גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לקראת מאבק שליטה: "האסטרטגיה הנוכחית של סרגון הורסת את הערך לבעלי המניות"

אוויאט נטוורקס מציעה לרכוש את חברת הטכנולוגיה הישראלית לפי שווי של 235 מיליון דולר - פרמיה של 34% על מחיר השוק ● "ניסינו לדבר עם הנהלת סרגון על עסקה שאנו בטוחים שתביא ערך משמעותי לבעלי המניות של שתי החברות, אך זכינו רק לעיכובים ודחיות מצידם"

דורון ארזי, מנכ''ל סרגון / צילום: ליאורה כץ
דורון ארזי, מנכ''ל סרגון / צילום: ליאורה כץ

לקראת מאבק שליטה בסרגון הישראלית: חברת Aviat Networks (אוויאט) רכשה 5% ממניות חברת הטכנולוגיה, ומבקשת להשתלט על כולה בעסקת מזומן, לפי שווי של כ-235 מיליון דולר לסרגון. מניית סרגון עלתה בתגובה במסחר המאוחר בוול סטריט ביום שני ב-24%, למחיר של כ-2.6 דולרים, המשקף לה שווי של 217 מיליון דולר. סרגון טרם הגיבה להצעה.

ההצעה משקפת פרמיה של כ-34% על מחיר המניה של סרגון בנעילה ביום שני, אך בעבר נסחרה סרגון במחירים גבוהים יותר. רק לפני שנה וחצי זינקה המניה למחיר של 6.5 דולרים כמעט, ששיקף לסרגון שווי של 527 מיליון דולר, אך היא לא החזיקה מעמד ברמות מחיר אלה. בשנה האחרונה המחיר הגבוה ביותר שבו נסחרה המניה היה כ-4.2 דולרים.

סרגון, המנוהלת על ידי דורון ארזי, מספקת פתרונות בשוק התמסורת האלחוטית. אוויאט נטוורקס פועלת גם היא בתחום ציוד התקשורת, ממוקמת בטקסס ונסחרת בנאסד"ק בשווי של 283 מיליון דולר - גבוה מעט משווייה של סרגון. למימון רכישת סרגון תצטרך החברה האמריקאית לקחת על עצמה חוב, משום שבסוף הרבעון הקודם היו לה בקופה רק 33.8 מיליון דולר.

מתברר כי אוויאט פנתה לסרגון וניסתה להציע לרכוש אותה - בתחילה במחיר גבוה יותר מההצעה המעודכנת - אך לדבריה נתקלה בעיכובים ובקשיים. לדברי מנכ"ל החברה, פיטר סמית, "בשנה האחרונה ניסינו פעמים רבות לדבר עם הדירקטוריון וההנהלה בסרגון על עסקה שאנו בטוחים שתביא ערך משמעותי בטווח הקרוב ובטווח הארוך לבעלי המניות של שתי החברות. זכינו רק לעיכובים ודחיות מצידם.

"יחד עם יו"ר אוויאט, טסתי בשבוע שעבר לישראל להיפגש אישית עם יו"ר סרגון, המנכ"ל וחברי דירקטוריון. הם סירבו לבצע שיחות, והציבו דרישות נוספות שנראות מכוונות לייצר עיכובים", הוסיף סמית. "לא נותרה לנו ברירה אלא ליידע את בעלי המניות של סרגון על הצעתנו".

"רקורד של השמדת ערך"

במצגת שפרסמה אוויאט היא כתבה שהעסקה שהיא מציעה משקפת ערך בטוח לבעלי המניות של סרגון, בהשוואה לסיכונים הכרוכים בהמשך פעילות עצמאית ולעומת "רקורד של השמדת ערך", כהגדרת החברה.

לדבריה, "האסטרטגיה הנוכחית של סרגון הורסת את הערך לבעלי המניות. להנהלת החברה אין יכולת לייצר ערך מהיצע המוצרים שלה, והחברה נאבקת בעיכובים בפיתוח מוצרי הדור הבא ומבזבזת זמן וכסף. הדירקטוריון הנוכחי לא שם דגש על האינטרס של בעלי המניות".

במכתב ליו"ר סרגון, זהר זיסאפל, ולמנכ"ל ארזי, כותב מנכ"ל אוויאט: "הופתענו והתאכזבנו מהדחייה שלכם את הצעתנו בחודש אפריל, לרכוש את סרגון במחיר של 2.8 דולרים למניה, המשקף פרמיה משמעותית של 51% על המחיר הממוצע ב-60 הימים האחרונים, ושל 34% על מחיר הנעילה ב-27 ביוני.

"כשדחיתם את הצעתנו הראשונה בנובמבר 2021, לרכוש את סרגון במחיר של 3.25 דולרים למניה, ציינתם שאתם רואים את ההצעה כלא הולמת, וכי גורמים חיצוניים ויוזמות פנימיות שעוד יפורסמו, ישפיעו על מחיר המניה בטווח הקצר. מחיר המניה ב-7.5 החודשים האחרונים מאז ההצעה שלנו סותר דעה זו".

סמית מעריך במכתבו שבעלי המניות של סרגון ישתכנעו שההצעה טובה להם, ומעריך שללא רכישתה בידי אוויאט, "ספק אם מניית סרגון וביצועי החברה ישתנו משמעותית בטווח הקצר".

אוויאט, שמצי ינת כי להערכתה סרגון מוערכת בחסר, רכשה בחודשים האחרונים מניות של החברה במחירים של 1.57-2.22 דולרים למניה. כבעלת למעלה מ-5% ממניות סרגון, היא דורשת לכנס אסיפת בעלי מניות ולשנות את הרכב הדירקטוריון: להוציא ממנו את המנכ"ל הקודם עירא פלטי (כיום יו"ר בלייד ריינג'ר), את דוד ריפשטיין (שהשבוע מונה לנהל את סטיקספיי) ואת יעל לנגר, ולמנות חמישה נציגים מטעמה.

"אנחנו מאמינים שהגיע הזמן להנהגה חדשה בדירקטוריון, שתבחן את הצעתנו ותנהל מו"מ לטובת בעלי המניות של סרגון", כותב מנכ"ל אוויאט במכתבו. לסיכום הוא מציין, כי אוויאט מעדיפה לדון בנושא עם סרגון "בצורה ידידותית", אך מוכנה לנקוט כל צעד שנדרש כדי לבצע את העסקה במהירות.

באוויאט סבורים שהשילוב בין החברות ייצר חברה גלובלית שמתמחה בתחום התקשורת האלחוטית ויכולה להתחרות בכל השווקים ובכל הוורטיקלים. אוויאט צופה סינרגיות בגובה 35 מיליון דולר מאיחוד הפעילויות של שתי החברות, ומוסיפה כי סרגון פועלת בעיקר מחוץ לצפון אמריקה, בעוד שעסקי אוויאט ממוקדים בצפון אמריקה.

סרגון פרסמה לאחרונה את דוחות הרבעון הראשון של 2022 והפחיתה את התחזית השנתית שלה, להכנסות של 300-315 מיליון דולר, צמיחה של כ-6% לעומת 2021. החברה העריכה שבמחצית השנייה היא תציג שיפור ברווחיות הגולמית, בהנחה של שיפור הדרגתי בשרשרת האספקה ועלויות השילוח.

בעלי המניות הגדולים בסרגון הם המשקיע האמריקאי ג'וזף סמברג, שמחזיק ב-15.5% מהמניות, ששוויין לפי הצעת אוויאט 36.3 מיליון דולר, והיו"ר זיסאפל, עם החזקה של 8.5% בשווי 19.9 מיליון דולר.

הקרן שהביאה משקיעים שהקפיצו את המניה

סרגון היא חברה ותיקה, שהוקמה עוד בשנת 1996 והיא חלק מקבוצת רד של האחים יהודה וזהר זיסאפל. החברה נסחרת בנאסד"ק עוד משנת 2000. מנייתה הגיעה לשיא זמן קצר לאחר ההנפקה, אך בהמשך נחלשה, עוד לפני התפוצצות בועת ההייטק של אותן שנים.

במשך 13 שנים נסחרה המניה במקביל גם בבורסה בתל אביב, עד שהחליטה להימחק מהמסחר בה בסוף 2017 (אגב, שווי החברה בעת המחיקה דומה לשווי לפני הדיווח על הצעת אוויאט).

בשנים האחרונות החברה מתקשה להתרומם, ומציגה תוצאות פיננסיות פושרות למדי, למרות הפוטנציאל המשמעותי שבמעבר לדור החמישי של הסלולר במדינות מפותחות ושדרוגי רשתות ישנות במדינות מתפתחות. ב-2019 פרסמה החברה אזהרת רווח, ואחרי מספר חודשים עדכנה גם על "הזדמנות אסטרטגית" שנגעה למיזוג או פיצול באמצעות השקעה חיצונית שלא יצאה אל הפועל. בהמשך הגיעה הקורונה שפגעה בתחילה בעסקי סרגון.

עם זאת, בתחילת 2021 עלתה סרגון על הרדאר של משקיעים שעקבו אז אחרי השקעותיה של קרן Ark בראשותה של קאת'י ווד, וכשהקרן הגדילה את החזקותיה בסרגון הגיעו איתה משקיעים פרטיים רבים שהקפיצו את המניה לשיא במחזורי מסחר גבוהים. השיא כאמור לא החזיק מעמד זמן רב.

בהמשך השנה דווח על פרישת המנכ"ל הוותיק פלטי ומינויו של ארזי שכיהן בעבר כסמנכ"ל הכספים של החברה. בחודשים האחרונים, אחד האתגרים המרכזיים של החברה הוא שרשרת האספקה. כך למשל, עם פרסום דוחות הרבעון השלישי ל-2021, אמר ארזי לגלובס כי "שוקי הרכיבים, השילוח והלוגיסטיקה נמצאים במערבולת, ובכל יום יש הפתעות חדשות. במקרה הטוב אנחנו מצליחים להשיג רכיבים, אך זה עולה לנו ברווח הגולמי". עם זאת הוא הדגיש שהוא מעודד מההתעניינות בקו מוצריה החדשים של החברה.

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

שבוע המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה חיובית ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית