גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"ניסינו לעשות לירקנים מה ש-Gett עשו לנהגי המוניות": ראיון עם היזמת שגייסה מיליונים בגיל 33

כבת לדור המילניאלס, מאי שוחט, מייסדת-שותפה של שוקיט, מיזם אונליין לשיווק פירות וירקות, מאמינה באקסטטיות קיומית ● "הקפיצות שלי הן מסע למצוא את המקום שהכי מתאים לי", היא אומרת ל"ליידי גלובס", אחרי שהצליחה לגייס מיליוני דולרים משתי קרנות הון-סיכון ● ליידי גלובס

יש משהו מאוד מבלבל בגיל של מאי שוחט, 33. משהו לא מסתדר. היא יושבת מולי על כיסא גבוה בבית קפה אולטרה מעוצב ברחוב הרצל בתל-אביב, מחייכת, מציעה לי כוס מים - אבל אני מרגיש אותה נעה כל הזמן, מבפנים, בתזזית. היא מדברת על קשיים ומכשולים בקלילות מפתיעה, צוחקת כל כמה דקות, ובלי לעשות עניין היא מספרת ש'Shookit', המיזם למכירת פירות וירקות באמצעות משלוחים, הוא כבר השלישי שלה. לשני השותפים שלה יש ילדים קטנים, לה עוד לא. זה הדבר היחידי שמבדיל ביניהם, היא אומרת.

בעולם שלה, הרפתקנות והיעדר אורך רוח חיים לפעמים בכפיפה אחת. היא מתחילה ללמוד - ונושרת. מקימה מיזם - ועוזבת מעט לפני השיא. באה מתחום העיצוב - אבל שומרת לעצמה את העיסוק באסטרונומיה כתוכנית חלופית. במובנים רבים, שוחט היא נציגה אותנטית של המילניאלס, אותו דור של ילידי שנות ה-80-90 של המאה הקודמת, שעומד להשתלט על העולם בעוד כמה שנים - זה הדור שכל ההערכות צופות שיתפוס 75% מכוח העבודה העולמי עד 2025.

אלו לא בהכרח חדשות רעות. הרי יש גם יופי בליברליות המובנית, בנטייה הטבעית לגיוון אנושי, באי הכניעה לביטחון התעסוקתי, באיחור המאוד אופנתי בהקמת משפחה, באורח החיים הבריא ובשימוש בטכנולוגיות החדשות ובעולם הדיגיטלי כמצרכי יסוד. שוחט, אני מרגיש, עדיין לא יודעת מה תרצה להיות כשתהיה גדולה, אבל אולי הגזמנו כל השנים בערכה של הידיעה הזו.

את שוקיט הקימה יחד עם אסף חכמון ומיכאל אוסידון ב-2017, ומאז הם עשו דרך לא קצרה. "התחלנו כבסטה בשוק הכרמל, ממש בתוך השוק, היה לנו עובד אחד, ועשינו הכול: ליקטנו, אספנו, שילחנו, נסענו והתקשרנו אחר כך לשאול איך היה".

התייחסו אליכם יפה בשוק? לא פשוט לתפוס שם בלטה.

"חלק כן, חלק לא. אם תשאל את העובד הראשון שלנו, שעדיין עובד בחברה, חלק מהסוחרים היו מאוהבים בו בטירוף, בתור הבחור ההיפסטר התל-אביבי שהתחבר שם עם כולם. אחרים עשו לו את המוות".

הלחצתם אותם?

"לא בדיוק, הם הרי לא עשו משלוחים. למעשה, דווקא ניסינו לעשות מה ש-Gett עשו לנהגי המוניות: נתנו לירקנים בעיר את האפליקציה שלנו, ועודדנו אותם לממש ולשלוח הזמנות. אבל אז נוצרה בעיה בחוויית הלקוח. ביום שישי, למשל, לירקנים יש תור עד קצה המדרכה, כל הזמן נוגעים בסחורה שמוצגת, וכל מגע כזה מוריד ממנה יום. הבנו שהלקוחות שלנו מקבלים פירות וירקות במצב לא טוב".

בשלב הבא הם הקימו 25 מרכזים לוגיסטיים ברחבי תל-אביב, המופעלים על ידי יזמים עצמאיים, שמנהלים ומבצעים את מלאכת המשלוחים ללקוחות עד הבית, בליקוט אישי. "אמרנו לעצמנו שזה בעצם פותר הכול - הסחורה לא מוצגת, ולכן לא נפגעת; כל הקניות מתבצעות אונליין; אנחנו מציבים במרכז איש שלנו, יזם מקומי מטעמנו, שיוצר קשר אישי עם הלקוחות ובוחר להם סחורה טובה; וכמויות הפחת שלנו מצטמצמות מאוד".

ועדיין, למכור פירות וירקות אונליין זו לא משימה קלה.

"נכון, זה קשה. מבחינת אנשים, אם יש כתם חום על העגבנייה זה סוף העולם. אם הם היו בוחרים אותה בסופר זה בסדר, כי הם לא שמו לב, אבל במכירות אונליין אתה חייב שהכול יהיה מושלם".

השלושה גייסו הון המוערך במיליוני דולרים בודדים, בין היתר מקרנות ההון-סיכון לייטספיד ו-MizMaa. שוקיט פועל כיום בתל-אביב, ברמת גן ובגבעתיים, ובימים אלה מתרחב גם לאזור השרון (רמת השרון, הרצליה, רעננה). אפילו פתח תקוה על המפה, וזו (אולי) רק ההתחלה. הם מעסיקים כ-50 עובדים, אולם יחד עם המעגל הגדול יותר, שכולל יזמים, עובדי מחסנים, מבצעי משלוחים ועוד, החברה אחראית כבר לפרנסתם של כ-150 אנשים צעירים.

הכנסות החברה, לפי שוחט, מסתכמות ב'כמה מיליונים בשנה', ומתבססות על מודל תפעול חסכוני במיוחד. כל המשלוחים מתבצעים על גב אופניים חשמליים, והמחסנים הלוגיסטיים מצוידים במנעולים חכמים שנפתחים באמצעות אפליקציה, כך שלא נדרשת נוכחות אנושית תמידית במקום. "הנהגים מביאים לנו משטחים של סחורה בלילה, ופותחים את הדלת עם האפליקציה. אין פקקים, אין בעיות חנייה. הם שמים את הסחורה ויוצאים. אנחנו באים על הבוקר, מסדרים ויוצאים לשליחויות עם האופניים החשמליים". על השאלה האם החברה עדיין מפסידה כסף, ומתי היא צפויה להגיע לאיזון ומשם לרווח, שוחט סירבה לענות.

"בהתחלה עבדנו מול כיתת יורים. היינו מעט מאוד אנשים, ועם הרבה עובדים לא מנוסים". מאי שוחט / צילום: רמי זרנגר

עד שנגמר לי הכסף

במסגרת חלוקת האחריות בין השותפים, שוחט אחראית על השיווק, העיצוב ובניית המותג. "מתחילת הדרך ידעתי שאני רוצה לעסוק בעיצוב, ושאני רוצה לעשות את זה כעצמאית, לא כשכירה. בגיל 21 נסעתי עם חברה לשבוע באמסטרדם. היא הייתה צריכה להתחיל לימודים מיד אחריי, ואני נסעתי בלי שום תוכנית. מה שכן, לקחתי איתי בכיס דיסק און קי עם צילומים וציורים ועבודות שעשיתי, לא ידעתי אפילו בדיוק בשביל מה.

"אחרי שבוע בלעתי את הרוק, ואמרתי לה: היי שלום, החלטתי להישאר כאן. היא עלתה על המטוס חזרה והכיסא שלי נשאר ריק. לא הייתה לי תוכנית, לא רעיון, לא כלום. גם לא היה כסף להישאר שם ליותר משבוע, אבל החלטתי שאני רוצה ללמוד עיצוב ב'חריט ריטפלד אקדמי' באמסטרדם.

"התחלתי לחפש עבודה, אבל בלי ויזת עבודה קשה מאוד להסתדר בהולנד. הם מאוד מסודרים בעניינים האלה. נכנסתי לסטרס, לא ידעתי מה לעשות. היו לי כמה חברים בהוסטל שבו ישנתי, אבל חוץ מזה - ממש שום דבר. בסוף נכנסתי לאתר קרייגליסט, על אף שידעתי שקרו בו גם דברים רעים לאנשים. נתקלתי שם במודעה של זוג אמנים שחיפשו בייביסיטר לילד בן שנה, לתקופה של שלושה חודשים.

"האמא הייתה זמרת אופרה, בעלה היה הסוכן שלה, והם טיילו בכל העולם והגיעו לאמסטרדם כדי לתת הופעה. זו הייתה אהבה ממבט ראשון, והם לקחו אותי איתם לטייל בכל העולם. על הדרך התחלתי בהליכי קבלה לאקדמיה אחרת לאמנות בהולנד, אבל זמרת האופרה שכנעה אותי לא לוותר על החלום של ריטפלד, וגם שילמה לי על דמי ההרשמה. נשבעתי לעצמי שאם לא אתקבל, אבין שאני לא מספיק טובה בעיצוב, שזה יכול להישאר רק תחביב, ושאלך ללמוד אסטרונומיה. למזלה הטוב של קהילת האסטרונומים העולמית, התקבלתי".

השלמת תואר בריטפלד?

"לא, למדתי באמסטרדם שנה וקצת, עד שנגמר לי הכסף. אין שם מימון לתלמידים זרים, לא הצלחתי כל כך לעבוד, והיה לי מאוד קשה מבחינה כלכלית. חזרתי לארץ והתחלתי ללמוד בשנקר. גם שם הפסקתי אחרי שנתיים, כי לא הצלחתי לשלב לימודים עם עבודה. התחלתי לעבוד בבר, ועיצבתי הזמנות לחתונות".

על הדרך גם פגשת באסף חכמון, כיום השותף שלך בשוקיט.

"התחברנו ב-2014 בפרויקט בשם פימוזה, שהיה פלטפורמה למעצבי אופנה. המעצבים היו מעלים עיצובים בשלב הסקיצות, והגולשים היו מצביעים מהם חמשת העיצובים האהובים עליהם. את העיצובים הנבחרים היינו מייצרים ומוכרים. זה תפס תאוצה בקהילת המעצבים, אבל לא הצלחנו למצוא דרך להפוך את זה לעסק רווחי, ונאלצנו לסגור. למרות זאת, אסף ואני נשארנו בקשר מאוד טוב.

"אחר כך פתחתי עם שותפה, שירן פומרנץ, חנות אונליין למכירת פריטי אופנה. ואז, בקיץ 2016, נפגשתי לקפה עם אסף והוא סיפר לי שיש לו רעיון מעולה - פירות וירקות, בקיטים (ערכות) בשוק הכרמל. ההצעה הזו תפסה אותי בשיא של המיזם עם שירן. מאוד נהניתי להיות בו, אבל זה היה גם עסק שמאוד קשה לנהל. הוא לא היה מספיק רווחי, הייתה שם המון עבודה, והיינו רק שתיים שצריכות לעשות הכול לבד - עיצוב, ניהול, הפקות, שילוחים. לא היה לנו מושג מהחיים שלנו. כשהגיע שוקיט, בחרתי בזה, ולא בעסק שכבר עובד".

יכול להיות שפשוט קשה לך להשלים דברים?

"לא בטוח. עובדה שעודני פה, במקרה של שוקיט. להשלים דברים מבחינתי זה גם להגיד ‘אוקיי, זה לא עובד'. צריך לדעת מתי הפרק הזה סגור, וממשיכים מכאן להרפתקה הבאה. אני לא מפחדת בכלל ממחויבות. אני במערכת יחסים זוגית מעל שלוש שנים. זה בהחלט משהו שאני יכולה לעשות, שאפשרי מבחינתי".

את רואה את עצמך עובדת 20 שנים במקום עבודה אחד?

"תראה, זה לא שאני קופצת ממקום למקום. אני עם שוקיט כבר יותר משלוש שנים, כי עבדנו עליה עוד הרבה לפני שהחברה קמה רשמית. הקפיצות שלי היו בעצם מסע למצוא את המקום שהכי מתאים לי. מה שקרה עם הלימודים נבע מקשיים כלכליים, לא היה לי כסף לשלם שכר לימוד ולא הייתה לי תמיכה מההורים. הייתי חייבת להמשיך לרוץ".

זה הקושי הכי גדול שלך?

"כן, הקושי הכלכלי. בעצם, נאלצתי להתחרות בלי תעודות אקדמיות באנשים שכן יש להם תעודות כאלה, וזה היה קשה. לא הצלחתי לחבר בין עבודה ללימודים, כי הייתי מאוד אבסולוטית בכל אחד מהם. זה נעשה מצב של או זה או זה".

שוחט עם השותפים המייסדים, אסף חכמון ומיכאל אוסידון / צילום: shookit

רוצים הכול מהר מהר

כשאני מנסה לברר מה הכי מפחיד אותה, היא משיבה "לאבד את היכולת להעז, כי ההעזה הביאה אותי לאיפה שאני היום. האומץ ללכת על ההחלטות הפחות קלות הוביל אותי, למשל, להישאר באמסטרדם וללכת על שוקיט. זה כמו לקפוץ מצוק, ולקוות שתיפלי על ענן של צמר גפן מתוק".

החיבור בין עיצוב ולייף סטייל לבין ירקות ופירות אינו מובן מאליו.

"נכון, אבל בגלל שבאתי מהעיצוב תמיד דחפתי את שוקיט להיות במקומות המעוצבים, שנראים טוב, ששונים מכל מה שרואים כיום בשוק. כבר מההתחלה החלטנו שלא נהיה חברת ריטייל רגילה. ניסינו להבין מה היתרונות המיידיים שלנו: מגיעים תוך שעתיים, יחס אישי, סחורה משובחת, אין דמי משלוח, ואם לא מרוצים - לא משלמים. כשניסחנו לעצמנו את היתרונות האלה הבנו שזה משהו שהמתחרים יכולים לסגור, ולכן ניסינו להבין מי הקהל שלנו".

אז מי הקהל הזה?

"נשים וגברים בגילאי 25-35, בעיקר משפחות צעירות שגרות במרכזים עירוניים צפופים. אנשים שנמצאים בדרך כלל כל היום בעבודה, ורוצים הכול מהר-מהר, מעכשיו לעכשיו. הבנו שכדי לבלוט אנחנו חייבים לחיות איפה שהם נמצאים - באינסטגרם - ולהיות מאוד Design-driven. אנחנו עובדים חזק בעיקר שם ובפייסבוק".

כשאתם נכנסים לשכונה חדשה, זה קורה בדרך כלל דרך יזם מקומי שעובד אתכם. איך אתם מודדים עד כמה היזם הזה מצליח?

"כל שירות הלקוחות עובר דרכנו, ואנחנו עוקבים אחר הכניסה של כל יזם בזכוכית מגדלת: כמה הזמנות הוא הוציא, מה הדירוג שהוא מקבל מהלקוחות אחרי קבלת השירות. אגב, בעניין הדירוג עשינו ניסוי מעניין: פעם אחת באנו ומסרנו את הסחורה בחיוך גדול, ופעם שנייה דפקנו בדלת, השארנו את הארגז והלכנו. ההבדל בתוצאות היה פשוט מדהים, אנשים כמהים ליחס אישי".

אתם עושים מבצעים?

"אין אצלנו מבצעי ריטייל, כמו שניים בעשר, אם לזה אתה מתכוון. אבל אנחנו כן רוצים לתת משהו מעבר, משהו חכם, מצחיק, מפתיע. בפסח, למשל, עשינו ערכה להכנת חזרת. בראש השנה, בזמן שכולם דיברו על דבש-דבש-דבש, החלטנו שאנחנו רוצים שנה אש ללקוחות וחילקנו ערכה להכנת סחוג".

מבחינת מחירים, אתם לא יותר זולים מרשתות השיווק.

"זו לא חוכמה להשוות אותנו לרמי לוי או לוויקטורי, הסחורה שלנו הרבה יותר איכותית. זה סוג אחר לגמרי. אנחנו מוכרים סחורת פרימיום וזה יותר יקר, אין מה לעשות. ברשתות הגדולות מאוד קשה לבחור סחורה יפה. בכל מקרה, בעיניי שוק הפירות והירקות בארץ עדיין לא הגיע לאן שהוא צריך להגיע - לצדק חברתי לכל".

לבנות מכונית מרוץ

בשנים האחרונות יש יותר ויותר יזמיות שפועלות בתחומים שונים, ועדיין הן מהוות אחוז קטן, יחסית, בענף. "זה נושא שבוער בי מגיל צעיר", אומרת שוחט. "אמא שלי חינכה אותנו לפמיניזם ולשוויון, ותמיד אמרה לי שאני יכולה לעשות הכול. גם אבא שלי לא הבדיל מגדרית ביני לבין האחים שלי, כולנו בנינו אתו טיסנים ומכוניות מרוץ. גדלתי בבית שלא נתן לזה לקרות.

"היום המציאות שלנו היא אחרת, והספרים והסרטים רק מתחילים להשתנות. עוד לא יצאנו לגמרי מהעולם שבו שלגייה והיפהפייה הנרדמת מחכות שיצילו אותן. הסרטים האלה של דיסני שכולנו גדלנו עליהם - אני ממש לא ארצה להראות אותם לילדה שלי, זה מכעיס אותי. זה מחנך את הילדות מגיל צעיר שהן צריכות עזרה".

אבל היום יש אלזה, מואנה, וונדרוומן וקפטן מארוול.

"נכון, אבל זה עדיין מעט. גדלתי בבית שלא נתן לי להרגיש מוחלשת בשום שלב בחיי, אבל הסביבה החיצונית היא לפעמים שונה. בפגישות עם משקיעים אני עדיין נתקלת ברוב גברי מוחלט. אצלנו, בשוקיט, אנחנו מתעקשים על חלוקה שווה בין נשים לגברים מבחינת מספר העובדים בחברה. אנחנו גם מאוד מתאמצים למצוא יזמיות שיעבדו איתנו, שינהלו מרכזים שכונתיים ויעבדו אצלנו במחסנים".

איך זה מסתדר בעולם של הפירות והירקות?

"זה עולם מאוד גברי, ברמות ממש הזויות. בהתחלה, כשעוד עבדנו בשוק הסיטונאי, זו הייתה הרגשה נוראית, יש שם ממש מעט נשים. עם זאת, בכל מקרה של הטרדה מילולית אני משתדלת תמיד להתעמת, תמיד לשים את הדברים על השולחן. אם אני שומעת מישהו אומר למישהו אחר ‘אל תהיה ילדה עם קוקיות', אני מתערבת מיד, כי זה מעצבן אותי ברמות. זה משהו שאף פעם לא יעבור לי על יד האוזן מבלי שאתייחס אליו".

מה שקשה

"גדלתי בבית מאוד מחבק ודואג, אמא שלי מאוד דאגנית, וזה כנראה יצר אצלי תגובת נגד. יצאתי קצת יותר דומה לאבא שלי - אמיצה, יאללה, הולכת ועושה. אני מאוד הרפתקנית. קשיים זה משהו שבא תוך כדי עשייה, זה טבעי. גם כשהייתי באמסטרדם ולא היה לי גרוש על התחת ולא ידעתי מה לעשות, חלק ממני הרגיש כיף, כי כמו שאמרו לי באקדמיה באמסטרדם: אני טובה מאוד תחת לחץ.

"מעבר לזה, השילוב של שני הניגודים אצל הוריי עזר לי. גם קיבלתי אישור ללכת עד הקצה, וגם נשמרה אצלי התחושה שתמיד תהיה לי איזו רשת ביטחון. אני חושבת שהתפתחתי עם השנים. ביקורת עצמית? תמיד יש, אבל בשוקיט למדתי לא לפחד להגיד מה שיש לי לומר, לשים רגל מתי שאני חושבת שצריך לשים אותה. ולמדתי גם לקבל החלטות בתנועה".

כלומר, תוכלי להנהיג את החברה אם תיקלע למשבר?

"בתחומים שלי בשוקיט - מיתוג, שיווק ועיצוב - ללא ספק אוכל להוביל גם במצבי לחץ, בקלות. היו לנו הרבה תקופות כאלו, בעיקר בהתחלה. עבדנו מול כיתת יורים. היינו מעט מאוד אנשים ועם הרבה אנשים לא מנוסים. להיות טובים תחת לחץ זו תכונה שמשותפת לשלושתנו, לשלושת המייסדים".

עוד כתבות

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

מעלים מחירים: מפת ההתייקרויות המלאה

מהחלב המפוקח ועד הדלק: חג הפסח הסתיים, ושורת עליות מחירים צפויה להיכנס לתוקף החל מהיום ● אלה מצטרפות למספר גלי התייקרויות שפקדו את המשק בחודשים האחרונים ● גלובס מציג את המוצרים והשירותים שהתייקרו עד כה ב־2024, כשהסוף עוד לא נראה באופק

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'ט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר? לפי בית המשפט, התשובה היא לא

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואין ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע בצה"ל, והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע שהאישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע שפנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שניה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תחשב כ"הכנסה ראשונה"

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות חברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס