גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי הפסיקה שביטלה את זכות ההפלה בכל ארה"ב, תאגידים שוקלים בזהירות את נושא הביטוח הרפואי לעובדות

חברות שיש להן תוכניות ביטוח הכוללות הפלות שוקלות כעת האם ואיך לשלם על נסיעות של עובדות למדינות בהן הפרוצדורה עדיין חוקית

הפגנה נגד הביטול החוקתי להפלות באינדיאנפוליס, ארהב / צילום: Associated Press, AJ Mast)
הפגנה נגד הביטול החוקתי להפלות באינדיאנפוליס, ארהב / צילום: Associated Press, AJ Mast)

החלטת בית המשפט העליון להפוך את ההחלטה רו נגד ווייד יוצרת אתגרים חדשים למעסיקים ולחברות ביטוח בריאות הנותנות כיסוי ביטוחי להפלות, ובמיוחד מעוררת שאלות האם ואיך לממן נסיעות למדינות שבהן עדיין מותר לעשות את הפרוצדורה.

● ענקיות הטכנולוגיה מתגייסות למחאה נגד פסיקת בית המשפט העליון בארה"ב: "יום אפל בהיסטוריה של האומה שלנו"
● עבור נשים רבות בארה"ב פסק הדין הופך את "סיפורה של שפחה" למציאות

● עיקר השפעת ביטול ההפלות בארה"ב בשאלה מי מכריע: נבחרי הציבור או השופטים

חברות כולל סטארבקס, אובר, ואמזון הודיעו שיחזירו הוצאות על נסיעות שנעשו כדי לקבל טיפולים רפואיים, כולל הפלות. החברות Just Eat Takeaway.com ,Grubhub ו־ Dick’s Sporting Goods אמרו שיספקו עד 4,000 דולר לכיסוי הוצאות נסיעה עבור שירותים שלא זמינים במדינות בהן נמצאים המשרדים של חברות אלה.

"אנחנו מכירים בכך שהנושא הזה מעורר אמוציות - ויש שחקנים בקבוצות ועובדים שלא יסכימו עם ההחלטה הזו", כתבה מנכ"לית Dick’s לורן הוברט בהודעת דואר אלקטרוני לעובדים ביום שישי.

המעסיקים מחוייבים לנקוט עמדה

הנושא הכאוב של ההטבות מציב אתגר חדש לחברות רבות שכבר מתקשות לנווט בין נושאים פוליטיים וחברתיים המשסעים את העובדים.

חברות שבחרו לכסות את עלות ההפלות - וכל עלות נסיעה שעשויה להיות כרוכה בכך - צריכות לאזן בין ניכור העובדים הרוצים שמעסיקיהם ינקטו עמדה ברורה לעומת הסיכון להתקפות משפטיות או השלכות פוליטיות במדינות שאסרו על הפלות.

"הטבות מעסיקים פתאום החלו להיות מאוד פוליטיות, וזה מכריח את המעסיקים לנקוט עמדה", אמר מייקל טרפין, סגן מנכ"ל ב־ USI Holdings Corp , חברת ביטוח.

יש גם שאלות עד כמה המעסיקים, במיוחד הקטנים יותר, יכולים להרשות לעצמם להשקיע, כך אומרים מנהלי כוח אדם, מנכ"לים ומומחים לביטוח.

ביום שישי, כמה מנהלים מיהרו לפרסם הצהרות לציבור בתגובה להחלטה של בית המשפט העליון. מנכ"ל Yelp ג'רמי סטופלמן, שהתבטא באופן בולט על הזכות להפלות, כתב בהודעה שמנהיגים עסקיים צריכים להתבטא נגד הגל של איסורי הפלות שההחלטה צפויה לעורר.

ג'ולי ג'ונס, מנהלת משרד עורכי הדין Ropes & Gray, שלחה מזכר לעובדים בו אמרה שהחברה תערוך פגישות בימים הקרובים בהן תדון בהחלטה ותספק תמונה כללית של החוק ברמה הפדרלית ורמת המדינה על הזכות להפלות.

עורכי הדין של החברה גם נמצאים בקשר עם קבוצת עורכי דין העובדים פרו בונו על מקרים הקשורים לנושא, כך נכתב בהודעת דואר אלקטרוני שנצפתה על ידי הוול סטריט ג'ורנל.

"כאישה, יש לי תחושה עמוקה של פגיעות שנגרמה בגלל ביטול של זכות ארוכת שנים לנשים - זכות שמשפיעה על גופן ועל קבלת ההחלטות שלהן", כתבה Ropes & Gray המעסיקה כ־1,400 עורכי דין ברחבי העולם.

מנהלת התפעול הראשית של חברת האם של פייסבוק פלטפורמות מטא שריל סנדברג הגדירה את החלטת בית המשפט העליון כ"נסיגה עצומה" וכתבה בפוסט באינסטגרם שהיא מסכנת את בריאותן של מיליוני נשים ונערות.

דובר של מטא אמר שהחברה מתכננת להציע החזר הוצאות נסיעה לקבלת גישה לשירותי בריאות ומרפאות הפלות במדינות אחרות, וכמו כן שמטא "נמצאת בתהליך הערכה איך לעשות זאת באופן המיטבי, בהתחשב במורכבויות הכרוכות בזה".

הפלות זה יקר

ללא ביטוח בריאות שיכסה את החשבון, להשיג הפלה יכול להיות יקר. בארה"ב, המחיר החציוני להפלה באמצעות גלולה ב־2020 היה 560 דולר, והמחיר החציוני של הפלה כירורגית בשלישון הראשון היה 575 דולר, על פי מחקר שפורסם באפריל בירחון לענייני רפואה.

מעסיקים רבים, בייחוד בחברות הגדולות במדינה, מכסים עלויות של הפלות. כ־10% מהעובדים והעובדות בארה"ב נמצאים בתוכניות ביטוח שקבעו יוצא מן הכלל במיוחד לגבי הפלות או הגבילו את ההטבה עליהן מאוד, על פי סקר מ־2019 שערכה קרן משפחת קייזר.

כשנעשה ברור שבית המשפט העליון יהפוך את הפסיקה התקדימית מ־1973, חברות רבות אחרות עבדו בשקט מאחורי הקלעים והכינו תגובות שהיו מוכנות לשליפה מיד עם ההכרזה הרשמית מצד בית המשפט, כך אומרים יועצים על הטבות מעסיקים.

כ־14% מהמעסיקים הגדולים שענו לסקר בתחילת יוני אמרו שיש להם הטבת נסיעות, ו־25% אחרים אמרו שהם שוקלים זאת, על פי תגובות של כמעט 300 מעסיקים לסקר שנערך על ידי חברת ייעוץ ההטבות Mercer .

מעסיקים שיש להם לפחות 20 אלף עובדים היו בסבירות גבוה יותר להעניק הטבת נסיעות ואש"ל לעובדות שנוסעות לעשות הפלה, נכתב בתוצאות הסקר.

חברות ביטוח גדולות המספקות הטבות בריאות למעסיקים גדולים,  UnitedHealthCare  ,Cigna Corp ו־ Aetna של CVS , מאשרים בפני לקוחות שרכשו ביטוח פרטי שיוכלו לעזור במימון נסיעות, כך אומרים יועצי הטבות מעסיקים.

ב־ Cigna וב־ CVS אמרו שרוצים לתמוך בצרכי הכיסוי של הלקוחות והצרכנים. ב־ UnitedHealthGroup אמרו שנותרו מחויבים לעזור לחברים ולמטופלים לקבל גישה להטבות והשירותים של החברה.

בנוסח טיוטה ש־ UnitedHealthCare שלחה לאחרונה למעסיק לשימוש במסמך של החברה לעובדים המתאר את ההטבות שהיא מכסה עבורם, ונצפה על ידי הוול סטריט ג'ורנל, נכתב שתוכנית הכיסוי הבריאותי תכלול כיסוי הוצאות נסיעה ושהות במדינה סמוכה על מנת לקבל שירותי בריאות שאין להם כיסוי משפטי במקום בו העובדים מתגוררים.

הטבת נסיעות גדולה מידי עלולה להפוך להוצאת מיסים לעובדות

בהתחשב ברגישות הנושא, מעסיקים רבים מנסים לנתח חוקי מדינה וחוקים מקומיים הקשורים לגישה להפלות, וכן ניהול של הטבות בריאותיות שחברות נותנות לעובדים שממומנות על ידי החברה לעומת כיסוי על ידי תוכנית ביטוח חיצונית, כך אמרו מומחי ביטוח, מנהלים בכירים ומנהלי כוח אדם.

"חברות מחליטות איך לפעול עם התגלגלות האירועים. הנוף שלפנינו לא פשוט", אמרה מישל רואיז, מנכ"לית BiasSync , יצרנית תוכנה מלוס אנג'לס.

מעסיקים כנראה יצטרכו להיות זהירים באופן בו הם מעבירים מסרים לגבי תוכניות הביטוח, ולגבי האופן בו יתכננו הטבות נסיעות בעתיד. הם יצטרכו לנווט בין כל מיני גורמים, כולל זה שהטבת נסיעות גדולה מדי עלולה להיהפך להוצאה שעובדות יצטרכו לשלם עליה מיסים.

גם, על מנת להימנע מניכור אנשים, חברות עשויות לנסח את ההטבה כך שתהיה נרחבת יותר מהנושא של מימון הפלות, אמרו מומחי הטבות מעסיקים.

"זה לא הופך הפלות ליוצאות דופן, אבל הפלות כלולות בזה", אמר בריאן מרקוט, יועץ בריאות ובעבר מנכ"ל Business Group on Health . חברות "יביעו את השינוי כשדרוג של הטבת הנסיעות, וכך הן מתייחסות לנושא אבל לא באופן ישיר, ונמנעות מלעורר מהומה".

למעסיקים ולמבטחים ייתכן סיכון משפטי בכיסוי הפלות

חברות שאומרות שהן מחויבות לספק הטבות כאלה אומרות שהמורכבות המשפטית של הבטחת כיסוי הן טעונות.

אבל כיסוי להפלות לעובדות המתגוררות במדינות בהן הן אסורות, ובייחוד הקלת הגישה בעזרת מימון נסיעות, עלולה ליצור סיכון משפטי למעסיקים ולמבטחים המספקים להם תוכניות ביטוח רפואי - ואולי אפילו לעובדות מסוימות, מנהלים או דירקטורים, כך אמרו מומחים משפטיים.

"יכול להיות מישהו שירדוף אותם על זה שהם עוזרים ומסייעים להפלות", אמר דיוויד כהן, פרופסור למשפטים באוניברסיטת דרקסל. "גם מעסיקים הולכים להיות על הכוונת המשפטית".

לפני החלטת בית המשפט העליון, ממשלות של המדינות השונות בארה"ב יצרו שמיכת טלאים של כללים הקשורים לכיסוי הפלות.

תוכניות Medicaid של מדינות רבות מגבילות מאוד את הכיסוי להפלות, בזמן שתוכניות כיסוי פדרליות כמו Medicare מממנות אותן רק בנסיבות מאוד מסוימות.

מדינות גם הגבילו כיסוי הפלות בביטוחים פרטיים, וב־11 מדינות אסור לספק כיסוי הפלות בכל תוכניות הביטוח, על פי קרן משפחת קייזר. אבל כללי הביטוח של המדינות לא נוגעים לסוג הכיסוי שהכי נפוץ אצל מעסיקים בינוניים וגדולים, המוכר כתוכניות במימון עצמי.

תוכניות כאלה, בהן המעסיקים משלמים תביעות בריאות של העובדים בכספי החברות, נתונות לרגולציה רק ברמה הפדרלית.

רגולציות פדרליות על תוכניות ביטוח פרטיות לא מפרטות כללים הנוגעים להפלות, כך אומרים עורכי דין. ישנו צו פדרלי נגד אפליה המכריח את כל המעסיקים לספק כיסוי בריאותי לתשלום על הפלה במידה וחיי האם בסכנה בגלל ההיריון, אמר סת' פרטה, עורך דין ב־ Groom Law Group המייעצת למעסיקים ולחברות המספקות ביטוחי בריאות.

אם מדינות יחליטו לאכוף או ליישם חוקים המשפיעים על מעסיקים המבטחים את העובדים במימון עצמי, הן יכניסו עצמן למאבקים משפטיים. מעסיקים צפויים לטעון שסמכותה של המדינה כפופה לכללים הפדרליים במסגרתם מנוסחות תוכניות הביטוח, אבל עורכי דין אומרים שהם לא יודעים מה יקרה אם מדינות ינסו לתבוע את המעסיקים בתביעות פליליות.

חוקים פליליים המנוסחים באופן נרחב עשויים להיות מסוגלים לגבור על האתגר של קדימות הכלל הפדרלי, אומרים עורכי דין.

"זה הולך לעורר הרבה נושאים חוקתיים ומשפטיים", אמרה קרי וויליס, סגנית נשיאה בכירה ביחידת פתרונות הבריאות של Aon PLC . "הולכת להיות לנו ליטיגציה של שנים על הנושאים האלה".

שיוויונות בטיפולי בריאות

בנק אמריקה, סיטיגרופ וקבוצת גולדמן סאקס וכן ג'י פי מורגן צ'ייס כבר מכסים הפלות לעובדות המקבלות את ההטבות הרפואיות שלהם. הבנקים אמרו לאחרונה לעובדים שישלמו על נסיעות במידה ואנשים יצטרכו לנסוע רחוק מהבית לקבלת טיפול. הבנקים, שמעסיקים עשרות אלפי אנשים ברחבי המדינה, תיארו את ההחלטות האלה כהבטחת גישה שוויונית לטיפולי בריאות.

בג'י פי מורגן אמרו שיתחילו לכסות עלויות נסיעה לכל ההליכים הרפואיים שיש להם כיסוי ב־1 ביולי, כך נכתב במזכר פנימי. בעבר כיסה הבנק הוצאות נסיעה רק במקרים מוגבלים, כמו השתלות איברים וניתוחים לקיצור קיבה. ההטבה מכסה עלויות של נסיעה במרחק של יותר מ־80 ק"מ.

הת'ר האדון השתתפה בהכנת הכתבה.

עוד כתבות

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו-פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו שניים מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד־בינת, שכוללת עשרות חברות, בעיקר בתחום הטלקום ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות של האחים, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אבל לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה", אומר אחד מהם

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין נמכרה לאחרונה ● לדירה זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר אינו משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו "בוסט" בשלושת החודשים האחרונים

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר