גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הטאלנטים של הסיליקון ואלי מזניקים את הקריירה שלהם בתל אביב

השוק הישראלי העניק מאז ומתמיד העדפה לעובדים בעלי רקע בינלאומי ● ארגון מסע מסייע לחברות הישראליות ליהנות מהיתרונות שלהם כבר בשלבים הראשונים של הקריירה

בסיליקון ואלי יודעים שהתמחות היא הזדמנות לגייס טאלנטים מנצחים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
בסיליקון ואלי יודעים שהתמחות היא הזדמנות לגייס טאלנטים מנצחים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף מסע 

התאגידים והחברות המובילות בעולם מציגים מסלולי התמחות כחלק ממדיניות כח האדם לקבל זכות ראשונים באיתור וגיוס עובדים ולייצר רשת קשרים עסקיים.

בישראל, חלק קטן מהחברות מציעות מסלולים כאלה, אולם נראה כי גיוס מתמחים הופך להיות פרקטיקה מקובלת.

ארגון מסע מסייע באיתור ובגיוס מתמחים מרחבי העולם, המביאים עימם יתרונות ייחודיים עבור השוק והזדמנות של ממש עבור החברות.

מסלולי התמחות בקרב חברות ותאגידים היוו מאז ומתמיד חלק בלתי נפרד מתוכניות הלימודים האקדמאיות ברחבי העולם. השילוב בין הלימודים האקדמיים ובין היכרות עם השוק והתנסות של ממש במציאות העסקית, מעניקים לסטודנטים תמונה מלאה על השוק, יכולת לבחון את המסלול הספציפי שמתאים להם וליהנות מניסיון מקצועי מיד עם תום הלימודים. בין אם מדובר בלימודי רפואה, משפטים, מחשבים או פרסום, כדי להשלים את הלימודים, הסטודנטים מחויבים להשלים מספר תקופות התמחות במהלכם.

בישראל יש אמנם תקופות התמחות בחלק מהמקצועות, אולם עדיין לא מדובר בחובה אקדמית בכולם. יתר על כן, בשנים האחרונות מציעות האוניברסיטאות והמכללות מסלולי התמחות כחלק מתוכנית הלימודים, כדי להיתפס כאטרקטיביות בקרב הסטודנטים.

בקרב החברות עצמן ישנה נכונות הולכת וגוברת לבנות מסלולי התמחות, במיוחד בקרב תעשיית ההיי טק, הפינטק, התקשורת והביוטכנולוגיה, בעיקר בשל המחסור הקבוע בעובדים בתחומים אלה והצורך לייצר קשר ומחויבות מקצועית ורגשית בין העובדים הצעירים ובין החברה עצמה.

שפה, ניסיון ומוטיבציה להצליח

ארגון מסע, מיסודן של הסוכנות היהודית וממשלת ישראל, תורם לפיתוח תחום ההתמחות בישראל, באמצעות גיבוש וניהול צוותי מתמחים בקרב מעסיקים נחשקים בישראל באופן יצירתי ויוצא דופן: הוא מסייע באיתור וגיוס מתמחים יהודים מרחבי העולם עבור חברות ישראליות, מתמחים המביאים עמם מספר לא מבוטל של יתרונות ייחודיים, שהם הרבה יותר משליטה בשפות זרות.

מעונין במתמחים לחברה שלך? לחץ כאן>>

פול צוקר, מייסדת ומנכ"לית קבוצת נישה, המתמחה בהשמת אנשי מקצוע ומקבלי החלטות בתחומים עתירי ידע מסבירה: "המתמחים שמגיעים מחו"ל נהנו בארצות המוצא שלהם מתוכניות לימודים וורסטיליות ומעמיקות שבמסגרתן הם כבר השלימו תקופת התמחות אחת לפחות. לאותם מתמחים יש היכרות אמתית עם השוק הגלובלי ועם פרקטיקות מקובלות בחברות בחו"ל והם יכולים לתרום לא רק לפעילות העסקית, אלא גם לבניית מסלולי התמחות המתאימים לישראלים וזרים כאחד. לצד כל אלה, הם מגלים מוטיבציה גבוהה במיוחד לעבוד בסביבה בינלאומית ועל הדרך לקבל השראה מרוח היזמות הישראלית.

המעסיקים מצביעים ברגליים

ארגון מסע מביא לישראל מידי שנה כ-12 אלף צעירים יהודים מן התפוצות לתקופה משמעותית ולמגוון תוכניות, מתוכם כ-3,000 צעירים לתכניות ההתמחות בהם ניתן להתמחות במגוון תחומים - שיווק, תוכנה, חומרה, דיגיטל ועוד. כל הצעירים מגיעים עם תואר אקדמי אחד לפחות ועם ניסיון קודם בהתמחות או בעבודה במדינות האם שלהם או באחרות.

לדברי עופר גוטמן, מ"מ מנכ"ל מסע: "מבין מאות המעסיקים שכבר העסיקו מתמחים במסגרת מסע, רובם בוחרים לפנות אלינו שוב על מנת לגייס מתמחים נוספים. חלקם הגדול בוחר להמשיך ולהעסיק את המתמחים ולהפוך אותם לעובדים מן המניין ויותר מכך - בחלק מהחברות בוגרי מסע הם אלה החונכים את המתמחים החדשים. מעסיקים אלה מבינים כי מדובר בהזדמנות לאתר ולגייס עובדים מוכשרים מכל העולם, שמביאים עמם כישורים והיכרות עם אופן ההתנהלות של חברות דומות בחו"ל, דבר שיעניק ערך מוסףלחברות הבוחנות חדירה לשווקים בינלאומיים, שכן, מתמחים אלו יוכלו בעתיד לייצר מערכת קשרים חוצת גבולות בין אנשי מקצוע שיובילו את השוק ברחבי העולם".

עופר גוטמן, מ"מ מנכ"ל מסע / צילום: רן בירן

המתודולוגיה פוגשת את הדיסראפשן הישראלי

ואכן, מדובר בפרקטיקה מקובלת לחלוטין בקרב חברות ההיי טק, הפינטק, התקשורת והסייבר הישראליות: כולן מעוניינות לגוון את הצוותים המקצועיים שלהם.

גליה אקשטיין, מנהלת משאבי אנוש בענקית הסייבר פאלו אלטו נטוורקס מעידה: "עובדים צעירים עם רקע בינלאומי הם נכס גדול עבורנו. העובדים שלנו שמוצאם מחו"ל מביאים עימם נקודת מבט גלובלית יקרת ערך, וכן הבנות שונות של שווקים, מנהגים, תרבויות ושפות. בעוד שהעובדים הישראלים ידועים כבעלי רוח יזמית ובעלי גישה פרואקטיבית, אני שמה לב, למשל, שלעובדים שמגיעים מצפון אמריקה יש יתרונות אחרים: כישורי תקשורת מצוינים ויכולות גבוהות מאוד של פרזנטציה ועמידה מול קהל. אבל מעבר לסיבות הפרקטיות, ליצירת סביבת עבודה מגוונת ואינקלוסיבית - יש גם ערך חברתי ברור: סביבת עבודה כזו מרחיבה אופקים ומקדמת חשיבה יצירתית, וחושפת את כל העובדים שלנו לפרספקטיבות, שיטות עבודה ומיומנויות רעננות ושונות. מדובר ביתרון משמעותי לכל חברה, אבל במיוחד לחברות רב לאומיות כמו שלנו, שפונות למיליוני לקוחות מסביב לעולם".

גוטמן מסביר: "בכל העולם גילו את היתרונות העצומים שבדיסראפשן (כלומר, שיבוש ובעולמות ההיי טק - שבירת מוסכמות מקובלות על ידי הצגת מתודולוגיה או טכנולוגיה פורצת דרך) הישראלי. חוסר הפורמליות והיזמות הטבועים באופי הישראלי מאפשרים פריצות דרך כמעט בכל תחום. בעוד שלנו בישראל חסרה לעיתים היכולת לנהל תהליכים באופן מובנה, המתמחים שלנו מגיעים עם היתרונות האלה, אחרי שרובם כבר התנסו בפועל בעבודה בחברות בינלאומיות. החיבור בין המתודולוגיה הבינלאומית ובין היזמות הישראלית, מעניק יתרון של ממש".

הדרך לפאלו אלטו מתחילה בתל אביב

מדוע בוחרים המתמחים להגיע להתמחות בארץ? צעירים אלו רואים בשוק הישראלי מקפצה של ממש, בדרך לעבודה בקרב התאגידים המובילים בעולם - ובישראל. הם מכירים בערך של הניסיון בישראל לקורות החיים שלהם ולמוניטין שהחברות הישראליות צברו.

פול צוקר, מייסדת ומנכ"לית קבוצת נישה, מסבירה: "בניגוד לשווקים האירופאים והאמריקנים, המתמחים בישראל מגיעים לסביבת עבודה בה הם זוכים להתנסות בעבודה בצוותים גלובליים, לחשוב באופן יצירתי וגמיש ויותר מהכל - פה הם זוכים לקבל אחריות של ממש ו"לקפוץ למים", בעוד שבמדינות המוצא חלקם חשים שהם בורג במערכת.

גוטמן מוסיף בהקשר זה כי "הפניה שלנו בחו"ל מתבצעת לבני ובנות דור ה-Z , החיים בעולם ללא גבולות גאוגרפיים ומאמינים כי בדרך למיצוי הפוטנציאל המקצועי ולסיפוק האישי, הם צריכים לקחת כל הזדמנות שנקרית בדרכם. אנו מעניקים להם הזדמנות להגיע לאחד משווקי העבודה הדינמיים והמסקרנים ביותר, בו קיים ביקוש קשיח לעובדים מקצועיים ומשכילים, במיוחד בתחומי המדעים, ההיי טק ואפילו החשבונאות והמשפטים. כאשר הם מגיעים לארץ, הם מפתחים שייכות למקום ולחברה שמקיפה אותם, המנטורים והמנהלים שלהם בארץ הופכים לא אחת למאמצים ומשלבים אותם בחיי היום יום וחלקם הגדול יוצר חברויות עם ישראלים וישראליות צעירים. החוויה הזאת משנה את המסלול לחלקם, שבוחרים להישאר בארץ ואילו אלה שבוחרים לחזור לארצות מוצאם - הופכים בחלק מהמקרים לנציגי החברות בהן הם עבדו. כך אנו מקימים רשת של צעירים שיהפכו למובילי השוק ברחבי העולם וייהנו מרשת נטוורקינג המבוססת על היכרות וחברות אמיתית שנרקמו כאן".

מעונין במתמחים לחברה שלך? לחץ כאן>>

עוד כתבות

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

שכונה ד' בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

מתל אביב עד באר שבע: השכונות עם הכי הרבה שוכרים בארץ

אמנם שיעור הבעלות על דירות בישראל גבוה, אולם יש אזורים שבהם שיעור השוכרים עולה כבר על 50% ● נתוני הלמ"ס מגלים איפה השכונות המבוקשות וכמה זה עולה למשקיעים ● כתבה שנייה בסדרה

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

דיווח בארה״ב: הנהגת חמאס שוקלת לעזוב את קטאר לטובת המדינה הזו

על פי הוול סטריט ג׳ורנל ברקע המו״מ השברירי לעסקת חטופים והלחץ שמופעל עליהם, בכירים בהנהגה המדינית של חמאס פנו לשתי מדינות באזור ובהן עומאן

שי-לי עטרי וינר / צילום: צילום: עוז שמש | איפור ושיער: שלומית פדידה | סטיילינג: בר פרידמן

שי-לי עטרי וינר: "שייה לא ילדה עצובה. היא בערך הדבר הכי מצחיק שיש"

בפסח שעבר שי-לי עטרי ויהב וינר היו אם ואב הסדר של קיבוץ כפר עזה. השנה היא מסרבת לחגוג ● אבל בדבר אחד היא מצליחה להיאחז ● פרויקט מיוחד

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד