גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאחורי סכסוך השליטה הזה עומדות שתי דמויות מפתיעות: מתמטיקאי ישראלי ועיתונאי בריטי ממונקו

פרופ' יאיר טאומן, מומחה לתורת המשחקים ומשקיע פורה שמאחוריו שורה של אקזיטים, בדרכו להשתלט על חברת המידע הפיננסי ADVFN, שהלכה לאורך השנים מדחי אל דחי ● אחרי שאסף 20% מהחברה והצליח להוריד את המייסד האנגלי מכיסא המנכ"ל, הוא רוצה להפוך אותה לאקזיט הבא שלו ● חשיפת גלובס

עמית ויאיר טאומן / צילום: איל יצהר
עמית ויאיר טאומן / צילום: איל יצהר

ביוני 2021 ישבו במסעדה מפוארת בלב מונקו שלושה גברים. אחרי שהמלצר פינה את הצלחות ומילא מחדש את כוסות היין, הגיע הזמן לדבר ביזנס. לפתע עלו האוקטבות, וסועדים בשולחנות הסמוכים ניסו לזהות את מקור המהומה. האדם שספג צעקות, ולא נותר חייב, הוא גבר בן 59 בשם קלם צ'יימברס, אזרח בריטי שעשה לפני שנים אחדות רילוקיישן למונקו.

צ'יימברס שלח ידו לאורך השנים במגוון עיסוקים: הוא עבד כעיתונאי כלכלי ועדיין מספק פרשנויות בכלי התקשורת, חיבר שלושה מותחנים שעסקו בשוק ההון, ובשנות ה-90 היה שותף בחברה לשיווק משחקי מחשב. אלא שאת התעשרותו הוא חב לאתר למידע פיננסי בשם (ADVFN (Advanced Financial Network שאותו ייסד בסוף 1999. במרץ 2000, בשיא בועת הדוט.קום, הוא הנפיק את החברה שהחזיקה באתר (ונקראה על שם האתר) בבורסה המשנית של לונדון (AIM). מיד אחרי ההנפקה, בהתאם לרוח התקופה ההיא, זינקה מניית ADVFN וזכתה לרגעים קצרים לתג שווי של כ-360 מיליון ליש"ט. בהמשך השנה נרגעו הרוחות ובדצמבר 2000 מחיר המניה שיקף לחברה שווי של כ-30 מיליון ליש"ט.

בתחילת דרכו נתפס ADVFN כאתר מבטיח שסיפק מידע פיננסי בזמן אמת למשקיעים קטנים. אלא שבעוד שאתרים מתחרים, דוגמת investing.com שהוקם מאוחר יותר על ידי הישראלי דרור אפרת, הפכו לכוח מרכזי עבור משקיעים קטנים ברחבי העולם, ADVFN הלך ולבש צורה של אתר שולי שנראה כאילו קפא בימים שבהם נולד האינטרנט. הסטגנציה התבטאה גם בנתוניה הפיננסיים של חברת האם של האתר. ההכנסות השנתיות (ממנויי פרמיום ומפרסום) נעו בטווח הבטוח שבין 5-10 מיליון ליש"ט, והשורה התחתונה הייתה בדרך כלל מאוזנת, עם נטייה להפסדים.

במילים אחרות, החברה הצליחה להתגלגל לאורך שנים והסתפקה במה שיש. המשקיעים היו מתוסכלים מהמצב והמניה סבלה מסחירות אפסית, וכשהיא כן החליפה ידיים זה היה בדרך כלל בכיוון אחד. בדצמבר 2020 נסחרה ADVFN בשווי של 3.5 מיליון ליש"ט - התרסקות מפוארת ביחס למחיר השיא שלה שני עשורים קודם לכן.

על רקע מחיר המניה הזניח, ובעצת בנו עמית שהאמין בפוטנציאל של החברה, התחיל פרופ' יאיר טאומן לאסוף מניות. כשהגיע להחזקה של 20%, קיבל טלפון מצ'יימברס. "בוא לפגוש אותי במונקו", אמר.

האב ובנו למשפחת טאומן עלו על טיסה דרך טורקיה, והיו משוכנעים שצ'יימברס מתכוון לבקש מהם שיפעלו איתו בשיתוף פעולה. לא היה להם ספק שיקבלו לפחות מושב אחד בדירקטוריון. אבל הפגישה תפסה כיוון אחר. צ'יימברס לא הניד עפעף בזמן שלגם מכוס היין ורק אמר שהוא לא מתכוון לתת להם מושב, ושאם הם רוצים הם מוזמנים לנסות ולהשתלט על החברה. "אני אלחם בכם", הבטיח.

טאומן האב, אדם חייכן בדרך כלל ואחד המרצים הפופולריים באוניברסיטאות שבהן הוא מלמד, יצא מכליו. הארוחה הסתיימה ללא לחיצות ידיים. הטאומנים חזרו נסערים לתל אביב והתחילו לפעול כדי להדיח את האיש שהזמין אותם למונקו בשיא תקופת הקורונה, רק כדי לומר להם שהם עשו את כל הדרך לשווא.

אביר שחור יוצא קיבוץ

כשחושבים על "אביר שחור" - הכינוי שנולד בוול סטריט לאדם שמבצע השתלטות עוינת על חברה ללא שיתוף פעולה של ההנהלה הנוכחית - לא עולה דמותו של יאיר טאומן. קל יותר לחשוב על איל הון מסתורי כמו קרל אייקן, שרק אזכור שמו גרם לבצבוץ זיעה קרה במורד גבם של מנכ"לי תאגידי ענק באמריקה. טאומן, לעומת זאת, הוא איש אקדמיה ברמ"ח איבריו, בן טיפוחיו של חתן פרס נובל לכלכלה, פרופ' ישראל אומן. את המוניטין האקדמי הבינלאומי שלו צבר בזכות מומחיותו בתורת המשחקים, תחום העוסק בניתוח מצבי קונפליקט בעזרת מודלים מתמטיים, ומנסה לנבא כיצד יפעלו כל השחקנים הרלוונטיים בזירה במצבים שונים.

הוא מכהן כראש המרכז לתורת המשחקים באוניברסיטת סטוני ברוק במדינת ניו יורק, וכדיקן המייסד של בית הספר ליזמות במרכז הבינתחומי הרצליה (כיום אוניברסיטת רייכמן). אך להבדיל ממרבית אנשי האקדמיה המקדישים את כל זמנם למחקריהם, טאומן נשאב עם הזמן גם לעולם ההשקעות. בראיון עיתונאי לפני 12 שנה אמר טאומן, קיבוצניק לשעבר, כי לא הרצון להתעשר משך אותו לעולם הזה, משום שמעצם טיבו וטבעו הוא אדם שבז לכסף, והוא רחוק מלהעריץ בני אדם שעושים מה שהם עושים אך ורק כדי להתעשר. טאומן הסביר אז כי הערצתו האמיתית שמורה לאנשי רוח, לגאוני מחשבה, וכי האתגר האינטלקטואלי בניסיון לתרגם את התיאוריות האקדמיות בתורת המשחקים לעולם העסקים הוא שהוביל אותו להשקעות בחברות טכנולוגיה.

האקזיט הזכור ביותר שבו היה מעורב התרחש ב-2008, כאשר חברה בריטית למכירות פומביות באינטרנט, בשם QXL, נמכרה לתאגיד המדיה נאספרס בתמורה לכ-1.9 מיליארד דולר. טאומן, יחד עם ידידו פרופ' אברהם נוימן, נחשב למוח האסטרטגי מאחורי קבוצה של משקיעים ישראלים שרכשו רבע ממניות החברה, ובמקביל ניהלו מאבק שליטה מול כמה אנשי עסקים הולנדיים שרצו גם הם להיות בעלי הבית. בין חברי הקבוצה הישראלית, כפי שכונתה בעיתונות הבינלאומית, ניתן למצוא אילי הון שקטים דוגמת שמעון ויינטרוב (בעברו עוזר ההוראה של טאומן), רוני יצחקי, אביגדור וילנץ, זהר גילון וקובי ריכטר, ואלה רשמו החזר של למעלה מ-2,000% על השקעתם בתוך שלוש שנים. לא רע.

המפגש הטעון במסעדה במונקו לא היה הפעם הראשונה שבה יאיר טאומן פגש את צ'יימברס. בין השניים התנהלה מערכת יחסים צוננת בת שנים, שראשיתה לפני 12 שנה, עת מונה טאומן לדירקטור בלתי תלוי ב-ADVFN, לצד ארבעה דירקטורים אנגליים - צ'יימברס ושלושה ממקורביו. לטאומן עצמו לא היו מניות בחברה באותה תקופה, אבל הוא ייצג כמה בעלי מניות ישראלים. בשנת 2014, כעבור ארבע שנים כדירקטור, טאומן התפטר בעקבות תחושתו שצ'יימברס מנהל את כל האופרציה כשליט יחיד, וכי שלושת הדירקטורים המקורבים לו מיישרים עמו קו.

שנה לאחר התפטרותו של טאומן, כמה מאנשי העסקים הישראלים שכבר לא היה להם נציג בדירקטוריון, וראו את השקעתם שוקעת במצולות, ניסו להדיח את המנכ"ל הכול-יכול, אך הרימו ידיים באמצע התהליך. לא מעט משקיעים ישראליים הפסידו סכומים משמעותיים בניסיון ההדחה הכושל ההוא, וחלקם מכרו את יתרת אחזקתם בפרוטות.

עוד כמה שנים עברו - אנחנו כבר ב-2018 - וקרוב משפחה של טאומן, שהחזיק במניות החברה, הציע לו לקנות חלק ממניותיו. טאומן חשב ש-ADVFN היא מקרה חסר תקנה, לפחות כל עוד צ'יימברס שם. אלא שבנו עמית האמין שאפשר להפיח רוח חיים מחודשת בחברה הגוועת. עמית טאומן התלהב מתשתית המידע שבאתר, ובעיקר מהפורומים המקצועיים שבהם משקיעים החליפו דעות וניתוחים לאורך השנים. מאחר שהוא בעל השכלה מדעית-טכנולוגית (תואר שני במתמטיקה ומדעי המחשב ממכון ויצמן), ראה שם הזדמנות לכרות מידע פיננסי המבוסס על חוכמת ההמונים.

טאומן האב התלבט. כדירקטור לשעבר הוא ידע של- ADVFN יש חברה בת קטנה שעוסקת בייעוץ פיננסי, וככזו היא משמשת כמעין שכבת הגנה נגד השתלטות עוינת (באנגליה יש גוף רגולטורי בשם Takeover Panel, שלו סמכויות נרחבות, אשר מקשה מאוד על השתלטות על חברות שמייעצות לציבור בעניינים פיננסיים. לכן מי שרוצה להשתלט על ADVFN צריך לעשות זאת לפי כללים נוקשים שנועדו לשמור על לקוחותיה של החברה הבת). בנוסף, היה לו ברור שצ'יימברס - שמחזיק כיום בכ-4.6% ממניות החברה באופן אישי ובעוד 17.5% יחד עם שותפיו באמצעות חברת און ליין בלוקצ'יין - הוא טיפוס מתוחכם ולא יהיה פשוט לגרום לו לוותר על מפעל חייו. ובכל זאת, טאומן בחר לקפוץ למים העמוקים. הוא שכר שני משרדי עורכי דין מלונדון, מסוג אלה שמגישים חשבוניות עם הרבה אפסים, והתחיל לקנות מניות. הרבה מניות.

טאומן שורד גלולת רעל דו-שכבתית ומזמן אסיפה כללית

בינואר 2022, חצי שנה אחרי שחזר נסער מהפגישה במונקו, ביקש טאומן לכנס אסיפה כללית של בעלי המניות, כדי להדיח את צ'יימברס ולמנות לדירקטוריון את עמית טאומן ועוד שני עורכי דין אנגליים מטעמו. במקביל פרסם מכתב למשקיעים ובו טען כי ADVFN מפגינה ביצועים איומים, וכי מתחרותיה משאירות לה אבק. לצד זאת האשים את צ'יימברס לא רק בניהול עלוב, אלא גם בפגיעה במשקיעים. הוא חשף בפני המשקיעים מכתב ששלחו עורכי דינו להנהלת החברה ובו טענו כי לאחר שטאומן הודיע בדצמבר 2020 להנהלת ADVFN כי הגיע להחזקה של 9.4%, החברה התעכבה במשך שלושה שבועות עד שהודיעה למשקיעיה על כך.

 

בתקופת הביניים הזאת, מחיר המניה יותר מהכפיל את עצמו, אבל קרה גם משהו נוסף: דירקטוריון החברה התכנס והפעיל גלולת רעל בדמותה של הפחתת מחיר המימוש של האופציות שניתנו לצ'יימברס ולשאר הדירקטורים בחברה, מ-76-119 פני ל-14 פני למניה. בהמשך מימש צ'יימברס אופציות לרכישת 411 אלף מניות במחיר המופחת.

צ'יימברס עצמו ניסה להילחם בטאומן לא רק באמצעות רכישת מניות בזול, אלא גם בניסיון להקשות עליו לצלוח את הרגולציה בבריטניה. לדבריו, טאומן לא פועל לבדו אלא הוא חלק מקבוצת הישראלים הכוללת גם את רוני יצחקי, שמחזיק בכ-4.2% מ-ADVFN, ואת פרופ' דן הורסקי, שמחזיק בכ-9.6% מהחברה. שני אלה השקיעו בעבר עם טאומן ב- QXL, עובדה שלשיטתו של צ'יימברס מלמדת שגם הפעם הקבוצה פועלת במשותף. טאומן מכחיש פעילות משותפת עם אחרים שאינם בני משפחתו.

צ'יימברס קיווה שיתגלה קשר בין טאומן לבין משקיעים ישראלים אחרים, משום שאז יכול היה לטעון שחלקה של "הקבוצה הישראלית" עולה על 30% מהמניות, ואז היא חייבת - בהתאם לדיני ניירות הערך בבריטניה - להגיש הצעת רכש לכלל בעלי המניות (למהלך זה עלות גבוהה, שייתכן כי היה הופך את ההשתלטות ללא כדאית עבור טאומן).

יש להניח שצ'יימברס ניסה לקשור בין טאומן לבין הורסקי מסיבה נוספת: לפני חמש שנים הודה הורסקי, אזרח ישראלי-אמריקאי, בפני רשויות המס האמריקאיות בהסתרת 200 מיליון דולר בחשבון בנק לא מדווח של קרדיט סוויס שירש מאביו. הורסקי שילם קנסות בסך של למעלה מ-100 מיליון דולר ואף נדון לשבעה חודשי מאסר. צ'יימברס קיווה כי אם יטען שטאומן פועל בשיתוף עם הורסקי, ה-Takeover Panel ישמש כמעין גלולת רעל נוספת ויקשה על ההשתלטות על ADVFN. אלא משלא סופקה כל ראיה לקשר הנטען, זה לא קרה. 

קלם צ'יימברס, מייסד ADVFN / צילום: יוטיוב

בסוף פברואר, כחודש אחרי הפנייה של טאומן לבעלי המניות, צ'יימברס הודיע שהוא יורד מכס המנכ"ל ומתפטר ממועצת המנהלים. מה הוביל להתפטרותו של האיש החזק בחברה? מקורות שונים מעלים ספקולציות שונות באשר למהלך. יש מי שסבור שהמייסד האנגלי הבין שהפיכתו של טאומן לבעל הבית החדש היא עניין של זמן, וחשש כי אם יישאר על כיסא המנכ"ל הוא עשוי להיות מוקד לחקירה פנימית של פעולותיו בחברה לאורך השנים, ולו מתוך ניסיון למצוא סיבות להדיחו. לעומת זאת, יש מי שמעריכים שהוא עדיין לא הרים ידיים, אלא שהוא מעדיף לנצח על המלחמה מאחורי הקלעים, ולשוב אחרי שיעבור זעם.

על כל פנים, ב-29 באפריל תתקיים אסיפת בעלי המניות. רק אחריה יהיה ברור האם מאמציהם של הטאומנים מובילים לעידן חדש בחברה, או שמא דווקא העיתונאי האנגלי ממונקו יהיה זה שיצחק אחרון.

קלם צ'יימברס בחר שלא להגיב לדברים.

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

העליות בוול סטריט הזניקו את הטבת האופציות לעובדים בהייטק הישראלי לכ־2 מיליארד דולר

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

מספר 2 ברמ"י על התוכניות לקרקעות באזורי הביקוש: "אני באמת מקווה שהקריה תתפנה"

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"