גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הם בחרו לספוג קיצוץ בשכר – והם אומרים שהם מאושרים יותר

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר כרוך בדרך כלל בקיצוץ בהוצאות, אך הוא עשוי להגיע עם העלאה בזמן הפנוי ובאיזון בין עבודה וחיים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock
אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

כאשר ספגה דייזי אלמגואר קיצוץ של 50 אלף דולר בשכרה, היא חגגה את האירוע בשתיית קוקטיילים. אלמגואר, 33, עזבה משרה בחברת טכנולוגיה שבה השתכרה 150 אלף דולר בשנה, משום שנשחקה מעבודה של 12 שעות בכל יום. המעבר למשרה תובענית פחות בחברת טכנולוגיה אחרת העניק לה את החופש לבשל יותר, להתאמן ולבלות עם הארוס שלה ועם כלבם. 

"כשהרווחתי את הסכומים האלה, לא היה לי זמן לבזבז אותם," אומרת אלמגואר המתגוררת בניו יורק. "אני באמת מאושרת כי קיבלתי את הזמן שלי בחזרה". היא מוסיפה כי היא אינה מתחרטת על המעבר למשרה תובענית פחות המשלמת 50 אלף דולר פחות מן המשרה הקודמת שלה.

אמריקאים רבים התפטרו מעבודותיהם בשיעורים גבוהים יחסית במהלך כמה השנים האחרונות. רבים בחרו לעבוד פחות שעות ולקבל פחות כסף. הקריירה נעשתה מרכיב פחות מרכזי בחייהם ובזהותם של אנשים במהלך מגפת הקורונה, ויש האומרים כי הקיצוץ בשכר העניק להם העלאה בתחומים אחרים, כמו זמן ועצמאות בניהולו. הם גם חיפשו עבודה שתעניק להם סיפוק רב יותר. בחוכמה מסוימת שלאחר מעשה, רבים מאלה שיכלו להרשות לעצמם את ההקרבה הכספית, אומרים היום כי היא הייתה שווה את זה.

המשכורות גדלות, בממוצע, בקצב מהיר מן הרגיל והמגפה הביאה הזדמנות נדירה לקפיצות גדולות בשכר במעבר בין עבודות. אך 15% מן העובדים שהחליפו עבודות בין סוף שנת 2020 ו-2022 אמרו כי השכר וההטבות שלהם ירדו, על פי נתוני סקר של הפדרל ריזרב.

להפסיק לרוץ על הגלגל

משכורת קטנה יותר עשויה לדרוש הסתגלות, ולא רק מבחינה כספית. כאשר רוג'ר סארקיס החליף קריירה תובענית בתחום הטכנולוגיה בעבודה בשכר נמוך יותר במשרד ממשלתי בשנת 2021, אובדן המשכורת והיוקרה הוביל אותו לדיכאון שנמשך מספר חודשים.

"נעשיתי בעל ערך נמוך יותר עבור החברה, "אומר סארקיס, בן 38 מפרובו, יוטה. "בנקודה מסוימת, הכישורים והרקע שלי הוערכו ב-120 אלף דולר בשנה. היום הם מוערכים בשווי של 50 אלף דולר בשנה". הוא החלים מן הדיכאון בעזרת טיפול פסיכולוגי ושימוש בקטמין.

סארקיס עזב את עבודתו בטכנולוגיה משום שהעבודה הלחיצה אותו ודרשה ממנו להיות זמין כל הזמן, לעתים גם באמצע הלילה. הוא אמר שהעלייה בשכר של אשתו, בשלב מאוחר יותר, הקלה על המעבר. הוא התקשה להתמודד עם הרעיון של שכר נמוך יותר, אך כיום הוא שמח על המעבר לעבודה שהיא מספקת יותר. הוא מוסיף כי היום הוא מאושר בהרבה, וחש סיפוק רב יותר מעבודתו. הוא מלמד באוניברסיטה מקומית ומנהל עסק קטן.

לאחרונה, באחד מימי העבודה הוא עשה הפסקה והלך לסאונה. "ישבתי שם 45 דקות. אף אחד לא סימס לי. אף אחד לא שלח אימייל," הוא אומר. "אני לא חייב דין וחשבון לאף אחד".

אף שקיצוצים בשכר הם לעתים קרובות אינם נעימים, 40% מן העובדים שעברו למשרות עם שכר והטבות נמוכים יותר בין סוף 2020 ו-2022 אומרים כי העבודה החדשה שלהם טובה מן הקודמת, כך על פי מאמר מחקר של כלכלנים בממשל הפדרלי שפורסם בחודש שעבר.

מבין מחליפי העבודות ששכרם צנח בתקופה הקשה ההיא, רבים פוטרו. אך 42% מהם אמרו כי בחרו באיזון עבודה-חיים טוב יותר, בעבודה שעניינה אותם יותר או במעסיקים שהתאימו יותר לערכיהם, כך על פי סקר של Prudential Financial.

אמליה נואל, מאמנת קריירה בניו יורק, אומרת שכאשר לקוחות העובדים בתחומים כמו טכנולוגיה וכספים שוקלים מעבר למשרה תובענית פחות ובשכר נמוך יותר, היא מבקשת מהם לנסות קודם לעשות כל מה שהם יכולים כדי להרגיש אומללים פחות בתפקיד הנוכחי שלהם. 

לדוגמה, היא עוזרת להם לשכתב נרטיבים מנטליים שעשויים ללבות סטרס ועבודת יתר, כגון התחושה שאינם פרודוקטיביים מספיק או אינם מוכשרים כמו עמיתיהם. כמחצית מן הלקוחות מגיעים למסקנה כי הם יכולים להיות מרוצים בעבודה הנוכחית שלהם לאחר שהתנסו בתרגילים כאלה, היא אומרת.

המחצית השנייה מחליטה כי הגיע הזמן לעזוב, גם אם יש לכך השלכות כלכליות.

"כאשר אתה נפטר מן הדחף לרדוף אחרי המשכורת הגדולה הזאת, אתה לומד להיות מרוצה יותר ממה שיש לך," אומר דייויד ניצ'מן, בן 55 מווסט ניוברי, מסצ'וסטס. הוא ספג קיצוץ בשכר ב-2018 כאשר עזב קריירה בשיווק לטובת חלומו ללמד בתיכון.

כאשר הוא עוזר לתלמידיו להבין מושגים קשים בכלכלה, הוא אומר, הוא חש מימוש ותכלית. עמידה ביעדי התאגיד שעבד בו מעולם לא גרמה לו להרגיש כך.

לחיות עם פחות

כאשר לקוחות שוקלים משרה בשכר נמוך יותר, נואל מבקשת מהם לסכום את העלויות הכרוכות בסגנון החיים שהם רוצים להיות מסוגלים להרשות לעצמם. היא אומרת שרבים מהם מגלים שהם זקוקים לפחות כסף מכפי שחשבו.

ישנם מקצצי-שכר שנעזרים בחסכונותיהם בזמן המעבר בין עבודות, ואז מוצאים דרכים להקטין את תקציביהם.

ההחלטה לעבור לשכר נמוך ב-30% הביאה את דסטין סטראפ, מנהל הנדסה בן 39 בחברת חשמל, להמתין עם החלפת מכונית השברולט וולט בת ה-12 שלו.

הוא ואשתו, המתגוררים בטמפה, אריזונה, התחילו גם לקנות פחות קשיו ומוצרים אחרים בסיבובי הקניות שלהם בקוסטקו. "חלק מן הוויתורים האלה הם למעשה בריאים לי יותר", אומר סטראפ, שהפסיק לשתות משקאות אנרגיה במרבית ימי העבודה. 

הזוג גם חסך כ-2,500 דולר לשנה לאחר שחיפש ספקים חדשים לביטוח הבית והרכב ולטלפונים סלולריים. סטראפ פחות שמח על הצמצום בתרומתו לחיסכון הפנסיה. הוא אומר כי הקיצוצים בתקציב לטובת עבודה לחוצה פחות היו שווים את זה. הוא לקח לאחרונה הפסקת צהריים ארוכה כדי לראות את בתו בתהלוכה בגן הילדים שלה, דבר שלא היה יכול לעשות בתפקידו הקודם.

כמחצית מן העובדים האמריקאים אומרים שהיו מוכנים לספוג קיצוץ של 20% בשכר לו היה מתאפשר להם לתעדף טוב יותר את איכות חייהם, כך לפי סקר משנת 2023 שמומן על ידי חברת פורד. ובממוצע הם אומרים כי היכולת לעבוד מהבית יומיים או שלושה בשבוע שווה כ-8% משכרם, לפי סקר הסדרי העבודה -Survey of Working Arrangements and Attitudes.

עבודה בשכר נמוך יותר אינה בהכרח יציבה יותר, כמובן. אלמגואר, המתגוררת בניו יורק, פוטרה בסופו של דבר מן המשרה התובענית פחות שקיבלה בחברת טכנולוגיה ב-2023. אך היא אומרת שהקיצוץ בשכר עדיין עזר לה להתקדם בחייה המקצועיים.

אחרי שאיבדה את עבודתה בינואר, היא השיקה יחד עם חברה חנות רהיטים ברשת. עד כה היא מצליחה מאוד.

"אני הבוסית של עצמי עכשיו," היא אומרת. "זה, כאילו, החלום".

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

עפרי ביבס, אחותו של החטוף ירדן ביבס, בהפגנה למען שחרור החטופים בהאג, בשבוע שעבר / צילום: ap, Martin Meissner

דיווחים על הסכמות במו"מ בין ישראל לחמאס, גורם מדיני: "ניכנס לרפיח, עם הפוגה או בלי"

מקור בכיר בחמאס: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה • גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות • במקביל לדיווחים, המלחמה בעזה נמשכת - מטוסי קרב תקפו תשתית טרור בחאן יונס שבה זוהה שיגור לעוטף • בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה • עדכונים בולטים

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר