גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עוד פירמה מצטרפת לטרנד העלאות השכר: באיזה משרד עו"ד גדול הכי משתלם לעבוד?

מ. פירון מצטרף לטרנד העלאות השכר במשרדי עורכי הדין, שנחשף לראשונה בגלובס ●  שורה של משרדים, בהם גורניצקי, הרצוג פוקס נאמן, מיתר ואגמון, כבר שיפרו את תנאי העובדים במטרה להיאבק בבריחת המוחות להייטק

תחרות שכר המתמחים במשרדי עורכי הדין הגדולים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
תחרות שכר המתמחים במשרדי עורכי הדין הגדולים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

חשיפת גלובס על העלאת שכר במשרדי עורכי הדין הגדולים במטרה למנוע נטישת עובדים ממשיכה לעורר סערה: על רקע התחרות הגוברת בין משרדי עורכי הדין הבכירים בישראל, גם במשרד עורכי הדין מ. פירון ושות', אחד מחמשת המשרדים הגדולים בישראל, הוחלט על העלאת השכר לעורכי הדין הצעירים והמתמחים.

בעקבות העדכון יועלה שכרם החודשי של המתמחות והמתמחים ב-2,000 שקל ל-11,500 שקל. עורכי הדין בשנה הראשונה יקבלו 15 אלף שקל בחודש, בשנה השנייה יעלה שכרם ל-17 אלף שקל בחודש, ואילו שכרם של עורכי הדין בשנתם השלישית יעלה ל-19 אלף שקל בחודש. כחלק מהשכר, המשרד יעניק לעורכי הדין את האפשרות לבחור בין כרטיס "תן ביס" או תשלום אש"ל של 500 שקל.

משרד מ. פירון ושות', שנוסד בשנת 1950, נחשב לאחד ממשרדי עורכי הדין המסחריים המובילים בישראל ומונה כיום כ-400 עובדים, מהם כ-280 עורכי דין וכ-40 מתמחים.

בפירון אומרים כי שינויים אלה יתווספו להטבה של יום עבודה מהבית וכן ל-"HAPPY HOUR", ערבי גיבוש, מתנות, בונוסים ועוד.

עו"ד צבי פירון, ראש המשרד, מסר: "אנחנו משקיעים מחשבה רבה בהון האנושי ומקפידים לטפח ולקדם מתמחים ועורכי דין, מוכשרות ומוכשרים, המהווים את הלב הפועם של משרד פירון. העולם משתנה, ואנחנו משתנים יחד איתו ופועלים לשיפור בתנאי העסקה בכל המישורים, מתוך גאווה ואמונה בצוות המצוין לו זכה המשרד".

עו''ד צבי פירון / צילום: אייל מרילוס

העלאות שכר גם במשרדים נוספים

בסוף דצמבר נחשף בגלובס כי משרדי עורכי הדין הגדולים מעלים את השכר באלפי שקלים. כך, משרד הרצוג פוקס נאמן החליט להעלות החל מינואר 2022, את השכר של כלל עורכי הדין בשנתם הראשונה מ-14 אלף שקל ל-16 אלף שקל. בשנה השנייה העלאת השכר תהיה משמעותית אף יותר ותגיע ל-19 אלף שקל. בשנה השלישית השכר כבר יקפוץ ל-21 אלף שקל. בשנה הרביעית יעלה ל-23 אלף שקל, ובשנה החמישית השכר יעלה מ-20 אלף שקל כיום ל-25 אלף שקל. זאת בנוסף לבונוס שנתי משמעותי על פי הישגי עורכי הדין. בהמשך הודיע המשרד גם על העלאת שכר המתמחים החל מינואר 2022 ל-11.5 אלף שקל, במקום שכר של 9.5 אלף שקל ששולם למתמחים עד כה. 

במשרד מיתר העלו את משכורת המתמחים גם כן. כך, המשכורות יעמדו על 11.5 אלף שקל. עורך דין בשנתו הראשונה יקבל 16.5 אלף שקל. בשנה השנייה השכר יקפוץ ל-19 אלף שקל, ובשנה השלישית השכר יתעדכן ל-21 אלף שקל. מהשנה הרביעית השכר יתעדכן כלפי מעלה, אך ההעלאה תהיה פרטנית על-פי הישגי עורכי הדין. בנוסף, במיתר נהוגה "תוכנית הכוכבים", המאפשרת לעורכי דין לצבור על פני שלוש שנים זכאות לקבל עד 55 אלף שקל בהתאם לביצועים וכן בונוסים שנתיים נוספים. 

גם במשרד גורניצקי החליטו להעלות את שכר עורכי הדין בפירמה. השכר בשנה הראשונה יעמוד על 15 אלף שקל. בשנה השנייה ממוצע השכר יעמוד על 18 אלף שקל, ובנוסף יקבלו עורכי הדין קרן השתלמות על חשבון המעסיק. מלבד זאת, יינתן מענק של 30 אלף שקל לעורך דין טרי, אם הוא ישלים עבודה של שנתיים במשרד. כמו כן, עורכי הדין יתוגמלו גם באמצעות בונוס שנתי משמעותי שתלוי בהישגים של עורך הדין. גורניצקי ישנו את הגישה בנוגע להעלאות השכר, והן לא יהיו רוחביות ושוויוניות אלא דיפרנציאליות - על-פי הישגי עורכי הדין ואיכות ביצועיהם.

בשבוע שעבר הודיע משרד ש. הורוביץ ושות' על עדכון תנאי השכר של עורכי הדין והמתמחים במשרד. שכר המתמחים עלה מ-9,500 שקל בחודש ל-11,500 שקל. השכר של עורכי הדין בשנה הראשונה עלה ל-16 אלף שקל, מ-14 אלף שקל בשנים קודמות. השכר של עורכי הדין בשנה השנייה במשרד עלה לכ-19 אלף שקל מכ-16 אלף שקל, ובשנה השלישית ל-21 אלף מכ-17.5 אלף שקל. הטבה משמעותית נוספת לה זכאים עורכי הדין בשנה השלישית היא מימון לימוד תואר שני.

משרד מוביל נוסף שמתכנן לבצע העלאה משמעותית של שכר עורכי הדין הוא משרד יגאל ארנון. בשלב זה הועלה שכר המתמחים במשרד ל-11,500 שקל. בהמשך החודש יוחלט בנוגע להעלאת השכר לעורכי הדין.

במשרד גולדפרב-זליגמן השכר הנוכחי הוא 13 אלף שקל לשנה הראשונה, 14.5 אלף שקל לשנה השנייה ו-16 אלף שקל לשנה השלישית. השכר עלה בסביבות 1,500-2,000 שקל לכל מדרגת שכר. שכר המתמחים עלה ל-10.5 אלף שקל בחצי הראשון של תקופת ההתמחות ו-12 אלף בחצי השני של התקופה.

גם במשרד אגמון ושות’ רוזנברג יעלו את השכר של עורכי הדין הצעירים. במקום שכר של 13.5 אלף שקל לשנה הראשונה, 15 אלף שקל לשנה השנייה ו-16.5 אלף שקל לשנה השלישית, השכר ישודרג בהתאמה ל-14.5 אלף שקל, 16 אלף שקל ו-18 אלף שקל. שכר המתמחים עלה ל-11.5 אלף שקל.

משרד עו"ד פישר (.FBC & Co) יעלה החל מהחודש את שכר המתמחים ב-2,000 שקל, והוא יעמוד על 11.5 אלף שקל לחודש. עורכי הדין בשנה הראשונה יקבלו 15 אלף שקל לחודש, החל מהשנה השנייה יעברו עורכי הדין לחוזים אישיים, כאשר המשכורות ינועו בין 17.5 אלף שקל לחודש לבין 19.5 אלף שקל לחודש ובשנה השלישית יקבלו משכורות בטווח של 19.5-21.5 אלף שקל לחודש. עד כה, שכר המתמחים עמד על 9.5 אלף שקל לחודש ושכר עורכי הדין בשנה הראשונה, השנייה והשלישית עמד על 14, 16 ו-17 אלף שקל לחודש, בהתאמה.

במשרד גם יציעו מענק התמדה: עורך דין שנמצא כעת בשנתו הראשונה בפישר, יקבל בסיום השנה השלישית 60 אלף שקל. מי שנמצא בשנתו השנייה יקבל 40 אלף שקל. מלבד זאת, עורכי הדין יקבלו בונוסים שנתיים כמקובל. חידוש נוסף של המשרד הוא בונוס חצי שנתי בגובה 10% מהשכר באותה מחצית בגין "מאמץ מיוחד". המאמץ המיוחד יוגדר כך שאת המענק יקבל עורך דין שיעבוד יותר שעות מהממוצע המשרדי בשעות חיוב.

גם במשרד עורכי הדין נשיץ ברנדס אמיר החליטו על שדרוג בשכר המתמחים ועורכי הדין. במשרד הודיעו שהחל משנת 2022 המתמחים יהיו זכאים למשכורת חודשית של 11.5 אלף שקל. עורכי דין בשנת העבודה הראשונה במשרד יזכו למשכורת של 15.5 אלף שקל, ובשנה השנייה יזכו למשכורת של 17.5 אלף שקל.

המשכורת של עו"ד בשנה השלישית במשרד תגיע ל-19.5 אלף שקל. במשרד מקדמים בימים אלו גם תוכנית תגמול מיוחדת לעורכי הדין. במשרד ציינו שהמשכורות הן בנוסף לבונוסים שנתיים והטבות נוספות. יש לציין שכלל הסכומים שמצוינים ע"י משרד נשיץ, כוללים בתוכם גם את התשלום עבור החניה וארוחות הצהריים.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

חיזבאללה מפרסם את שמותיהם של 5 מפעילי הארגון שנהרגו בחלב

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"