גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הירידות בשווקים יימשכו? "אין מה להשוות בין המצב היום למצב במרץ 2020"

אייל גורן, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות: השווקים בשלים לתיקון טבעי וטריגר הוריאנט "אומירוקון" הוא הזדמנות להוציא קצת אוויר ולנער את הכסף ה"טיפש" שנכנס לאחרונה בתחושה שהשוק תמיד עולה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "אם יתברר כי הווריאנט החדש אינו כה מדבק ומסוכן, הירידות והפחד של היום יהוו שוב את ההזדמנויות של המחר"

הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי
הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי

הפאניקה חזרה בימים האחרונים לשווקים על רקע הופעתו של הווריאנט החדש של נגיף הקורונה. הבהלה הובילה לירידות שערים חדות בכל המדדים המובילים באירופה, ארה"ב והיום גם בישראל, הנפט איבד 10% ומדד הפחד (VIX ) זינק ביותר מ-50%.

"במרץ 2020, העולם הגיע בהיסטריה, (אולי מוצדקת) שאופיינה בסגירת השמיים, כניסה לסגרים, ביטול כל התקהלות ופגיעה דרמטית בכלכלה, משהו שלא הכרנו קודם.
היום, העולם מרגיש בוגר ומנוסה יותר מול המגפה, היכולת להסתגל לשינוים חברתיים כמו הטלת מגבלות, עבודה מהבית, קניות מרחוק, עטיית מסכה וזה עוד לפני שדיברנו על כך שיש חיסונים לנגיף (שאולי תקפים לוראינט החדש), בנוסף, קיים טיפול תרופתי שככל הנראה יעיל לכל תרחיש מהסיבה הפשוטה, אינו קשור להבדל במבנה החלבון של הנגיף. כך שבשורה התחתונה, אין מה להשוות בין המצב היום למצב במרץ 2020.
וריאנט "האומיקרון" מזכיר את הגילוי של נגיף הדלתא ששולט היום בעולם, והעולם למד לחיות לצד זה", כך כותב אייל גורן, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות.

האם הפאניקה מוצדקת?

"גם כאן חשוב לעשות סדר, ועל זה נאמר "אין חכם כבעל ניסיון". נגיף הדלתא התגלה כבר בנובמבר 2020 (לפני שנה) ובמרץ 21 הפך לנפוץ, ביוני 21 הצליח להתפשט ולשלוט בכל העולם. גם אז אמרו שהוא מדבק הרבה יותר, דבר שהתברר כנכון, והיו שאמרו שהחיסון לא יעיל, דבר שבסופו של דבר התברר כלא נכון. בהסתכלות לאחור אפשר לומר שההבדל הגדול ביותר בין מרץ 2020 להיום הוא שאז לקח לעולם שנה לקבל החלטות, בעוד שהפעם , אחרי כמה מאות מאומתים בעולם , מדינות רבות הגיבו מהר וסגרו קלות את המרחב האווירי ,לפחות עד שיקבלו יותר מידע".

כלומר, אומר גורן, "מעבר לכך שרוב העולם מחוסן, היכולת של כולנו להתמודד עם עלייה בתחלואה גבוהה יותר, יש תרופות בדרך, והעולם הגיב מהר, ניתן ללמוד שהתגובה המהירה תשפר את מצב העולם ביחס להתפרצות הדלתא (שבדיעבד לא דומה בכלל למרץ 20, אז בוודאי שגם הפעם אין סיבה לדאגה גדולה מידיי)".

ירידה זמנית או מגמה?

"גם אחרי הפאניקה של השווקים ביום שישי , כמעט כל המדדים נסחרים קרוב (מאד) לשיא , למעשה השווקים בשלים לתיקון טבעי וטריגר הוריאנט "אומירוקון" הוא הזדמנות להוציא קצת אוויר ולנער את הכסף ה"טיפש" שנכנס לאחרונה בתחושה שהשוק תמיד עולה. לכן, סביר להניח שתיקון של כמה אחוזים בודדים יכול להימשך עד שיחלוף ערפל אי הוודאות, ולכן, יש מקום להיות ערניים ולנצל את הירידות אם אלו ימשיכו כדי לשפר את הפוזיציות בעיקר עבור מי שהפחית סיכון לאחרונה והמתין בדיוק לרגע הזה".

הירידות והפחד של היום יהוו שוב את ההזדמנויות של המחר

רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, כותב כי "קשה להבדיל כיום בין סובב ומסובב והדבר מקשה על ההתמודדות עם הזן החדש. כך, שווייץ מחליטה בתוך דקות להגביל כניסה של ישראלים ובלגים לשטחה (הם יאולצו לעבור בידוד של עשרה ימים) על אף שבשטחן התגלו מקרים בודדים בלבד (בינתיים) וכלל לא ברורה עדיין מידת העמידות של הנגיף לחיסונים כשבשתי המדינות שיעור ההתחסנות גבוה".

עוד הוא מציין כי הווריאנט החדש התגלה שוב באפריקה ומחדד עוד יותר לרעה את ההבדלים בין שיעורי ההתחסנות הנמוכים מאוד (אחוזים בודדים) במדינות "העולם השלישי" העניות לבין המדינות המפותחות; המדינות העשירות מגלות שוב כי הדרך הטובה ביותר להגן על אזרחיהן וכלכלותיהן אינה בהכרח לפעול ככל הניתן ולהקדיש את כל משאביהן להגברת ההתחסנות בשטחן, אלא לא פחות מכך לפעול במשנה מרץ לסיוע למדינות הנזקקות יותר, עם היכולות והמשאבים הקטנים יותר, ולהאיץ את ההתחסנות של אזרחיהן. זאת, כל עוד תנועות בני האדם, הסחורות וההון ברחבי העולם נמשכות.

"גל התחלואה הרביעי, גל הדלתא, התאפיין אצלנו, בארה"ב ועד לאחרונה גם באירופה ע"י השלכות בריאותיות ניכרות, יחסית, אך פחות מגבלות ואמצעי ריחוק חברתי בהשוואה לשלושת הגלים הקודמים. קוראים לזה "לחיות עם הקורונה". הפעם, איש לא יודע אם הווריאנט החדש מדבק ומורכב יותר והחיסונים יתנו לו פחות מענה, אך כבר מדברים על צורך לנקוט משנה זהירות ולהטיל בזריזות מגבלות חמורות. המילה סגר שבה לראש סדר היום במדינות רבות. היה מי שאמר כי סגר הינו התשובה היחידה וכל השאר פופוליזם. יש לשים לב להלך הרוח הזה".

התקצרות מחזורים

"ככל שאנו ניצבים לפתחו של גל תחלואה חמישי, הולכת ומתחדדת ההכרה כי המרווחים בין גל לגל מתקצרים והפעם, לנוכח ההחמרה במצבן התחלואתי של מדינות אירופה, אנו רואים לראשונה חפיפה בין הגל הרביעי, שטרם חלף, לגל החדש. הדבר עלול להקשות מאוד על ההתאוששות הכלכלית העולמית, על קבלת החלטות עסקיות ועל ביצוע השקעות. מגל לגל, מתערער הסנטימנט העסקי והצרכני ונשאלת השאלה אם ומתי יגיע הקש שישבור את גב הגמל. לא בטוח כי זה המצב כיום, אך הצטרפות גלים חדשים שהגיעו לכאורה "משום מקום" ודאי לא תתרום לכך".

מדד הפחד של שוק המניות בארה"ב קפץ מעל 50% ביום שישי, שהיה יום מסחר קצר. מניות ובורסות באסיה, אמריקה, אירופה ובשאר העולם התחרו זו בזו מי תרד יותר. כולם מחכים בחיל ורעדה לפתיחת המסחר בשבוע הבא לאחר שבסוף השבוע הודיעו רוב המדינות על החמרת ההגבלות.

עם זאת, "היו מספר חוקי משחק שלא נשברו. המניות והסקטורים שהיו "צריכים לעלות" עלו, כולל חברות הפרמצבטיקה וחברות כמו זום, הנהנות בתקופות של מעבר לפעילות מרחוק. אלו שהיו "צריכים לרדת" ירדו, כולל בנקים, חברות תעופה, שייט, פנאי ונופש. אם וככל שיתברר כי הווריאנט החדש אינו כה מדבק, שהשפעותיו אינן כה חמורות ושהחיסונים בשוק נותנים גם לו מענה, ייתכן כי העליות והירידות תתהפכנה, לפחות חלקית, מה שיציב הזדמנויות למשקיעים בעלי אופק נשימה ארוך יותר". 

בנקים מרכזיים יצטרכו שוב לחשב מסלול מחדש?

עוד מציין מנחם כי צפירת ההרגעה בעקבות היחלשות גל התחלואה הרביעי והתקדמות ההתחסנות השתקפה בנתוני הצמיחה הכלכלית המשתפרים של מדינות מפותחות רבות וגם במשקי אסיה, מה שהניע בנקים מרכזיים לצמצם את מדיניות ההרחבה המוניטרית שלהם. חלק מהם כבר העלו ריבית פעם או פעמיים, בריטניה בדרך וארה"ב החלה לצמצם את רכישת איגרות החוב ומדברים שם על העלאת ריבית ראשונה כבר באמצע השנה הבאה. עם זאת, בכל המקרים הודגש כי אם הנסיבות הכלכליות תשתנינה, בין השאר לנוכח הרעה תחלואתית חוזרת, הדברים יישקלו מחדש.

"אם אנו אכן לפני גל חמישי וכבר אנו רואים כיצד הממשלות מגיבות מהר ובעוצמה, ייאלצו הבנקים המרכזיים "לחשב מסלול מחדש" ולקטוע די בתחילתה את הורדת הרגל מדוושת הגז. זו יכולה להיות בשורה מעודדת מבחינת המגזר העסקי, שוקי המניות ותשואות הפדיון, לאחר המכה הראשונה שחטפו". 

בשורה התחתונה, כותב מנחם, "בשלב זה רב הנסתר על הגלוי והסיכונים השונים קפצו בין לילה. כפי שתיארתי, אנו כבר עדים לשורה של השלכות פוטנציאליות ניכרות על הכלכלות והשווקים ברחבי העולם. ועדיין, אם יתברר כי הווריאנט החדש אינו כה מדבק ומסוכן, הירידות והפחד של היום יהוו שוב את ההזדמנויות של המחר".

"הצרכנים בגוש האירו יהיו זהירים יותר"

ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מציינים בסקירה שפרסמו כי "הווריאנט הדרום אפריקאי עלול להביא לעלייה גלובלית מחודשת בתחלואה, העולה כבר באירופה, ולהשהות תוכניות של בנקים מרכזיים לצעדי הידוק מוניטאריים. על רקע התחלואה הגבוהה באירופה צפויה דחייה נוספת של צעדים מהדקים, ודחייה לטווח הרחוק של מהלך העלאת הריבית".

"על רקע העלייה במקרי תחלואה והעומס על יחידות טיפול נמרץ בגרמניה ובאוסטריה הוטלו שם מגבלות לאחרונה, הכוללים סגירה של מסחר קמעונאי שאינו חיוני. העלייה המהירה בתחלואה מצביעה על כך שאזורים רבים בגרמנים יהיו "אדומים" בקרוב יחולו עוד צעדים של הידוק ובכלל זה אפשרות של סגירת שווקי חג המולד, ברים, מועדוני לילה, אירועי ספורט ותרבות ועוד".

עוד הם מציינים כי "על סמך ניסיון העבר, הצעדים הללו יכולים גם להימשך אל תוך 2022, זאת תוך כדי הפחתת התוצר של גרמניה ושל גוש האירו כולו . קיים סיכון לגלישה גם למדינות גוש אירו אחרות והחמרת המגבלות בצרפת, באיטליה ובספרד. בעוד ששיעורי החיסון גבוהים יותר במדינות אלו מאשר בגרמניה ובאוסטריה, ממשלותיהן עשויות להדק את המגבלות באופן משמעותי כצעד מנע.

"הצרכנים ברחבי גוש האירו צפויים לשנות את ההתנהלות שלהם לצורה יותר זהירה, תוך האטת הצריכה. בעוד שנשיאת הבנק המרכזי, גברת כריסטיאן לגארד, הצהירה באוקטובר כי תכנית ההרחבה PEPP תסתיים בחודש מרץ, יש סיכוי הולך וגובר לדחיית צעדי כאלו, ובוודאי לדחות לטווח הרחוק מהלך של העלאת הריבית. בנסיבות כאלו, פער התשואות ארה"ב לגרמניה עשוי להמשיך ולהתרחב מן הרמה הנוכחית לכיוון של הרמות הגבוהות יותר אשר נרשמו בעבר".

עוד כתבות

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

היא חקרה את אחד הכלכלנים המפורסמים בעולם ובטוחה - אנחנו עושים לו עוול

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

דיווח בוול סטריט ג'ורנל: ישראל באולטימטום לחמאס: עסקה תוך שבוע - או כניסה לרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"