בר און, שכיהן כמנכ"ל נת"ע בעבר ונהנה מתמיכתו של ינקי קוינט, מ"מ מנהל רשות החברות הממשלתיות, הודיע על פרישתו מהמרוץ לתפקיד "מסיבות אישיות ● הליך האיתור למנכ"ל נת"ע מהווה את מוקד החיכוך העיקרי בין החברה ובין משרד התחבורה ורשות החברות סביב השאלה מי ינהל את נת"ע ובתוך כך גם את פרויקט המטרו

אילוסטרציה: Shutterstock

האתר שהבטיח לעשות סדר ברגולציה לעסקים עלה לאוויר, אבל לא מקיים

רשות האסדרה פרסמה מאגר הכולל רגולציות לעסקים, בהתאם להחלטת הממשלה מ-2021 ● הבעיה: המאגר לא נגיש, וכלל חלק קטן בלבד מכלל הרגולציות על עסקים

מתקן טעינה לרכבים חשמליים / צילום: רפי דלויה

בעלי רכב חשמלי? אתם נמצאים על הכביש יותר מהממוצע

על פי סקר הלמ"ס בקרב בעלי כלי רכב חשמליים, הנסועה בהם גבוהה מאשר ברכבי בנזין ● עוד עולה מהסקר כי עיקר הטעינה מתבצעת בעמדות פרטיות ויש מחסור בזמינות של עמדות ציבוריות