גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דרושה תוכנית יציאה מהחל"ת: בכירי המשק מנתחים את המספרים המדאיגים של שוק העבודה

מאז החל המשבר נרשמו בשירות התעסוקה יותר ממיליון ישראלים שפוטרו או הוצאו לחל”ת, כאשר בינתיים הממשלה החדשה עסוקה בחגיגות ומינויים • בכירי המשק מציעים לממשלה פתרונות איך לשקם את שוק העבודה, ומסבירים שבכל תרחיש זה ייקח הרבה זמן

חודש עבר מאז החל המשק לחזור לשגרה, כמעט כל הענפים נפתחו לפעילות, באופן מלא או חלקי - ומיליון עובדים ישראלים עדיין בבית. התקוות שיוכלו לחזור לעבודה מרגע שהעסקים ישובו לפעול - היו אופטימיות, שלא לומר מופרכות. לפי נתוני הביטוח הלאומי, חזרו בינתיים רק כ-150 אלף עובדים מתוך 1.15 מיליון. החשש הוא שעובדים רבים שיושבים בבית ומחכים לחזור - לא יודעים עדיין שכבר אין להם לאן.

המשק חזר לפעילות?

כפי שכתבנו ב"גלובס", הכל התחיל מהחלטה שקיבל מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי מאיר שפיגלר בתחילת המשבר. שפיגלר שינה את הנוהל הקודם והורה להפסיק ניכוי ימי חופשה בתשלום מדמי האבטלה שיקבלו עובדים שהוצאו לחל"ת. שינוי דרמטי - כי הוא אפשר למעסיקים רבים לשכנע את העובדים שאין להם בעצם כמעט מה להפסיד. "תשבו חודש בבית, תקבלו 70% שכר ובסוף תחזרו", הבטיחו לעובדים. "אפילו ימי החופשה שלכם לא ייפגעו".

גם בבנק ישראל תמכו בהוצאת העובדים לחל"ת, כצעד שאפשר לעסקים להתמודד עם המכה שהנחיתה עליהם המגפה והסגר. ואכן, החל"ת התגלה כפתרון נוח למעסיקים, ויש שיטענו נוח מדי. אלא שככל שעובר הזמן מתברר שהזמני הופך לקבוע: רק כ-150 אלף עובדים חזרו לעבוד, ושיעור המפוטרים מסך העובדים שמחפשים עובדה הולך וגדל בעקביות.

העובדים בחל"ת חיים בחוסר ודאות: האם להתחיל לחפש עבודה כעת, או להמשיך לתלות תקוות במעביד? כך או כך, כבר עכשיו ברור כי פיתרון החל"ת היה בעייתי מאוד עבור אותם עובדים.

מהי, אם כן, האסטרטגיה הנכונה כדי לצאת מהמשבר ולהקטין את ההר העצום של עובדי החל"ת.

לשכת התעסוקה: זה ייקח זמן

"נכון שכרגע קצב החזרה של היוצאים לחל"ת לעבודה אינו מהיר", אומר לנו ד"ר אופיר פינטו, סמנכ"ל המחקר והתכנון בשירות התעסוקה. "אבל לא חשבנו לרגע שביום אחד כולם יחזרו לעבוד". לדברי פינטו, "קצב החזרה הנוכחי משקף את חוסר הוודאות שעדיין קיים, אבל כפי שהרופאים אמרו על הקורונה שייקח רק שבועיים לדעת מה האפקט של הצעדים שנעשו - כך גם במקרה של התעסוקה. יש פרק זמן שעובר עד שמרגישים את ההשפעה".

לפי פינטו, "רק באוגוסט נוכל לדעת האם קצב החוזרים לחל"ת עומד בתחזיות המוקדמות שלנו שדיברו על כך ש-80% מהיוצאים לחל"ת יחזרו לעבודה. ההערכה שלנו, אגב, הייתה מבוססת על מודל הסתברות חזרה למקום העבודה שמבוסס על מאפייני המקצוע, הענף, הסטוריה תעסוקתית".

איך זה נראה בשטח? "המדינה מצד אחד צריכה לוודא שהמעסיק יחזיר כמה שיותר עובדים, ומצד שני יש כאן הזדמנות לראות איך אנחנו מנצלים את החופשה הכפויה הזו כדי לשפר המיומנויות של העובד. לשירות התעסוקה יש רשימה של 1.1 מיליון איש שהוצאו לחל"ת ואנחנו מבצעים מעקב יומיומי אחריהם. כשאנחנו רואים שחולף זמן ארוך מדי - בטח לאחר שהמשק וענפים מסויימים חזרו לשגרה - זה מדליק אצלנו נורה אדומה. אנחנו יוצרים קשר עם המעסיק ומבררים מה מעכב את חזרתו לעבודה. העבודה מתחלקת בין 71 לשכות התעסוקה".

שירות התעסוקה גיבש תוכנית שמטרתה להחזיר את שיעורי האבטלה וההשתתפות בשוק העבודה במשק לרמה קרובה לזו שבה היו ערב המשבר. הבעיה שכמו כל הדברים בממשלה, גם התכנית הזו תקועה בגלל בעיות תקציב.

הפתרון: שילוב ממשלה-מגזר עסקי

מי שמכיר את הממשלה היטב הוא פרופ’ יוג’ין קנדל, שהיה יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה וכיום עומד בראש Start Up Nation Central. קנדל משוכנע שהפיתרון לבעיה חייב להיות משולב בין ממשלה ומגזר עסקי, ורב-ממדי. "זאת שאלה לא פשוטה שמחייבת פיתרון הוליסטי ורב-ממדי, בגלל ההבדלים בפגיעה של הקורונה בענפים השונים", אומר קנדל.

קנדל אומר כי "הרעיון של החל"ת נועד לאפשר למעסיק להימנע מפיטורים כשהעסק נסגר באופן זמני. אני זוכר שרעיון החל"ת עלה בדיונים פנימיים. הוא נועד לתת פתרון לטווח קצר בתנאי אי-ודאות, במצב שבו רוב המשק בהקפאה ולא ידעת מי הולך להפגע. היום המשק לא בהקפאה, והפתרון הזה הפך להיות מאוד יקר ומאוד נוח למעסיקים שלא ממהרים לקבל החלטה. זה לא הגיוני שמשך החל"ת יישאר ללא גבול, במיוחד כשזה בא על חשבון הזכאות לדמי אבטלה של העובדים.

"גם מבחינת הממשלה זאת עלות כבדה, ואני לא חושב שהמעסיקים היו שולחים הביתה עובדים במספרים כל כך גדולים אם זה היה כרוך בפיטורים".

אז מה אפשר לעשות? "אפשר לחשוב על שני מתווים לפתרון", אומר קנדל. "מתווה אחד לענפים כמו ההייטק או הקמעונאות, ששם אנחנו לא רואים סגירה המונית של עסקים. מתווה שני לענפים שצפויים בהם קשיים בגיוס עובדים שנה קדימה. לי נראה שבענפים שחזרו לעבודה במתכונת חלקית או מלאה צריך לעשות קשר בין מגבלת הזמן של החל"ת. והמעסיק יצטרך להחליט האם לפטר את העובד או להחזיר אותו לעבודה. עובד שיפוטר צריך לקבל מספר מוגדל של ימי אבטלה - כי ייקח לו הרבה זמן למצוא עבודה.

"בענפים מהסוג השני אנחנו מדברים על פגיעה ממושכת. בענף המסעדנות למשל יכול להיות שבשנה הקרובה יהיו פחות בתי קפה ומסעדות וגם באלה שייפתחו מחדש ייתכן שבגלל מגבלות בריאותיות יהיו פחות לקוחות, ולכן גם יהיה פחות צורך במלצרים, בטבחים באנשי ניקיון ובכלל בעובדים. זה מחייב השקעה בהכשרה מקצועית שתכין את כוח האדם במהירות לעבודה בעולם שאחרי קורונה. רוב הממשלות לא מסוגלות לפעול מספיק מהר, ולכן כדאי לחשוב על שיתוף פעולה בין הממשלה למגזר העסקי שיודע לא רק לפעול מהר יותר, אלא גם לזהות היכן יש צורך אמיתי וביקוש לעובדים".

פרופ’ קרנית פלוג, סגנית נשיא למחקר במכון הישראלי לדמוקרטיה ונגידת בנק ישראל לשעבר, היא מהמומחים הבולטים בישראל לשוק העבודה. "כדי לעודד חזרה מהירה ומקסימלית לתעסוקה וכדי לשמר את הקשר בין העובדים למעסיקים (ניסיון, ידע, שימור כושר הייצור) חשוב לפעול בכמה דרכים", כותבת פלוג ל"גלובס". "ראשית, עידוד החזרה לתעסוקה של היוצאים לחל"ת באמצעות סבסוד שכרם: למעסיקים שפידיונם נפגע באופן משמעותי (מעל 25%) ומחזירים עובדים מהחל"ת או לאלו ששמרו עובדים למרות הירידה החדה בפדיון".

שנית, מציעה פלוג מסלול נוסף למסלול החל"ת, של סבסוד שכר בעת משבר. "מנגנון זה יקל על המעסיקים להמשיך ולשמר את עובדיהם גם כאשר הם חווים ירידה בביקוש, כך שיוכלו לצמצם את היקף המשרה של עובדיהם ואלה יזכו להשלמת שכר ממשלתית כך שמצבם לא יפגע ביחס למצב בו היו יוצאים לחל"ת ומקבלים דמי אבטלה. המנגנון יקטין את היקף הפיטורין ויסייע לשמר את הקשר בין העובדים והמעסיקים ובכך יתמוך ביכולת ההתאוששות ביום שאחרי המשבר".

בנוסף, מעירה פלוג, כי "לנוכח ההערכה שבחלק מהענפים ההתאוששות תהיה איטית, ושעורי האבטלה יישארו גבוהים מאוד, חשוב להבטיח שרשת הביטחון תבטיח הכנסה שתאפשר קיום סביר עד לשוך המשבר; כדי להקטין את רמת אי-הוודאות והחרדה בקרב הציבור, מוצע להודיע על כך כבר עכשיו. לצורך כך, יש להאריך את תקופת הזכאות לדמי אבטלה לשכירים כך שתימשך כל עוד המשק נמצא בשיעור אבטלה של למעלה מ-10%. זאת, בשיעור שיפחת עם התקדמות החזרה לשגרה. יימשך תשלום במקום דמי אבטלה לשכירים מעל גיל פרישה, ויישמרו ההקלות זכאות לדמי אבטלה שניתנו בתחילת המשבר ובהם תקופת האכשרה המקוצרת הנדרשת לצורך זכאות. וכן, יימשכו המענקים לעצמאים ותשלום דמי אבטלה יינתן ללא קיזוז של הבטחת הכנסה".

בנוסף, מציינת פלוג, כי "יש לוודא שגם אוכלוסיות מוחלשות, כמו עובדי חברות כוח אדם, עובדים עונתיים, שלא הוצאו לחל"ת נוכח תנאי העסקתם (היותם עובדים לא קבועים), ומצד שני, לא משתכרים בגלל משבר הקורונה - יוכלו לממש את זכאותם לדמי אבטלה, או להכניס אותם למעגל מקבלי המענקים".

כמו פרופ’ קנדל, גם פרופ’ פלוג סבורה כי חשוב להציע מסלולי הכשרה או הסבה מקצועית למפוטרים שלא יוחזרו למעגל העבודה עם תום תקופת הזכאות לדמי אבטלה. לדבריה, "הדבר יתרום לצמצום תקופת האבטלה ולהגדלת הסיכוי שיחזרו למעגל התעסוקה ועם פריון גבוה יחסית".

הזרמה: לעודד הגברת ביקושים

דן פרופר, יו"ר קבוצת אסם-נסטלה, אומר כי "משבר הקורונה הוא משבר כלל עולמי שלא חווינו עד כה שפוגע גם בהיצע של מוצרים שירותים וחומרים וגם בביקוש להם. זה אינו משבר פיננסי, אלא ריאלי שפוגע בתשתיות הכלכלה ולכן הפתרון חייב להיות כולל ולתקוף את הצדדים השונים של הכלכלה.

"ראשית, גם כדי לפתור את בעיית המובטלים, עלינו לדאוג שעסקים יתחילו לנוע. כדי להניע את גלגלי המשק יש צורך בהזרמת כספים בצורה מושכלת לתחומים שונים. מצד אחד, החל"ת ודמי האבטלה יוצרים פתרון זמני לאבטלה, אבל נותנים דחיפה מסויימת לביקושים. זוהי דרך זמנית, כי בהמשך הדרך יהיה צורך לגרום למובטלים להיכנס לשוק העבודה ובו זמנית לגרום למשק ליצור מקומות עבודה".

לטענת פרופר, "עידוד להגברת הביקושים יתרחש על ידי הזרמה נוספת של כספים ומתן מענקים למובטלים ולחברות עסקיות, כאשר המובטל ישתלב במקום העבודה. כל זאת, תוך הגבלת תקופת המענק. במקביל, נדרשת הזרמת משאבים גדולים לתשתיות חיוניות כגון רכבת, רכבת תחתית וכבישים - אשר יספקו מקומות עבודה ויזרימו כסף שישמש בסופו של דבר להגדלת הביקושים".

"אמצעי חשוב נוסף הוא ביצוע פעולות לתימרוץ השקעה בעסקים כגון ערבויות ממשלתיות להלוואות ארוכות טווח ופחת מואץ להשקעות במפעלים. צעדים אלה יגדילו כמובן את הגרעון בתקציב הממשלה, אך אסור להם לגרום לגביית מיסים שיקשו על הביקושים כגון העלאת מע"מ או הכבדת ארנונות על העסקים. זה הזמן להגדיל את המיסוי על משאבים כגון גז טבעי ולהתחיל להשתמש בקרן העושר שנבנתה לצורך צבירת הכספים ממיסוי הגז הטבעי".

יוסי קוצ’יק, לשעבר מנכ"ל ראש הממשלה והממונה על השכר באוצר: "אין ספק שאנחנו נמצאים באבטלה איומה. יצטרכו לתת תמריץ למעסיקים לקלוט בחזרה עובדים, כדי להוריד אותם מדמי האבטלה. המדינה תצטרך להתחלק בשכרם, כך שעלות המעסיקים תרד וההיענות שלהם תעלה. זה יכול להיות תמריץ עצום, שכל הצדדים מרוויחים בו. השיטה הזו, יכולה להחזיר מאות אלפי אנשים פנימה". 

עוד כתבות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות חדות בוול סטריט; מטא מתרסקת ומאבדת קרוב ל-200 מיליארד דולר משוויה

נאסד"ק יורד בכ-2% ● ירידה חדה בצמיחה בארה"ב, מזרחי טפחות: "הנתון לא מביא לשינוי בציפיות להורדת ריבית" ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבת הדוחות ●המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ארה"ב ועוד 17 מדינות בקריאה משותפת: "לשחרר חטופים מיד"

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?