גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לרכב הזה יש נוחות מרשימה, ממדים עצומים ומחיר מפלצתי בהתאם

גרסת הפלאג–אין של לנד רובר דיפנדר האייקוני לא זולה וגם החיסכון שלה בדלק רחוק מהמובטח ● אבל יש לה קסם ברוטאלי, נוחות מרשימה ויכולת להחליק ברחובות העיר ללא זיהום

לנד רובר דיפנדר 110 פלאג–אין / צילום: יח''צ
לנד רובר דיפנדר 110 פלאג–אין / צילום: יח''צ

ההתכתשות בין סין לאיחוד האירופי נמשכת, על רקע הכוונה האירופית להטיל מכסים על כלי רכב חשמליים שמיובאים מסין, וכבר מסתמנת מרוויחה פוטנציאלית מהעימות: קבוצת לנדרובר הבריטית. בריטניה לא שייכת לאיחוד ולפיכך לא מחויבת לסנקציות אירופיות אם וכאשר יוטלו. אם העימות יסלים, יש להניח שלנדרובר לא תיענש מצעדי התגמול שממשלת סין תטיל על כלי רכב המיוצרים באיחוד.

מבחן דרכים | זו מכונית שתגרום הנאה גם לנהגים טהרנים, רק חבל שהתמחור שלה כה גבוה
מבחן דרכים | האבזור נדיב, העיצוב נאה אבל המחיר של הרכב הזה מנצח
מבחן דרכים | מסך ענקי ומחיר תחרותי: האלטרנטיבה האטרקטיבית לטסלה 3

סין היא שוק הייצוא הגדול ביותר של לנדרובר בעולם, עם 106 אלף כלי רכב שנמכרו שם ב-2023, עלייה של 25% לעומת 2022. אם מכסי יבוא בסין יפגעו בתחרותיות של מתחרים אירופיים כמו אאודי, ב.מ.וו ומרצדס, הבריטים ירוויחו בגדול. לנדרובר כבר מפתחת ומייצרת דגמים שתפורים לשוק הסיני ועבור תמריצי המס שם, כשאחד מהם הוא דיפנדר 110 עם הנעת פלאג-אין שהיא כיום כמעט דרישת חובה בשוק רכבי היוקרה הסיני. אם לוקחים בחשבון שהדיפנדר החדש הוא רכב נערץ בסין, ולראיה שלל ההעתקים והשכפולים שלו שהושקו בשנה החולפת, החיבור מתבקש.

עיצוב חיצוני

חיצונית הדיפנדר כמעט זהה לאחיו עם מנועי הבנזין המסורתיים. קווי המתאר הזקופים והגג השטוח מחצינים את ממדיו העצומים ובמיוחד את גובהו יוצא הדופן. החרטום המאסיבי נראה כמו אגרוף קפוץ, שיכול לפלס את דרכו דרך סלעים, ואת הרושם הקשוח משלימים צמד פנסי חזית שנראים כמו עיניים זועמות של דמות קומיקס.

פרופיל הצד מחצין חישוקים גדולים, דלתות אנכיות ושורת חלונות מושחרים, ואילו הצד האחורי האנכי נשלט על ידי כיסוי ענק של הגלגל הרזרבי. בשורה התחתונה זהו רכב מוחצן, שמיועד לאנשים שרוצים להשיג תשומת לב מסביבתם ובו זמנית להדוף תשומת לב מהסוג הלא רצוי. מסתבר שיש לא מעט כאלה בקהילת המתעשרים הבינלאומית.

פנים הרכב

תא הנוסעים זהה כמעט לזה שבגרסת הבנזין. הכניסה אליו דורשת תנופה לצורך דילוג מעל הסף הגבוה וגם היציאה דורשת תכנון. התא מרגיש מואר ואוורירי בזכות משטחי שמשות גדולים ואנכיים ושלל פתחים בגג.

עיצוב ה"טכנו רטרו" של התא כולל שלל פריטים נוסטלגיים שנועדו להזכיר את השורשים הצבאיים-חקלאיים של הדיפנדר המקורי, כמו ראשי ברגים בולטים, ידיות אחיזה מאסיביות, משטחים מדופני גומי חסין רטיבות ומתגים ענקיים, שניתנים להפעלה גם עם כפפות עבודה עבות.

מרחב הפנים שופע, וחמישה מבוגרים גבוהים ורחבים לא יתקשו להתמקם ברווחה. גרסת הפלאג-אין מוותרת על שורת המושבים השלישית, שקיימת בדגם הרגיל, לטובת מארז הסוללות הגדול שנמצא מתחת לרצפת תא המטען.

מולטימדיה ומצלמות

לצד אלה יש כמובן פריטי הייטק הכרחיים כמו לוח מחוונים דיגיטלי ומסך מולטימדיה בממדים מכובדים. מערכת התפריטים די אפרורית למעט תפריט השטח, שמעניק מידע חזותי מקיף על מצב הרכב ביחס לתנאי הקרקע ולמכשולים בסביבתו. יש גם לא מעט מתגים פיזיים ומנופי תפעול קלאסיים כך שגם לקוחות מסורתיים לא יתקשו להתרגל. דגם הפלאג-אין מצויד גם במתג נפרד שמאפשר לעבור בין המצב ההיברידי למצב הנעה על חשמל בלבד.

תא מטען

הפתיחה של דלת תא המטען דורשת ידיים חסונות והדלת נפתחת הצידה, ולא למעלה כמקובל, מה שמגביל את שימושיות ההטענה בתנאים עירוניים. רצפת תא המטען גבוהה ואינה אידיאלית להנפת מטענים כבדים אבל היא מכילה נפח מכובד של *** עוד לפני קיפול המושב האחורי.

מנוע וצריכת דלק

גרסת הפלאג-אין משלבת בין מנוע טורבו-בנזין בנפח 2 ליטר לבין מנוע חשמלי חזק ומייצרת הספק משולב ומרשים של 404 כ"ס ומומנט מאסיבי של 68 קג"מ. המנועים נעזרים בסוללה בקיבולת של כ-19 קילוואט שעה, שאמורה לספק טווח חשמלי של עד 46 ק"מ ולהוריד את צריכת הדלק הממוצעת ל-38.5 ק"מ לליטר על פי תקן WLTP.

בפועל הנתונים המוצהרים די תיאורטיים. גם מי שיטעין את הסוללה במלואה כל ערב יתקשה להשיג יותר מ-15-16 ק"מ לליטר בתנאי אמת. זה עדיין נתון טוב משמעותית מזה של גרסאות הטורבו-בנזין הרגילות, שמתקשות להשיג צריכת דלק דו-ספרתית, אבל ספק אם החיסכון בדלק יכול להצדיק את תוספת המחיר. גם הטווח החשמלי המוצהר די תיאורטי ובנהיגה "ישראלית" שמשלבת עליות, פקקים והאצות, מנוע הבנזין לוקח פיקוד כבר אחרי 25־30 ק"מ. בצד החיובי, הרכב תומך בטעינה די מהירה של עד כ-50 קילוואט, כך שאפשר למלא את הסוללה בעמדה ציבורית בתוך דקות.

המעבר מהנעת בנזין להנעה חשמלית חלק מבחינה מכאנית, אולם יש אינדיקציה לכניסת מנוע הבנזין הקטן לפעולה שכן הוא קולני ונשמע "עסוק" תחת עומס. מנועי השישה צילינדרים של לנדרובר מרגישים ונשמעים יותר מעודנים.

על הכביש

הביצועים מרשימים ועם תאוצה מאפס ל-100 ב-5.6 שניות הפלאג-אין הוא אחד המהירים במשפחת הדיפנדר. הוא צובר מהירות כמו קטר ומאיץ בעליות כמעט באגביות.

המנוע החשמלי והסוללה מוסיפים כ-400 קילו למשקל הרכב, שמלכתחילה לא נמוך, ומציבים אותו על כ-2.6 טונות. לזכות המהנדסים הבריטים יאמר שבזכות כיול השלדה והמתלים כמעט לא ניתן להרגיש בהבדל. ההיגוי מרגיש מדויק, מתלי האוויר הממוחשבים מרסנים את נטיית הגוף בפניות מהירות ואחיזת הכביש טובה. אפשר לנוע עם הרכב בביטחון על כבישים הרריים מתפתלים, כל עוד זוכרים שהרוחב העצום מותיר מעט מרווח לתיקונים. היינו שמחים גם לקבל מערכת בלמים שמרגישה יותר הדרגתית.

נוחות הנסיעה טובה ומתלי האוויר סופגים ללא קושי מהמורות על האספלט או על דרכי עפר. ואם כבר אנחנו עוסקים בשטח התרשמנו שתוספת המשקל, הסוללה והרכיבים החשמליים לא פגמה ביכולות השטח המקצועיות של הרכב הזה. לטענת החברה גם אין לו בעיה לצלוח משטחי מים עמוקים כמו קודמיו. לא בדקנו.

מחיר

694 אלף שקל זה מחיר שרחוק מלהיות נגיש, אבל מסתבר שבמציאות המחירים של פלח רכבי הפנאי היוקרתיים בישראל הוא מציע לא מעט תמורה לכסף. במיוחד אם לוקחים בחשבון את "מקדם ההרתעה" של העיצוב ואת יכולות השטח, שהופכות אותו לרכב אידיאלי הן עבור הג'ונגל העירוני והן עבור הג'ונגל האמיתי. תשאלו את הסינים. 5.6 שניות

חלק מהמתחרות

ב.מ.וו X5-50

740 אלף שקל לגרסת פלאג-אין של ב.מ.וו X5. מנוע 6 צילינדרים בנפח 3 ליטר ומנוע חשמלי שמייצרים 490 כ"ס. סוללה גדולה שמאפשרת טווח חשמלי של עד 84 ק"מ

ב.מ.וו X5-50 / צילום: יח''צ

מרצדס GLE 350DE

750 אלף שקל לגרסת פלאג-אין של מרצדס GLE. מנוע טורבו-דיזל בנפח 2 ליטר ומנוע חשמלי שמייצרים 333 כ"ס. סוללה עם טווח חשמלי של עד 89 ק"מ

מרצדס GLE 350DE / צילום: יח''צ

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

חמאס: "קיבלנו את ההצעה של ישראל להפסקת אש - נבחן אותה ונעביר את תשובתנו"

היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה, המחבל נוטרל ● צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון ● כ-30 שיגורים זוהו לכיוון מרחב החרמון, חלקם יורטו בידי כיפת ברזל. אין נפגעים ● עדכונים שוטפים

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

את עקרונות הניהול הוא למד מהכדורגל בשכונה. היום יש לו אלפי עובדים בעולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי