גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בזמן שרוב הציבור נח או נפש בימי חול המועד, השלים אלי עזור שבוע פעיל ומוצלח במיוחד בחברות שבהן הוא מחזיק בוול סטריט ובת"א. בעוד שבגזרה המקומית נחל עזור הצלחה בהצבעה על הרכב הדירקטוריון של חברת הגז תמר פטרוליום, בנאסד"ק הושלמה עסקה שבה מכרו הוא ושותפיו את חברת נאוגיימס, הפועלת בתחום הטכנולוגיה להימורי אונליין.

המניה שהטריפה את וול סטריט פרסמה תחזית חיובית, אך ירדה במסחר המאוחר
אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

במסגרת העסקה, שיצאה לדרך לפני שנה, רכשה החברה האוסטרלית Aristocrat Leisure את הבעלות המלאה בנאוגיימס, שכעת מנייתה נמחקה מהמסחר בנאסד"ק. העסקה בוצעה במחיר של 29.5 דולר למניית נאוגיימס, שהיווה פרמיה של 130% בעת הדיווח המקורי על העסקה, אשר משקף שווי חברה של כ־1.2 מיליארד דולר בדילול מלא.

נאוגיימס, שרשומה בלוקסמבורג ופועלת בישראל מרמת החייל, מספקת פתרונות טכנולוגיים ושירותים לחברות לוטו ממשלתיות, ועוזרת להן במעבר לפעילות אונליין. במקביל, החברה הבת שלה אספייר שמוזגה אליה ב־2022 עוסקת בפתרונות iGaming - מערכות ושירותים לאתרי הימורי ספורט וקזינו באינטרנט.

 

עבור חברת משחקי המחשב וההימורים האוסטרלית אריסטוקרט זוהי רכישה שנייה בישראל, לאחר שרכשה בעבר את פלאריום מהרצליה תמורת כ־700 מיליון דולר, מידי בעלי מניות כמו גיגי לוי ויצחק מירילשווילי (בעלי ערוץ 14).

זהבי חדל להיות בעל עניין ב־2023

עזור הוא אחד מהנהנים המרכזיים מהשלמת העסקה. איש העסקים שלו החזקות בתחומי המדיה והאנרגיה הוא בעל מניות ותיק בנאוגיימס, שהחזיק ערב השלמת העסקה ב־17.5% ממניות החברה בשווי של 178 מיליון דולר.

נהנים נוספים מהאקזיט בחברה הישראלית הם ברק מטלון, דירקטור בחברה (ומייסד משותף של החברה הבת אספייר), ואהרון ארן, דירקטור גם הוא. מטלון החזיק ב־28.1% ממניות נאוגיימס, ששוויין בעסקה עם אריסטוקרט מגיע ל־285 מיליון דולר, וארן החזיק ב־7% מהמניות בשווי 71.2 מיליון דולר. מנכ"ל החברה, מוטי מלול, החזיק ב־1.4% ממניות נאוגיימס, וקיבל תמורתן בעסקה כ־14 מיליון דולר.

משקיע ותיק נוסף בנאוגיימס היה סוכן שחקני הכדורגל פיני זהבי, שותפו של עזור בהשקעות נוספות. לפי דיווח של נאוגיימס, הוא הפסיק להיות בעל עניין בה ב־2023 לאחר שירד להחזקה של 4.99% מהמניות, בעקבות מכירה של חלק ממניותיו לשותפיו - מטלון, עזור וארן. מחיר המכירה של המניות על ידי זהבי נקבע על בסיס מנגנון שהתבסס על ממוצע המחיר בנאסד"ק באותה עת. בהנחה שנותר עם החזקה של 4.99% ולא מכר את המניות בתקופה שחלפה מאז, זהבי קיבל במכירה לאריסטוקרט קרוב ל־50 מיליון דולר.

"יחידה עצמאית" באריסטוקרט

נאוגיימס הגיעה לנאסד"ק בסוף שנת 2020, בתקופה שבה השוק קיבל בזרועות פתוחות הנפקות של חברות טכנולוגיה. שוויה בהנפקה היה 419 מיליון דולר, ובמסגרתה מכרו עזור וזהבי מניות שהיו בידיהם תמורת כמה מיליוני דולרים כל אחד. מי שרכש מניות בהנפקת החברה נהנה מתשואה של 73% בעת מכירתה.

החברה הוקמה בשנת 2014 כספין אוף (פיצול) מחברת אספייר גלובל, שהונפקה מספר שנים קודם לכן בבורסה בשבדיה (גם בהנפקת אספייר מכרו עזור וזהבי חלק ממניותיהם). לימים כאמור שתי החברות מוזגו שוב, כשנאוגיימס הגישה ב־2022 הצעת רכש לאספייר (לפי שווי של 480 מיליון דולר).

בסוף 2023 העסיקה נאוגיימס כ־700 עובדים, מתוכם 221 בישראל, 166 בצפון מקדוניה, 137 במלטה ו־114 בבולגריה. נוסף על כך היו לה גם קבלני משנה במדינות נוספות ובהן הודו ואוקראינה.

הכנסות החברה צמחו בשנת 2023 ב־15.6% לרמה של 192 מיליון דולר, ולפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) היא צמצמה בכ־4% את ההפסד הנקי שלה ל־18.3 מיליון דולר. ה־EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) עלה בשיעור של 39.8% והסתכם אשתקד ב־76.2 מיליון דולר.

הרוכשת אריסטוקרט נסחרת בבורסה האוסטרלית לפי שווי שוק של 25.3 מיליארד דולר אוסטרלי (16.5 מיליארד דולר אמריקאי), שווי דומה לשווייה בעת שהודיעה על הרכישה בשנה שעברה. בדיווחה לבורסה האוסטרלית ציינה אריסטוקרט שעסקי נאוגיימס ינוהלו כיחידה עצמאית תחת השם Aristocrat Interactive, שתנוהל על־ידי מלול, שיצטרף גם להנהלה הבכירה של החברה האוסטרלית.

מניות תמר פטרוליום בחצי מיליארד שקל

מלבד עסקי הגיימינג מחזיק כיום עזור, בין היתר, בעיתונים מעריב וג'רוזלם פוסט, באתר האינטרנט וואלה ובתחנות רדיו אזוריות. יחד עם שותפו הוותיק זהבי, מחזיק עזור בחברת שידורי הספורט בטלוויזיה צ'רלטון.

לצד אלו, אחת ההשקעות המוצלחות שביצע עזור בשנים האחרונות הייתה רכישת מניות בחברת תמר פטרוליום שבה הוא מחזיק כיום כרבע מההון. עזור רכש לפני כשלוש שנים נתח של 22.6% ממניות החברה, המחזיקה בנתח ממאגר הגז תמר, תמורת 100 מיליון שקל (מידי השותפות ניו־מד שבשליטת יצחק תשובה) ובהמשך הגדיל את החזקותיו. שווי מניותיו כיום עומד על קרוב לחצי מיליארד שקל - תשואה של מעל ל־300% על השקעתו.

בסוף השבוע נחל עזור ניצחון על בעל המניות הגדול האחר בתמר פטרוליום, איש העסקים אהרון פרנקל, לאחר שרוב מקרב בעלי מניות בחברה קבע כי דירקטוריון החברה יישאר בהרכבו הנוכחי.

פרנקל, שבשנים האחרונות השלים סיבובים מוצלחים במיוחד על השקעות שביצע במניות חברות בבורסה בת"א (תחילה אירונאוטיקס ובהמשך גב־ים), נכשל בניסיונו להכניס נציגים מטעמו לדירקטוריון תמר פטרוליום, ובמקביל בחרו בעלי המניות דירקטורית בלתי תלויה חדשה, אוה מדז'יבוז'-לוי (לשעבר יו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו) הנתפסת כמקורבת לעזור.

תמר פטרוליום היא חברה ללא גרעין שליטה, המחזיקה ב־16.75% מהזכויות במאגר הגז הטבעי תמר. יו"ר החברה הוא רוני בר־און, שר האוצר לשעבר, והמנכ"ל הוא ברק משרקי. שני בעלי המניות הגדולים בה הם כאמור עזור (24.6%) ופרנקל (24.99%). לצידם מחזיקה קבוצת הביטוח מנורה ב־12.45% מהמניות (באמצעות קופות הגמל שלה), ואיש העסקים מוטי בן משה ב־6.8%. מניית החברה השלימה זינוק של 130% בשנה האחרונה והיא נסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל.

בשוק מעריכים כי האטרקטיביות של המניה עלתה לנוכח הביקוש הגובר לגז טבעי, כפי שעולה מדוחות החברה שסיימה את 2023 ברווח של כ־50 מיליון דולר - עלייה של 46% לעומת 2022 (על אף השבתת המאגר ליותר מחודש בתחילת המלחמה). לפי תקנון תמר פטרוליום, החברה עוסקת אך ורק בהחזקה מהפקת הגז הטבעי מהמאגר, והיא מחויבת בחלוקת דיבידנד תקופתית.

לחברה יש שבעה דירקטורים, בהם היו"ר בר און והמנכ"ל משרקי, ובנוסף להם שני דירקטורים חיצוניים, דירקטור רגיל ושני דירקטורים בלתי תלויים. לאסיפה שזומנה בסוף השבוע שעבר לצורך אישור מחדש של הדירקטורים, הציע פרנקל מספר מועמדים מטעמו - בהם עודד נגר וטל גן צבי, המשמשים כמנהלים בחברות הפרטיות של פרנקל המחזיקות ב־11% מהזכויות במאגר תמר. מהלך זה התפרש בשוק כניסיון להגדיל את שליטתו במאגר הגז, וזאת לאחר שהצעת רכש שהגיש בחורף האחרון ל־5% ממניות תמר פטרוליום לא צלחה.

במהלך ההצבעה נחשף בעל מניות חדש בתמר פטרוליום, קרן השקעות הונגרית בשם רפרו 1 קפיטל (Repro I Caital), אשר לפי ההערכות מחזיקה ב־3% מהמניות וככל הידוע תמכה במועמדיו של פרנקל לדירקטוריון. ככל הידוע לא הצליחה הקרן להוכיח בזמן את הבעלות על ההחזקה, ולכן קולה לא נספר באסיפה.

עוד כתבות

שגריר ארה''ב בישראל, ג'ייקוב לו, בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית / צילום: כדיה לוי

שגריר ארה"ב בישראל מדבר על הפוטנציאל של החברה הערבית והסיכוי לעסקה עם סעודיה

"שילוב החברה הערבית הוא לא רק הדבר הנכון לעשות, אלא גם הדבר החכם לעשות", אמר שגריר ארה"ב בישראל, ג'ייקוב לו, בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס ● לו התייחס לנורמליזציה הפוטנציאלית עם סעודיה: "עד שלא תהיה רגיעה במלחמה יהיה קשה להוביל את זה לקו הסיום" ● ולגבי המצב בין ישראל וארה"ב, אמר: "מה שקרה בשבועיים האחרונים לא שינה מהותית את היחסים"

מטוס קרב F-15. ''עשרות אם לא יותר כלי חיל האוויר'' / צילום: דובר צה''ל

"התאמנו ליותר מזה": המתקפה האיראנית מעיניים של נווט קרב

כחלק מההכנות לאחד מרגעי השיא של חיל האוויר במלחמה, טייסי הקרב דימו תרחישים של מתקפה מאיראן באמצעות סימולטורים - כך מספר נווט הקרב רס"ן (מיל') א' שנטל חלק ביירוט ● "המאמן מאפשר לתרגל כמה גזרות, יום או לילה"

אולם בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג / צילום: Shutterstock, Ankor Light

האג: דרום אפריקה ציטטה את סמוטריץ, דורשת לעצור את הלחימה

בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג (ICJ) קיים דיון בבקשה הדחופה שהגישה דרום אפריקה להוציא צווים להפסקת המלחמה בעקבות פעולת צה"ל ברפיח ● המשלחת הישראלית נוכחת בדיון ומחר תטען

מנכ''ל מקורות, עמית לנג / צילום: מקורות

מנכ"ל מקורות חושף איך סייעו להציף מנהרות בעזה ואיך נערכים לתרחיש של הסלמה

חברת המים הממשלתית "מקורות" התגייסה בחודשים הראשונים למלחמה למשימה דחופה וחשאית - הצפת מנהרות הטרור בעזה ● בראיון מספר המנכ"ל עמית לנג על הניסויים שנערכו בארץ, והציוד שהוטס בדחיפות ● וגם: עד מתי יהיה ניתן לדעתו למנוע את התייקרות המים?

שר המשפטים יריב לוין / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

הוועדה לבחירת שופטים בחרה 28 שופטים ורשמים חדשים

16 שופטים נבחרו לבתי המשפט לענייני משפחה, תעבורה ולבתי משפט השלום, ו־12 רשמים בכירים מונו במרכז, בדרום ובצפון ● בבימ"ש השלום ובביהמ"ש המחוזי בירושלים טרם מונו שופטים בשל מחלוקת על זהותם ובשל דרישתו של לוין שכל המינויים יהיו בהסכמת כל חברי הוועדה, על אף שהחוק לא מחייב זאת

כוחות איחוד והצלה בזירת תאונה. ''לרענן את מערך הבטיחות בתאגידים'' / צילום: חילוץ והצלה

כך תשפיע הרפורמה בתקנות הבנייה על האחריות לתאונות בענף

הרפורמה מבקשת לשנות את מדרג בעלי התפקידים באתרי הבנייה, כך שתוטל לראשונה אחריות ישירה בדין לבטיחות באתרים על שורת בעלי תפקידים נוספים

יהודה בר און / צילום: כדיה לוי

יהודה בר און, המועמד המוביל לתפקיד מנכ"ל נת"ע, הסיר את מועמדותו

בר און, שכיהן כמנכ"ל נת"ע בעבר ונהנה מתמיכתו של ינקי קוינט, מ"מ מנהל רשות החברות הממשלתיות, הודיע על פרישתו מהמרוץ לתפקיד "מסיבות אישיות ● הליך האיתור למנכ"ל נת"ע מהווה את מוקד החיכוך העיקרי בין החברה ובין משרד התחבורה ורשות החברות סביב השאלה מי ינהל את נת"ע ובתוך כך גם את פרויקט המטרו

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: חולצו גופותיהם של שני לוק, יצחק גלרנטר ועמית בוסקילה

הגופות חולצו במבצע מיוחד של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה ● סמל בן אבישי, מנהריה, מפלוגת התקשוב של חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בצפון רצועת עזה ● צה"ל מאשר - חוסל בכיר בארגון טרור בלבנון שעבד עם חמאס ● לוחם צה"ל נפצע קשה בהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה ● בית הנבחרים של ארה"ב אישר חוק שימנע עצירת משלוחי נשק לישראל ● עדכונים בולטים

לירון דורון-לוי, מנכ''לית מרכז השלטון המקומי הנכנסת / צילום: שמרית מאור

לראשונה: מונתה מנכ"לית למרכז השלטון המקומי

לירון דורון-לוי מונתה למנכ"לית מרכז השלטון המקומי ותהפוך לאישה הראשונה שמכהנת בתפקיד הבכיר ● דורון-לוי תיכנס לנעליו של שלמה דולברג, שהודיעה על פרישה לאחר מעל לעשור

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

המערב חוסם את יצרני הרכב הסיניים, והם נוהרים לישראל. אלה הדגמים שבדרך

הרגולטורים בארה"ב ובאירופה פועלים להקים סכרי מיסוי כדי לרכך את חדירת יצרניות הרכב הסיניות לשווקים במערב ● אל מול הסביבה העוינות הזו, שוק הרכב הישראלי נתפס בסין כמעין "אתר בטא" ידידותי להשקת כלי רכב חדשים במערב, חלקם עם פוטנציאל לשנות את חוקי המשחק ● השבוע בענף הרכב

דב קוטלר בכנס הפוטנציאל והתשואה של החברה הערבית בישראל / צילום: כדיה לוי

דב קוטלר מדבר לראשונה על הפרישה, בריחת גופים מממנים זרים והפוטנציאל של החברה הערבית

מנכ"ל בנק הפועלים הפורש השתתף בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס והתייחס למצב הכלכלי של ישראל ● "יחסית למלחמה אנחנו בהחלט במצב סביר, אבל השאלה היא התשקיף קדימה ואותי הוא מטריד", אמר דב קוטלר ● "יש לבנק 20 סניפים בחברה הערבית. אין ספק שבהרגלי הצריכה של עולם האשראי, יש הבדלים משמעותיים אבל יש גם התקדמות וצריך להשקיע גם בחינוך"

עו''ד ד''ר גיל-עד נועם במהלך הדיון / צילום: Reuters, Yves Herman

ישראל לבית הדין בהאג: משמעות עצירת המלחמה - 132 חטופים ירקבו במנהרות חמאס

אחרי שבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג קיים דיון בבקשה שהגישה דרום אפריקה להוציא צווים להפסקת המלחמה, המשלחת הישראלית השיבה על טענותיה ● המשנה ליועמ"שית למשפט בינלאומי, עו"ד ד"ר גיל-עד נועם, העומד בראש המשלחת: "לקרוא למשהו 'רצח עם' שוב ושוב, לא הופך את זה לרצח עם" ● במהלך הדיון נקראו קריאות ביניים והדיון הופסק למספר שניות

כפר קאסם / צילום: איל יצהר

צמצום הפערים בחברה הערבית: האם הממשלה תתמיד בתהליך?

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם בשיתוף יוזמות אברהם: התוכנית הכלכלית לצמצום פערים בחברה הערבית

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

לאחר הודעת הפרישה של המנכ"ל והתחזיות הפושרות: מניית נייס נופלת בתל אביב

עילם צפוי לפרוש מתפקידו בסוף שנת 2024 וציין כי יהיה "שותף פעיל" בחיפוש אחר מחליפו ● עלות השכר המצטברת של עילם עמדה על כ-125.6 מיליון דולר בין השנים 2014-2023 ● בתוך כך, נייס פרסמה היום דוחות והציגה תחזית פושרת להמשך השנה

רס''ם רן יעבץ / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ם (מיל') רן יעבץ נפל בפיצוץ אמצעי לחימה בעוטף

יעבץ ז"ל, בן 39, שירת כלוחם בגדוד הסיור 6828 והניח אחריו הורים, אח ואחות, אישה ו-3 ילדים ● לוחם נפצע קשה מפגיעת כטב"ם של חיזבאללה שהתפוצץ במטולה • פיגוע בצומת יצהר: מחבל דקר איש קבע שהיה ברכבו ונמלט ● עדכונים שוטפים

טנקי Leopard 2 במפעל נשק גרמני. ''מוכנות מיידית'' / צילום: Associated Press, FABIAN BIMMER

עסקאות נשק בשווי 2.5 טריליון דולר: העולם נערך למלחמה

המציאות הגלובלית החדשה שמה קץ לעשורים של שלום - ושלחה מדינות רבות למסע התחמשות ● באירופה מתארגנים לעימות כולל עם רוסיה, איראן מתקדמת לגרעין, ואפילו אוסטרליה הכריזה על חיזוק המערך הצבאי ● בשנה החולפת ההוצאה העולמית על ביטחון רשמה את הזינוק החד ביותר זה 15 שנה ● גלובס מציג את המהלכים הגדולים בדרך למלחמה הבאה

מאיר שטייגמן ועדי ויצהנדלר, מייסדים שותפים ב־Valoo / צילום: קרן גנור

הקרן שאוספת מניות מחברות הייטק למען ילדים שניצלו ב־7 באוקטובר

חברת Valoo משיקה את קרן "למען הילדים", המבוססת על גיוס מניות סקנדרי של חברות טק עבור תרומות ● עד כה נאספו מניות בשווי של כ–20 מיליון דולר, והיעד הוא להגיע ל–100 חברות עד סוף השנה ● ישראל מתגייסת

יחידת המודיעין של צה''ל וסימני השאלה / צילום: איל יצהר

התחקיר עוד לא הושלם אבל המינויים כבר מעוררים סערה: מה עובר על היחידה היוקרתית של חיל המודיעין

יחידת המודיעין מתמודדת עם לא מעט סימני שאלה שטרם זכו למענה מאז 7 באוקטובר ● בכירים לשעבר בצבא מתארים אותה כחבולה ומפולגת ברקע הכישלון המודיעיני הקשה והפרסומים על אודותיה בתקשורת הזרה ● בשלב זה, תחקיר רשמי ומלא טרם נערך ובכירי 8200 לא הודיעו על פרישתם בעקבות המחדל, אולם כבר כעת זהות יורשיהם מעוררת סערה חדשה בצמרת הצבא

אילוסטרציה: Shutterstock

האתר שהבטיח לעשות סדר ברגולציה לעסקים עלה לאוויר, אבל לא מקיים

רשות האסדרה פרסמה מאגר הכולל רגולציות לעסקים, בהתאם להחלטת הממשלה מ-2021 ● הבעיה: המאגר לא נגיש, וכלל חלק קטן בלבד מכלל הרגולציות על עסקים

אתר בנייה. ''יותר מ־90% מכוח האדם במקצועות 'הרטובים' היו בידי עובדים פלסטינים'' / צילום: Shutterstock

חומרים תוצרת הארץ ושימוש בטכנולוגיה: איך להוציא את ענף הבנייה לעצמאות

אירועי מלחמת "חרבות ברזל" הבהירו היטב עד כמה היה ענף הבנייה תלוי שנים בגורמים לא יציבים ● האתגר העצום שאיתו הוא מתמודד עשוי לסייע בשינוי החשיבה: "המדינה צריכה להיות עצמאית גם בבנייה"