גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

רונן דר ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI
רונן דר ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

גלובס מפרסם שוב את הראיון עם מייסדי Run:AI בעקבות רכישתה הרשמית על ידי אנבידיה.

עמרי גלר שגדל ברמת השרון ורונן דר מירושלים נפגשו לראשונה במעמקי האקדמיה, בזמן ששניהם היו דוקטורנטים להנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב. שם גם "התאהבו" בפוטנציאל הגלום בבינה מלאכותית, שהייתה בין תחומי המחקר שלהם. כעת הם עומדים במוקד עסקת ענק למכירת החברה שלהם, Run:AI, לאנבידיה .

ראיון | היזמים שהגיעו לסייבר ללא רקע ועומדים מאחורי אקזיט של 350 מיליון דולר
"בלוקבסטר דיל": הדיווח שמקפיץ את מניית גוגל ב-5% במסחר המוקדם

סכום הרכישה עומד לפי הערכות על 720 מיליון דולר, מתוכם כ-100 מיליון דולר יגיעו לידי היזמים והעובדים של החברה שיושבת ברחוב הארבעה בתל אביב ומעסיקה כ-130 עובדים, כ-80 מתוכם בישראל. הגיוס האחרון של Run:Ai, שהתבצע בשנת 2022, שיקף לחברה שווי של 388 מיליון דולר, כך לפי PitchBook. נוסף על כך, שיעור ההחזקות של השניים בחברה נותר חסוי.

מספר ימים לפני הדיווח על העסקה המסתמנת, סיפרו השניים על הדרך שלהם להקמת החברה, על החיבור החזק ביניהם, על העבודה באפל ובמשרד ראש הממשלה, על המחקר בבינה מלאכותית - הרבה לפני שהפכה לטרנד החם של השווקים - ועל נקודת המפנה שגרמה לכולם להבין: העתיד כבר כאן.

גיוס לפי שווי חברה של 388 מיליון דולר

טרם נכנס ה-ChatGPT ללקסיקון ולשימוש הקהל הרחב, היו יכולות הבינה המלאכותית ידועות בעיקר ליודעי ח"ן, כמו אנשי האקדמיה. מספר שנים לאחר המפגש הראשוני, הקימו השניים ב-2018 חברה שלדבריהם מממשת את הפוטנציאל הגלום בטכנולוגיה זו.

Run:AI היא חברה המפתחת תוכנה למיצוי תשתיות בינה מלאכותית של ארגונים וחברות, ובפרט האצת הביצועים של ה-GPUs, מעבדי הבינה המלאכותית של ענקית השבבים אנבידיה. לכן אולי לא מפתיע שענקית השבבים, שהפכה בשנה החולפת לשם הכי חם בתעשיית הטק העולמית, נמצאת כעת במגעים לרכישת החברה.

 

דר (42) וגלר (35) מספרים כי החיבור ביניהם היה מיידי. "שנינו למדנו הנדסת חשמל, אני עשיתי תואר ראשון, שני ושלישי באוניברסיטת תל אביב, ובמהלך הדוקטורט פגשתי את עמרי. היינו תחת אותו מנחה ועבדנו הרבה יחדיו", אומר דר לגלובס.

"במקביל, עבדתי באינטל, ואחר כך בחברת סטארט-אפ שנקראת 'אנוביט', שעסקה בפיתוח שבבים למערכות אחסון. הסטארט-אפ נקנה על ידי אפל, אז הפכתי לעובד שלה, תואר שהחזקתי בו הרבה שנים".

הדרך של גלר, מלבד המסלול האקדמי, עברה גם דרך משרד ראש הממשלה, שם עבד במשך שמונה שנים ביחידה טכנולוגית. ואז הגיע המפגש הראשוני בין השניים, שהוליד חיבור טוב ויכולת עבודה משותפת.

"אני אוהב להגיד כי שני אנשים בחיים שלי גרמו להם להיראות אחרת. הראשונה זאת אשתי והשני זה עמרי", אומר דר. הוא מספר כי "מן ההתחלה היה לנו כיף לעבוד יחדיו. אצל שנינו היה רצון להקים חברה, ואיכשהו הגורל הביא אותנו לזמן הנכון עם הרקע הנכון".

"הבנו שבינה מלאכותית תהיה בכל מקום"

שני היזמים למדו תחת הנחייתו של פרופסור מאיר פדר באוניברסיטת תל אביב. פדר הוא פרופסור להנדסת חשמל ומי שמכהן כראש המרכז לבינה מלאכותית ולמדעי הנתונים באוניברסיטה.

שניהם מספרים כי כבר אז הבינו ש"בינה מלאכותית תהיה בכל מקום. הבנו גם שיידרש כוח מחשוב ייחודי בענן למשל". גלר מספר כי כבר אז הבינו ש"יהיה מקום לתוכנה חדשה, כזו שתדע לנהל בצורה הכי טובה את המחשבים החדשים, אלו מבוססי הבינה המלאכותית".

לדבריו, שתי החלטות עיקריות עומדות מאחורי הקמת החברה. ההחלטה לעבוד יחדיו וההחלטה להתמקד בבינה מלאכותית. "הבנו שזה לא סתם הייפ אלא טכנולוגיה שעומדת לשנות את העולם", מספר דר. גלר מוסיף כי "זה שוק עם הזדמנויות גדולות. שנינו מגיעים מרקע של חומרה, והבנו שהיא הולכת להוות חלק קריטי במערכות בינה מלאכותית. הצורך הזה רק יילך ויגדל".

להאיץ ולשפר את היכולות של אנבידיה

שני היזמים מציינים כנקודת מפנה את התקופה שבה חברת אנבידיה השיקה את ה-GPUs - המעבדים הגרפיים שפיתחה לפני כשלושה עשורים, שהתאימו לפעילות אימון והפעלה של בינה מלאכותית. "הבנו שאנחנו רוכבים פה על משהו מאוד גדול ושהגל הזה לא יעצור".

מה בעצם עושה המוצר שלכם?
"אנחנו החברה היחידה בעולם שיכולה ומאפשרת לחברות בינה מלאכותית לקבל הרבה יותר מתשתית הבינה המלאכותית שלהן. לקבל בהירות רבה יותר, ביצועים טובים ורבים יותר, והרבה יותר כוח מחשוב", מספרים השניים.

"בנינו כלים שמאפשרים לצוותים של בינה מלאכותית, בין היתר לחוקרים ולמפתחים, לאמן ולהטמיע מודלים באפליקציות שלהם במהירות רבה יותר, כמו גם בקלות וביעילות רבה יותר".

השניים מוסיפים כי למרות שקיימים "הרבה כלים שמנסים לפתור בעיות באזורים שאנחנו מנסים לפתור, הייחוד שלנו הוא הטכנולוגיה העמוקה מאוד שבנינו, ששונה מהדרך שבה חברות אחרות מנסות לגשת לאותה הבעיה".

שמה של החברה נגזר גם הוא מהוראה הניתנת למחשב. "המשימה שלנו הייתה להריץ משימות של בינה מלאכותית", מסביר גלר, "ו-run זאת פקודה גנרית בעולם התוכנה, פקודה להריץ, ומכאן Run:AI".

המשקיעה הראשונה שהביעה עניין

למרות שהרעיון להקמת החברה נולד עוד לפני, היא גייסה לראשונה בשנת 2018 - 118 מיליון דולר עד היום. עם המשקיעים בה נמנים קרנות הון סיכון דוגמת TLV פרטנרס, S Capital, אינסייט וטייגר גלובאל.

"פגשנו את המשקיעים הנכונים שיזהו יחד איתנו את הפוטנציאל", מספרים השניים. שניהם מציינים כי רונה שגב, מקרן ההון סיכון TLV פרטנרס, הייתה הראשונה להתלהב.

"היה לנו איתה חיבור מיידי. דיברנו על כוח המחשוב העתידי ועד כמה קשה יהיה להריץ הרבה דאטה. סיפרנו על החזון שלנו - לגרום לזה להיות הרבה יותר קל".

לדבריהם, שגב החליטה להשקיע עוד בטרם היה לחברה מוצר להציע. כל מה שהיה זה רק מצגת ודמו שבנו השניים. "הגיוס הראשוני היה ממש על בסיס איזושהי אמונה שמתישהו יהיה לנו משהו", הם אומרים.

עוד לפני הדיווחים האחרונים על העסקה הגדולה עם אנבידיה, מספרים השניים כי נהנו ממומנטום חיובי בפעילות, שלווה בעלייה בהכנסות.

אלא שאז הגיעה המלחמה. "הייתה לנו כבר אופרציה משמעותית, עם לקוחות ומכירות", מספרים השניים, וטוענים כי לחברה כבר היו כ-100 לקוחות, וגם הצמיחה הכלכלית הייתה בהתאם.

"הייתה שנה של צמיחה, כשאנחנו מדברים על מאות אחוזים של צמיחה". יתרה מכך, אומרים שני היזמים, "כבר ברבעון הנוכחי אפשר להגיד שככל הנראה נגיע מבחינת גובה ההכנסות לסכום של כמעט כל שנה שעברה".

אפקט המלחמה פגע בחברה מזווית נוספת - 20% מעובדיה גויסו למילואים. "האירוע של המלחמה מאוד מורכב. מצד אחד, זה להתמודד עם הקשיים האישיים של כל אחד ואחת מאיתנו לצד האתגרים העסקיים. בחו"ל לא התחשבו בזה שיש מלחמה".

עוד הם מספרים, כי "לאנשים בישראל היה מאוד קשה לתפקד פעמים רבות, דווקא כשהבינה המלאכותית 'התפוצצה'. כולם מדברים על AI ועל אנבידיה, ואנחנו היינו צריכים לחיות עם הפער הזה בין ישראל ובין מה שקורה בעולם".

כיום, לחברה מעל 100 עובדים, רובם בארץ אך ישנם גם עשרות בארצות הברית. "בסוף המשכנו לפתח את המוצר, כמו גם לתמוך בלקוחות שלנו, כי בסוף אנחנו חברה גלובלית. אז עברנו את התקופה הזאת טוב עד כמה שניתן בתוך הדבר הזה".

עוד כתבות

טורטליני מלוחייה. מנה מזיכרונות הליקוט של הילדות / צילום: חיים יוסף

המסעדה התל אביבית שמציגה אלגנטיות אירופאית עם טוויסט מקומי

חברי הילדות שגדלו בעמק יזרעאל עומדים מאחורי המטבח הקלאסי המשודרג של אלנה, ומציעים מנות שהן בול מה שצריך למפלט מושלם

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: חולצו גופותיהם של שני לוק, יצחק גלרנטר ועמית בוסקילה

הגופות חולצו במבצע מיוחד של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה ● סמל בן אבישי, מנהריה, מפלוגת התקשוב של חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בצפון רצועת עזה ● צה"ל מאשר - חוסל בכיר בארגון טרור בלבנון שעבד עם חמאס ● לוחם צה"ל נפצע קשה בהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה ● בית הנבחרים של ארה"ב אישר חוק שימנע עצירת משלוחי נשק לישראל ● עדכונים בולטים

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון / צילום: Associated Press, Martin Meissner

אז רוב העולם נגדנו או בעדנו? מסקנות מהמקום החמישי של עדן גולן

האירוויזיון מלמד אותנו פרק חשוב על חוכמת ההמונים מול חוכמת המומחים, ולפיו הקולקטיב יודע יותר טוב ● גם בסוגיית דירוג האשראי של ישראל, האנשים בשטח מיטיבים לתמחר את הסיכונים ● ומה לישעיהו ליבוביץ ולכל זה

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

המשבר בביטוח לאומי: "צריך בעיקר להעלות מסים ואת גיל הפרישה"

לראשונה ההכנסות של ביטוח לאומי נמוכות מההוצאות על קצבאות, ודוח שפרסם מזהיר: מועד הקריסה הוקדם בשמונה שנים, לשנת 2036 ● אלא שמומחים סבורים שהסוגיה פחות חמורה ממה שעושים ממנה: "שאנשים יפסיקו לעבוד מתי שבא להם"

רכבי טויוטה חונים בשכונת מגורים. מכת גניבות רכב / צילום: טלי בוגדנובסקי

יותר מ-20 אלף שקל: הצעה לביטוח מכונית טויוטה חושפת את טירוף המחירים שגרמה מכת גניבות הרכב

פוסט שפורסם ברשתות החברתיות גילה כי כדי לבטח את אחד הרכבים הגניבים בישראל, טויוטה RAV4, נדרשה בעליו לשלם סכום המגיע כמעט לשישית משווייו ● "זו אמירה חד משמעית ללקוח, שאת הדגם הזה החברה לא רוצה לבטח", אומרים בלשכת הסוכנים ● בשוק ממליצים לרוכשי מכוניות לכלול את עלות הביטוח בשיקולים בעת רכישת רכב חדש

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ברחוב שקט במרכז העיר: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בכפר סבא?

אחרי חצי שנה על המדף, דירת 4 חדרים בקומה ראשונה בבניין במרכז כפר סבא נמכרה בתמורה ל-2.51 מיליון שקל ● "הדירה הייתה באופן יחסי הרבה זמן על המדף בגלל הקומה שלה ובגלל שאין בה ממ"ד", אומר זיו פלד מסוכנות "ריל קפיטל" שייצג את המוכרים בעסקה ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

תצוגה מקדימה למכירת תיקי בירקין בלונדון. המחיר מגיע למאות אלפי דולרים / צילום: Reuters, Yui Mok

ההשקעה המפתיעה שזינקה יותר מזהב בעשור האחרון

מי חשב שלקוחות נובורישים יסכימו להוכיח שהם ראויים לרכוש תיק, לחכות ברשימה המתנה אינסופית ולשלם עשרות אלפי דולרים? אלא שזה לא תיק, זה בירקין, והוא עשוי להתגלות כהשקעה הכי משתלמת בשוק

דב קוטלר בכנס הפוטנציאל והתשואה של החברה הערבית בישראל / צילום: כדיה לוי

דב קוטלר מדבר לראשונה על הפרישה, בריחת גופים מממנים זרים והפוטנציאל של החברה הערבית

מנכ"ל בנק הפועלים הפורש השתתף בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס והתייחס למצב הכלכלי של ישראל ● "יחסית למלחמה אנחנו בהחלט במצב סביר, אבל השאלה היא התשקיף קדימה ואותי הוא מטריד", אמר דב קוטלר ● "יש לבנק 20 סניפים בחברה הערבית. אין ספק שבהרגלי הצריכה של עולם האשראי, יש הבדלים משמעותיים אבל יש גם התקדמות וצריך להשקיע גם בחינוך"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' מקשיח עמדות מול ארדואן בשעה שבמכס הישראלי מעודדים יבוא מטורקיה דרך מסלולים עוקפים

שר האוצר סמוטריץ' הודיע על הטלת מכס של 100% על ייבוא מוצרים וסחורות מטורקיה, זאת לאחר שנשיא טורקיה הורה על עצירת הייצוא הטורקי לישראל ● בינתיים, לגלובס נודע כי במקביל במכס הישראלי פועלים להקלה על יבוא מטורקיה דרך מדינות צד שלישי

פעילות כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: שני לוחמי סיירת גבעתי נפלו בלחימה בעזה

נועם בטאן ונחמן מאיר חיים וקנין ז"ל נהרגו בקרב בדרום הרצועה, 4 לוחמים נפצעו ● חילופי אש בגבול הצפון: 10 רקטות שוגרו לגליל המערבי, כטב"ם של חיזבאללה התפוצץ בקיבוץ יפתח • קרובי חטופים מחוץ לקריה: "הרחבת הפעולה ברפיח משמעותה הפקרת חטופים חיים" • עדכונים בולטים 

טנקי Leopard 2 במפעל נשק גרמני. ''מוכנות מיידית'' / צילום: Associated Press, FABIAN BIMMER

ספינות קרב, טילים ונשק לייזר: מי המדינה שמובילה במרוץ החימוש העולמי?

המציאות הגלובלית החדשה שמה קץ לעשורים של שלום - ושלחה מדינות רבות למסע התחמשות ● באירופה מתארגנים לעימות כולל עם רוסיה, איראן מתקדמת לגרעין, ואפילו אוסטרליה הכריזה על חיזוק המערך הצבאי ● בשנה החולפת ההוצאה העולמית על ביטחון רשמה את הזינוק החד ביותר זה 15 שנה ● גלובס מציג את המהלכים הגדולים בדרך למלחמה הבאה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: (AP (Vincent Thian ,Armando Franca ,Steve Helber

"השוק מתפוצץ": תקציבי הביטחון בעולם מזנקים ואלה חלק מהמניות שעשויות להרוויח מכך

מסוקים, סימולטורים ומערכות תקשורת: בבנק ההשקעות מורגן סטנלי הצביעו לאחרונה על 8 מניות של יצרניות ביטחוניות בחו"ל שצפויות ליהנות מהעלייה בביקושים בעקבות חוסר היציבות הגיאו-פוליטית ● בבית ההשקעות הורייזן טוענים כי המלחמה באוקראינה משפיעה על הביקושים בשוק הביטחוני יותר מאשר המערכה בעזה: "מדינות באירופה מגדילות את תקציבי הביטחון בגלל האיום הרוסי"

דיון בבג''ץ על גיוס תלמידי ישיבות, פברואר 2024 / צילום: דוברות הרשות השופטת

הממשלה לבג"ץ: נשלים את חקיקת חוק הגיוס עד סוף יולי

הממשלה הודיעה לבג"ץ כי חקיקת חוק הגיוס תושלם עד לסוף מושב הקיץ של הכנסת, כלומר עד לסוף יולי ● לפי תגובת הממשלה לבג"ץ, אחרי ה-7 באוקטובר נוצרה שעת כושר ייחודית לקידום הסדרים שקודם לא היה להם סיכוי 

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך / אילוסטרציה: Shutterstock

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך

האם יש לשלם דמי תיווך אף שפעולות התיווך הופסקו ביוזמת המוכרים ולאחר זמן התנהל מו"מ ישיר בין המוכרים לקונים?

הביטלס / צילום: ap

על אחיזה קטנה נוספת באגדת הביטלס, באיחור של 50 שנה


הסרט Let It Be, שצולם בזמן ההקלטות האחרונות והדרמטיות של הביטלס כלהקה, עלה לאחרונה בדיסני פלוס ● הסרט צולם כבר בשנות ה-70 אך כעת הוא חוזר למסך באיכות צפייה וסאונד נדירות

גידול קקאו בשמורה בניגריה. הבצורת הקשה זה 20 שנה / צילום: Associated Press, Sunday Alamba

לשלם הון או להסתפק בתחליף זול? העתיד המריר של תעשיית השוקולד

גל התייקרויות הקקאו, על רקע היבול העגום במערב אפריקה, אולי התחלף בירידות חריפות - אך המחסור צפוי להימשך והמומחים לא מעריכים שהמחירים ישובו לקדמותם ● בינתיים יצרניות הממתקים הגדולות כבר מקטינות אריזות, משנות מתכונים ומשלבות יותר תוספות בחטיפים

נשיא מצרים א סיסי וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו / צילומים: AP, Shutterstock, מארק ישראל סלם (ג'רוזלם פוסט)

קהיר מאיימת על ירושלים, בזמן שהיא זקוקה לגז הישראלי יותר מאי פעם

בעקבות תמרון צה"ל במרחב רפיח בוחנים המצרים מחדש את היחסים עם ישראל, אלא שנראה שבפן האנרגטי, האפשרויות של מצרים מוגבלות ● ישראל אמנם צריכה את צינורות ההולכה המצריים, אבל גם השכנה ממערב זקוקה לנו, נוכח צפי למחסור חמור בגז בקיץ

פרויקט נופי אילן באבו גוש / צילום: viewpoint

השכונה החדשה באבו גוש: פנטהאוז נמכר ב־3.8 מיליון שקל

בפרויקט מגורים שנבנה בשכונה המערבית החדשה באבו גוש, נמכר פנטהאוז בן 6 חדרים בשטח 174 מ"ר עם מרפסת בשטח של 83 מ"ר ● בשנים האחרונות חלה עלייה בהתחלות הבנייה ביישוב המדורג באשכול 3 מתוך 10 בדירוג החברתי כלכלי של הלמ"ס • הרוכשת היא תושבת פסגת זאב

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Denes Erdos, Jacob King, Brendan Smialowski)

מה יציל את אוקראינה מתבוסה ומה יעשו דגלים פלסטיניים לעצמאות סקוטלנד

אוקראינה מתחננת לשבע סוללות פטריוט ובלינקן פורט על גיטרה ● האם האינפלציה בארה"ב יורדת מאוחר מדי ● במרחק 17,000 ק"מ מצרפת, המחוז הצרפתי עולה באש ● לאומנים סקוטיים עם דגלי פלסטין ● ראש ממשלה אחד נורה, השני יצא לפנסיה לאחר 20 שנה ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק ו-S&P 500 סגרו שבוע רביעי רצוף בעליות

נאסד"ק ירד ב-0.1% ● הדאו ב-40,000 ובוול סטריט ג'ורנל מסבירים למה המדד הזה הוא "דינוזאור", או לפחות "פגום" ● יו"ר הפד, ג'רום פאוול חולה בקורונה ●  מניות השבבים עלו השבוע ב-5% ● מיקרוסופט תציע את מעבדי AMD ללקוחות הענן שלה, במקום אלה של אנבידיה ● בבנק אוף אמריקה ממליצים על רובין הוד ● גיימסטופ פרסמה אזהרת רווח והודיעה על גיוס הון, צללה ב-20% ● רדיט ו-OpenAI הכריזו על שיתוף פעולה, רדיט זינקה ב-10%