גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהשבי בלבנון לפרויקטים של מחיר למשתכן: חברת הנדל"ן הוותיקה מגייסת חוב ומחירי הדירות נחשפים

עמרם אברהם, אחת מחברות הבנייה הגדולות, הרווחיות והלא מוכרות בישראל, סיימה את השנה החולפת עם רווח של יותר מ־120 מיליון שקל ● החברה, שמקימה דירות בעיקר בערי הפריפריה, מכרה ברבעון הראשון של השנה כ-100 דירות במחיר ממוצע של 2.1 מיליון שקל לדירה

אלון עמרם, יו''ר עמרם אברהם, ופרויקט של החברה בחדרה / צילום: עינת לברון
אלון עמרם, יו''ר עמרם אברהם, ופרויקט של החברה בחדרה / צילום: עינת לברון

הטלטלה בשוקי המניות, לנוכח מגמת העלאות הריבית בעולם בניסיון לבלום את האינפלציה המתפתחת, הובילה לבלימת גל ההנפקות שפקד את הבורסה בת"א בשנים 2020-2021. הירידות בשווקים, ובעיקר יציאת האוויר מבועת מניות הטכנולוגיה שהתפתחה בהם, הובילו לכך שכעשר חברות חדשות בלבד הצליחו להיכנס לבורסה בת"א מתחילת השנה, וגם הן במחירים מקוצצים - כעשירית ממספר החברות שהונפקו בשנת 2021.

ועדיין, מספר חברות טרם ויתרו על כוונותיהן להשלים הנפקה ראשונית של מניות בזמן הקרוב, אם הרגיעה הזמנית בשווקים תאפשר להן להוציא את המהלך לפועל. בין טיוטות התשקיף שהוגשו לאחרונה לבורסה, לקראת מהלך גיוס הון מתוכנן, נמצאת גם זו של חברת הייזום הקבלנית עמרם אברהם, שבונה בעיקר דירות למגורים בערי הפריפריה (בין היתר באילת, באור עקיבא, בפרדס חנה, בטירת הכרמל ועוד).

תוצאות החברה, שהחלה לפעול מחדרה בתחילת שנות ה-80, מלמדות כי מדובר באחת מהרווחיות הגדולות והרווחיות בענף הבנייה בישראל מבין אלו ששמן אינו מוכר לציבור הרחב. 

כך, הרווח הנקי שהציגה עמרם אברהם ברבעון הראשון של 2022 הסתכם ב-120 מיליון שקל (עיקרו רווח הון ממכירת קרקע), והוא ממקם אותה בשורה הראשונה של יזמיות הבנייה למגורים הנסחרות בבורסה בת"א, כאשר גם בשנה החולפת כולה היא הציגה רווח נקי יוצא דופן של כ-123 מיליון שקל. 

מהלך הגיוס של עמרם אברהם, שלפני שנה תכננה לבצע הנפקת מניות לפי שווי שהוערך ב-600-700 מיליון שקל, מעודכן בשלב זה לביצוע של גיוס חוב בלבד - הנפקת אג"ח בהיקף של 150 מיליון שקל. עם זאת, תנאי השוק המשתנים עשויים להוביל את החברה בסופו של דבר לבצע גם הנפקת מניות, והשווי לדברי מקורביה עשוי להיות גבוה בהרבה מאשר בניסיון הקודם, לנוכח השיפור בתוצאות והגידול בהון העצמי.

עלייה של 50% במחיר המכירה של הדירות

נתוני המכירות של עמרם אברהם, מלמדים על עליית המחירים אצלה בשנתיים האחרונות. בשנת 2021 מכרה החברה 568 יחידות דיור, רובן (70%) בשוק החופשי והיתרה באמצעות מחיר למשתכן, כל זאת בתמורה ל-775 מיליון שקל. מהנתון עולה כי המחיר הממוצע לדירה שנמכרה באותה שנה עמד על 1.4 מיליון שקל.

ברבעון הראשון של 2022 המגמה של עליית המחירים הואצה, כך שהחברה מכרה בסיכום אותו רבעון 96 דירות, רובן (71%) בשוק החופשי, והכנסותיה הסתכמו ב-197 מיליון שקל, קרי מחיר ממוצע לדירה של 2.1 מיליון שקל, עלייה של 50%.

ועדיין, כשבוחנים את מחירי הדירות שנמכרו על ידי החברה ברבעון הראשון, מגלים עד כמה הם רחוקים ממה שקורה בגוש דן. כך, חברת אקרו נדל"ן, שהונפקה השנה בבורסה בת"א ובונה דירות בעיקר בתל אביב, דיווחה ברבעון הראשון על מכירת 38 דירות במחיר ממוצע של 5 מיליון שקל לכל דירה.

 

משבוי בלבנון לקבלן ידוע באזור חדרה

עמרם אברהם נוסדה לפני כעשרים שנה על ידי אברהם עמרם המנוח. בשנת 1978, זמן קצר לאחר תחילת מבצע ליטני נשבה עמרם בלבנון, והוחזק במשך שנה בידי ארגוני הפת"ח ואחמד ג'בריל. הוא חזר לישראל בעסקת השבויים עם ארגונו של ג'יבריל ב-1979, והפך לקבלן ידוע באזור חדרה.

החברה החלה את דרכה בבנייה של צמודי קרקע באזור חדרה, וב-2009 ביצעה קפיצת מדרגה כשרכשה קרקעות בשכונת עין הים בחדרה, מידי מפרק חברת חפציבה של בועז יונה. בהמשך, בשנת 2014 נכנסה אברהם עמרם לתחום הקמת פרויקטים של מחיר משתכן, מה שהגדיל את נפח הפעילות שלה להקמת אלפי יחידות דיור.

מהמצגת הנלווית לתשקיף עולה כי החברה, הפועלת הן כיזם והן כקבלן, מעורבת כיום בהקמת פרויקטים הכוללים 1,882 יחידות דיור, שצפויים להיבנות עד לשנת 2024. הללו צפויים לייצר הכנסות של 3 מיליארד שקל, מתוך זה חלקה של החברה 2.3 מיליארד שקל. הרווח הגולמי הצפוי מהקמת אותן דירות נאמד ב-1.1 מיליארד שקל, ומתוכו חלקה של עמרם אברהם 865 מיליון שקל. שיעור הרווח הגולמי הצפוי בפרויקטים נאמד ב-37%. נוסף על כך מתכננת עמרם אברהם הקמה של עוד אלפי דירות נוספות, בפרויקטים של בנייה למגורים, התחדשות עירונית ועל גבי עתודות קרקע שונות שברשותה.

עלייה של 210% בהכנסות ב-2021

הדוחות הכספיים של עמרם אברהם מלמדים על צמיחה מהירה בעסקיה. הכנסות החברה בשנת 2021 הסתכמו ב-422 מיליון שקל, עלייה של 210% ביחס לשנת 2020. הודות לשיערוכי נדל"ן שבוצעו בחברה זינק הרווח התפעולי בשיעור של יותר מפי שניים בסיכום השנה שעברה, ל-184 מיליון שקל (גם בנטרול אותם שיערוכים קפץ הרווח התפעולי ב-145% ל-131.5 מיליון שקל). בשורה התחתונה עלה הרווח הנקי ב-113% לעומת 2020, והסתכם כאמור ב-123 מיליון שקל.

 

ברבעון הראשון של 2022 הסתכמו הכנסות החברה ב-409 מיליון שקל, מול הכנסות של 34 מיליון שקל בלבד ברבעון הראשון אשתקד. הרווח התפעולי הרבעוני זינק ל-156 מיליון שקל ברבעון הראשון שחלף, מול 11 מיליון שקל בלבד. בשורה התחתונה, הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות זינק מ-7 מיליון שקל ל-120 מיליון שקל, והסיבה העיקרית לעלייה החדה ברווח מיוחסת למכירת קרקע ברחוב אלכסנדרוני בנתניה ב-295 מיליון שקל, שממנה נבע רווח לפני מס בגובה של 113 מיליון שקל.

לצד פעילות ייזום הדירות מחזיקה עמרם אברהם בנכסים מניבים בשטח של 28.7 אלף מ"ר, והיא מתכננת ומקימה עוד נכסים מניבים בשטח של 214.3 אלף מ"ר. בסך הכול מדובר בקרוב לרבע מיליון מ"ר של שטחי מסחר, משרדים ולוגיסטיקה, בעיקר בצפון הארץ. כמו כן, מקימה החברה 600 חדרי אירוח (מלונאות) בחוף גיא בכנרת ובקיסריה.

סך עלות הפרויקטים המניבים שהיא מקימה נאמד בכחצי מיליארד שקל (חלק החברה). עם סיומם יהיה ברשותה פורטפוליו של 16 נכסים, שניביו לה הכנסות נטו מדמי שכירות (NOI) של 77.2 מיליון שקל בשנה.

ההון העצמי של עמרם אברהם נכון לסוף הרבעון הראשון של 2022 עמד על 522 מיליון שקל, וצפוי ככל הנראה להשתפר משמעותית בשל העסקאות שביצעה מאז סיום הרבעון. מאז שנת 2018 זינק ההון העצמי של החברה בקצב שנתי ממוצע (CAGR) מהיר של כמעט 50%.

את החברה מנהל נועם גרייף, שמונה לתפקיד המנכ"ל בסוף אפריל האחרון, כחודש לפני פרסום טיוטת התשקיף. גרייף שימש בעבר כסמנכ"ל בחברת ישראל קנדה. הוא החליף את אלון עמרם, בנו של מייסד החברה, שמונה לתפקיד יו"ר החברה. אלון ואחיו יורם מחזיקים כיום ב-50% ממניות החברה כל אחד. את גיוס החוב, המתוכנן להתבצע עד אמצע חודש יולי, מובילה חברת החיתום אוריון. לפי שעה לא העמידה עמרם אברהם שיעבודים כנגד החוב.

עוד כתבות

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון