גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה מניע ארגוני ענק להעביר את מערך ה-IT שלהם ל-Data Centers?

הגידול העצום בכמויות המידע והנתונים שחברות וארגונים משתמשים בהם, מביא אותם לעבור ל-Data Centers ● מנהלים במכבי שירותי בריאות, בנק אגוד ורשת סופר-פארם, שהיו אחראים על מהלך שכזה, מספרים על ההחלטה לזנוח את חדר השרתים בחברה לטובת מתקן ייעודי לאחסון מידע

מעבר ל-Data Centers מאפשר לחברות להתרכז בערך המוסף העסקי שלהן / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
מעבר ל-Data Centers מאפשר לחברות להתרכז בערך המוסף העסקי שלהן / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף בזק בינלאומי

עבור רבים, זוהי הבשורה הגדולה ביותר בעולם הטכנולוגיה נכון להיום: עוד ועוד חברות גדולות עושות את הצעד המתבקש מבחינות רבות, ומעבירות את המידע שבו הן מחזיקות לאתר אחסון ייעודי, ל-Data Center. 

חלק מהחברות הבינו כי "חדר שרתים" הממוקם אצלן במשרדים כבר אינו מספיק ולא מספק את מלוא צרכיהן ודרישותיהן; אחרות החליטו, בין אם בנפרד ובין אם כחלק מהמעבר ל-Data Center, להקים אתר Disaster Recovery) DR) לגיבוי, שיבטיח שכל מערכותיהן יפעלו כהלכה גם במקרה של תקלה נרחבת או של אסון בלתי נשלט.

אז מה מביא חברה לבצע צעד שכזה? מה עומד מאחורי הקלעים שלו, ואילו שיקולים מלווים את החברות הגדולות בדרך להחלטה על המהלך? שלושה מנהלי טכנולוגיה בארגונים גדולים מסבירים.

"ב-2009, החלטנו שאנחנו מוציאים את ה-Data Center מחוץ למשרדים שלנו", מספר אבירם אגמון, מנהל טכנולוגיות ראשי (CTO) של אגף מערכות המידע במכבי שירותי בריאות. "עד אז ה-Data Center שלנו היה בעצם קומת משרדים, וההחלטה לעבור ל-Data Center חיצוני נחשבה אז לחדשנית מאוד. עד לאותה תקופה העבירו בדרך כלל את האתר המשני, ה-DR, ואנחנו העברנו את האתר הראשי. היישום בפועל היה ב-2010".

את האתר הראשי שלה העבירה מכבי שירותי בריאות ל-Data Center של בזק בינלאומי, בתל אביב. "מדוע החלטנו על המעבר ל­-Data Center? כי נראה היה לנו שספק שיודע לתת שירותי אירוח (Hosting) יעשה את זה טוב יותר מאתנו במתקן ייעודי, עם אנשים שנמצאים שם סביב השעון, במקום שבנוי בשביל לספק שירות בתחום כזה", מרחיב אגמון. "אנחנו ארגון שחייב לשמור על רציפות תפעולית תקינה, וחדר מחשב בבניין משרדים כבר לא התאים לנו". יצויין כי ב-2017 העבירה החברה גם את האתר המשני שלה, ה-­DR, ל-Data Center אחר של בזק בינלאומי.

משה שמריהו, מנהל התפעול והתשתיות של בנק אגוד, מספר כי "אנחנו התחלנו בסביבות 2015 לחשוב על עתידו של חדר המחשב הקיים בבנק, בעקבות רגולציה שדרשה שהאתרים יוגנו ויהיו עמידים בפני אסון. ניצבו בפנינו כמה חלופות: בניית חדר מחשבים חדש, חיזוק המבנה שבו היה החדר הקיים או מעבר לאתר אירוח, ל-Data Center. בסוף, אחרי בחינה כוללת הוחלט לצאת לאתר אירוח". גם בנק אגוד בחר להתארח ב-Data Center של בזק בינלאומי, ביפו, המתפרס על פני 2,000 מ"ר, שמריהו מסביר מדוע: "השיקול העיקרי היה שמדובר במתקן שמתאים מבחינה מיגונית ומעבר לכך - שמיקוד העשייה של הבנק הוא לא בתחזוקת מידע וכל מה שמסביב לה. כשיש לך מתקן כזה, מוכן ואיכותי, שעומד בתנאים מחמירים מאוד, אין מתאים ממנו".

DATA CENTER NO.5: פתרון אחסון המידע המקיף של בזק בינלאומי. לפרטים הקליקו כאן>>

חברה נוספת שעושה שימוש נרחב ב-Data Center למטרות רציפות עסקית בעזרת בזק בינלאומי - הינה רשת סופר-פארם, רשת הדראגסטור המובילה בישראל, שנקטה במהלך רב שלבים.

"התחלנו כבר ב-2003 את התהליך על ידי שדרוג מערכות הליבה", מספר ז'אן-פול סטרוק, מתאם תשתיות טכנולוגיות של רשת סופר-פארם. "תחילה חיזקנו את האתר הראשי בהרצליה, שבו נמצאות המערכות הראשיות ומטה החברה שלנו, לאתר בעל מערכות כפולות ושרידות גבוהה.

"ב-2007, בהנחיית יוסי כהן, סמנכ"ל ארגון ומערכות מידע של סופר-פארם, הקמנו את הדור הראשון של אתר DR (אתר Business Continuity במונחים שלנו). בנינו עבורו חדר שרתים נוסף עם כל המערכות הנלוות (חשמל על פסק, גנרטורים, מיזוג אוויר, בקרה) באחד המתחמים של הרשת בראשון לציון.

"לקראת שנת 2011 החלטנו להעביר את אתר ה-Business Continuity של הארגון לאתר Data Center חיצוני מנוהל, חדש וחדיש - דור 2, שבו יהיו כל נתוני החברה ולפחות 50% מיכולת העיבוד של האתר הראשי. לטובת העניין נחתם הסכם לעשור, עד שנת 2021, עם בזק בינלאומי, ובמהירות פרסנו את המערכות המשניות באתר של בזק בינלאומי בפתח תקווה.

"בסוף 2017 ביצענו מהלך נוסף להקמת מערך דור 3, שהינו כפיל מוחלט של המערך הראשי של סופר-פארם (active-active) הן בכל הנתונים, הן בכל המערכות והן ביכולת לשאת את כל החברה (עם כל סניפיה - מעל 250 כיום בישראל) בצורה עצמאית ומלאה בשעת חירום ובשעת הצורך. גם בפעם הזו הוחלט ליישם את התכנון בעזרת אתר בזק בינלאומי והכפלנו את השימוש שלנו ב­-Data Center בחוות השרתים החדשה בפתח תקווה".

שוק ה-Data Centers נמצא במגמת צמיחה / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

שמירה על שירות ועל רציפות, ובעיקר - ראש שקט

כפי שכבר בוודאי שמתם לב, שלושת הארגונים הגדולים הללו - שמייצרים מדי יום כמויות אדירות של מידע - בחרו כולם לאחסנו, ברמה כזו או אחרת, ב-Data Centers­ של בזק בינלאומי. כיום יש לחברה חמישה Data Centers בישראל, האחרון שבהם נפתח ממש בימים אלו בראש העין - בשטח של כ-1,000 מ"ר. מדובר ב-Data Center בעל קיבולת חשמל של 1.6 מגה-ואט, המקבילה לצריכה של 1,200 בתי אב בשימוש רגיל.

מדוע בחרו שלושת הארגונים הללו דווקא בבזק בינלאומי? כל אחד מהדוברים מספק הסבר משלו. "אנחנו מעניקים שירות מסביב לשעון, ולכן שמירה על רציפות תפעולית ותקינות של מערכות המידע היא דבר חשוב מאין כמותו עבורנו", אומר אגמון מקופת החולים מכבי. "אם אין מחשב - אין ארגון. הבנו שנושא Data Center חייב להיות לעילא ולעילא. הייתה לנו גם מחשבה להקים Data Center בעצמנו. עשינו בדיקה וראינו שאנחנו לא מספיק גדולים כדי שזה יהיה כדאי לנו - הרי מדובר בהשקעה גבוהה, וצריך להיות מומחים לעניין.

"היתרון בבזק בינלאומי הוא שהכול פשוט עובד כהלכה. הם עומדים במבחן התוצאה בשירות, באמינות, בתקינות המערכות. בסוף אנחנו והם נמדדים בכך שהכול עובד, כלומר אם אנחנו לא שומעים שום דבר - אז הכול בסדר. בבזק בינלאומי גם מקפידים על עמידה בלוחות זמנים, כל התקשורת עובדת כסדרה, מבצעים בזמן את מה שמסכמים, ועושים זאת על הצד הטוב ביותר".

"מבחינתי כיום כל ההתעסקות בסוגיית החשמל, בסוגיית האל-פסק, בסוגיית המיזוג - כל זה כבר בגדר nonissue", מוסיף שמריהו מבנק אגוד. "יש מתקן שאני אורח בו, ואני יודע שבזק בינלאומי מתחזקים אותו לפי הספר, על פי התקינה, שהם מבצעים בדיקות תקופתיות. האנשים שם גם מקצוענים יותר, כי זה העיסוק המרכזי שלהם - והכל עובד יפה.

עוד נקודה חשובה היא שהאתר לא קרוב אליי פיזית, אלא נמצא ב-Data Center שמרוחק מהאתר הראשי שלנו, ולכן הוא מוחשך, כלומר סגור לגישה חופשית, ואף אחד לא נכנס אליו. ככל שמגיעים פחות לחדר מחשב, יש פחות סיכוי שיהיו תקלות. נוסף על הכול, התשתיות של האתר הזה יציבות יותר בהשוואה לאתר הישן של הבנק. הוא גם פועל תחת עקרונות של יעילות אנרגטית, ולכן צריכת החשמל שלו פחותה - ומדובר בעלויות לא קטנות שנחסכות".

"אחד היתרונות הגדולים מבחינתנו היה היכולת לחתום על הסכם לתקופה ארוכה (עשור) בתנאים יציבים", אומר ז'אן-פול מסופר פארם. "אמנם המקום היה בתחילת דרכו בזמנו, אבל מבחינתנו זו הייתה קפיצת מדרגה. זה אתר מנוהל בצורה מקצועית, עם תשתיות חיוניות איכותיות (תקשורת מרחבית, חשמל על פסק, גנרטורים, מיזוג אוויר, בקרה), ויחס עלות תועלת טוב וכדאי. בראייה לאחור, כבר תשע שנים חלפו, החלטתנו הייתה מצוינת ובזק בינלאומי הוכיחה את עצמה בכל תחומי ה-Data Center".

הוא מוסיף כי בשנים האחרונות בעיקר, בזק בינלאומי הצליחה לגוון את ההיצע וסל השירותים שלה. "בזק בינלאומי הפיקה לקחים מכמה תקלות שהיו בתחילת הדרך, ועשתה את זה יפה מאוד - מאז אנחנו נהנים מיציבות השירות - במילים אחרות שקט תעשייתי".

לאן התחום הולך מכאן?

לסיום, אי אפשר שלא להתעכב על השאלה המעניינת באשר לעתידו של התחום: האם, במקביל לגידול המתמיד והאדיר של המידע הנצבר בידינו, בטח ובטח בידי הארגונים הגדולים, גם עולם ה-Data Centers יצמח עוד ועוד? מבחינת שלושת הדוברים, התשובה ברורה למדי.

"ה-Data Centers ימשיכו להיות שחקן חשוב בתחום, וייווצר מעין 'מיקס' בינם לבין שירותי הענן, שיעניקו גם הם עוד ועוד שירותים של ניהול המידע", צופה אגמון. "מה שבטוח הוא ש-Data Center בתוך ארגון הוא כבר עכשיו דבר חסר טעם, אלא אם כן אתה ארגון ענק. זו השקעה מיותרת".

"אני חושב שזו המגמה כרגע גם בארץ וגם בעולם", אומר שמריהו מצידו. "ארגונים מבינים שתחום ה-Data Centers הוא לא העיסוק העיקרי שלהם, ושאין טעם לבנות או להכשיר שטח משלך כ-Data Center. בראייה הכללית אני חושב שמעבר ל-Data Center כדאי יותר עסקית וכלכלית. לכן המגמה הזאת לדעתי תלך ותגדל. לאחרונה אני רואה יותר ויותר חברות שמבינות את הפוטנציאל הזה".
ז'אן-פול אוחז, גם הוא, בהשקפה של שני קודמיו: "עוד ועוד חברות יאמצו את הגישה שלא להחזיק אתכלמרכזי המידע אצלם, במתחם המשרדים. ניהול של מערכות אלקטרו־מכניות הינו מורכב ולכל הדעות אינו משחק. אחזקת שנאים, גנרטורים, מערכות אל פסק, מערכות מיזוג האוויר, מערכות גילוי וכיבוי אש, מערך בקרה ועוד - זה מקצוע בפני עצמו. אם אתה רוצה להתרכז בערך המוסף העסקי האמיתי שלך, עדיף לעשות שימוש ב-Data Center. אין ספק שנראה תחרות גדולה בשוק הזה בשנים הקרובות".

DATA CENTER NO.5: לנהל את כל מערכות ה-IT של הארגון ממקום אחד. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

תקיפה באיראן: ישראל הרשמית שותקת - אין שינוי בהנחיות לעורף

מוקדם יותר: פגיעה ישירה בגליל העליון, לא היו נפגעים • לראשונה אחרי שבועיים: אזעקות הופעלו באשקלון, שיגור אחד נפל בשטח פתוח • ארה"ב הטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל • בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" • גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים • עדכונים בולטים 

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

שאלות ותשובות: איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט