גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בקו החזית של אוקראינה, חיילים נאלצים לעקוב אחר הפוליטיקה של וושינגטון

הכוחות בוררים תחמושת וצופים כיצד חבילת הסיוע של ארה"ב נאבקת בקונגרס ● "מקונל הוא בחור לא רע", אומר מפקד יחידה אוקראיני צעיר על מנהיג המיעוט בסנאט הרפובליקני אשר תומך באוקראינה

חיילים אוקראינים בעמדות תקיפה / צילום: ap, Evgeniy Maloletka
חיילים אוקראינים בעמדות תקיפה / צילום: ap, Evgeniy Maloletka

ההשלכות של הפוליטיקה בוושינגטון מקבלות ביטוי מוחשי ברכב הצבאי של אולכסנדר קוצ'ריאונקו בחזית המזרחית של מלחמת אוקראינה נגד רוסיה.

בסיור ביום רביעי, קוצ'ריאונקו, סמל, ירה מספר רימונים מרכבו המשוריין לעבר צוות תקיפה רוסי - ולאחר מכן עצר, כדי לחסוך בתחמושת. כמו חיילים אוקראינים רבים, קוצ'ריאונקו מודאג מכך שניסיונות רפובליקאים לחסום סיוע צבאי נוסף לקייב ישללו מהם תחמושת, כלי רכב משוריינים וחלקי חילוף, אשר יקשו עוד יותר על ההגנה מפני מתקפות רוסיה.

בגלל תשתיות רעועות: דרום אפריקה פספסה הזדמנות ענק במשבר בים האדום
פרשנות | נמאס להם, מפריז עד דלהי: החקלאים מורדים בממשלות מתנשאות
WSJ | הטלטלה הצבאית של זלנסקי קושרת אותו לביצועים בשדה הקרב

הצעת חוק המתמקדת בביטחון לאומי וכוללת מימון של כ-60 מיליארד דולר לאוקראינה התעכבה בוושינגטון במשך חודשים, כאשר חלק מהרפובליקאים משתמשים באישור שלה כמנוף להשגת ויתורים פוליטיים או כדי להביע את מחאתם על העלות ההולכת וגדלה של המלחמה. בתחילת יום שלישי, הסנאט העביר את תוכנית המימון, הכוללת סכומים נוספים לישראל וטייוואן, ב-70 קולות מול 29. הצעת החוק עוברת כעת לבית הנבחרים הרפובליקני, שם היא ניצבת בפני גורל לא ברור על רקע נוכחותם של ספקנים לגבי אוקראינה, והשפעתו של דונלד טראמפ, הרפובליקאי המתמודד על הנשיאות, שהתנגד למתן סיוע נוסף.

התקפה רוסית בעיר קייב, השבוע / צילום: ap, Efrem Lukatsky

המאבקים של אוקראינה בקרבות באיזורי עימות כמו העיר הנצורה אבדייבקה הסמוכה מראים מדוע אובדן הכספים של ארה"ב, כמעט מחצית מכלל הסיוע הצבאי הזר, יהווה מכה אדירה.

הכוחות כאן מתמודדים עם מחסור בארטילריה ושאר סוגי התחמושת. ליחידה אחת של ארטילריה נותרו תשעה כדורים בקליבר מסוים. חטיבות באבדייבקה מתאפיינות בכלי רכב משוריינים של בראדלי אמריקאים, טנקי אברמס והוביצרים מתנייעים מסוג M109, כולם זקוקים להחלפות ולזרימה מתמדת של חלקי חילוף, כאשר הלחימה מצמצמת את האספקה.

אוקראינה נלחמת ביריב עם מאגרים גדולים בהרבה של כוח אדם ותחמושת, מה שמותיר את קייב תלויה בסיוע מערבי.

הכדורים שנורו ממטול הרימונים Mk 19 שסופק על ידי קוצ'ריאונקו הרגו לפחות שני חיילים רוסים, וערפו את ראשו של אחד, לדבריו. אבל בגלל הצורך לחסוך בתחמושת, קוצ'ריאונקו לא הצליח לירות את המחסנית המלאה שלו של 32 רימונים, שלדעתו היו הורגים את כל צוות התקיפה הרוסי בן שישה אנשים.

מעקב אחר נתונים מזעזעים אלה הוא חיוני במלחמת ההתשה הזו, שבה אף אחד מהצדדים לא עשה פריצות דרך משמעותיות כבר יותר משנה.

"אנחנו משתמשים בתחמושת עכשיו רק אם המצב קריטי", אמר קוצ'ריאונקו על מטול הרימונים שלו, המותקן על ה-Humvee (רכב צבאי, ע"ט) מתוצרת ארה"ב.

זו הסיבה שחיילים אוקראינים מוצאים את עצמם פתאום מתעניינים בפוליטיקה של ארה"ב.

"החיים של הבנים שלנו תלויים במימון אמריקאי", אמר קוצ'ריאונקו, שעונד על מדיו רטייה לזרוע עם הכיתוב: "הרפובליקה של קליפורניה".

חייל אוקראיני מכין טילים לתקיפה בתוך מקלט באזור אבדייבקה / צילום: ap, Libkos

"על כל חמישה עד שבעה פגזי אויב, אנחנו מגיבים באחד"

מאז פלישת רוסיה לפני שנתיים, ארה"ב תרמה כ-44% מכלל הסיוע הצבאי הזר לאוקראינה, על פי קבוצת המחקר של מכון קיל בגרמניה, או בשווי של כ-44.2 מיליארד דולר, לפי הנתונים האחרונים של משרד הביטחון.

אפילו עם האספקה ​​של ארה"ב, אוקראינה מתמודדת עם מחסור בתחמושת להגנת ארטילריה וטילים, כי המערב לא יכול לספק את זה מהר מספיק.

"על כל חמישה עד שבעה פגזי אויב, אנחנו מגיבים באחד", אמר אל"ם סריי צ'רבטי, סגן מפקד התקשורת האסטרטגית של קורטיציה.

בחלק זה של החזית במזרח אוקראינה, יש אומרים שהיחס יכול להיות אפילו פחות נוח.

קצין אוקראיני אחד אמר שהחטיבה שלו מצטמצמת כל כך בפגזי ארטילריה בקוטר 152 מ"מ, שלתותחנים שלהם נותרו רק תשעה לקרב באבדייבקה. חיל רגלים רוסי חדר לעיר מצפון ומדרום בשבועות האחרונים.

ארה"ב היא הספקית הגדולה ביותר של פגזי ארטילריה לאוקראינה, לאחר ששלחה יותר מ-200 אלף כדורים של 152 מ"מ, שני מיליון פגזי ארטילריה בקוטר 155 מ"מ ואלפי קליברים אחרים.

חיילים אוקראינים עקבו אחר הפוליטיקה של ארה"ב באמצעות ערוצי טלגרם וכלי תקשורת.

"מיטש מקונל הוא לא בחור רע למעשה", אמר אנדריי פרוקופנקו, בן 28, מפקד היחידה של קוצ'ריאונקו. מקונל, מנהיג המיעוט בסנאט הרפובליקני, תומך באוקראינה.

לעת עתה, ארה"ב ממשיכה לשלוח נשק ואספקה ​​באמצעות מימון ואישורים שכבר סוכמו עם הקונגרס.

דאג בוש, עוזר המזכיר של צבא ארה"ב לרכישות, לוגיסטיקה וטכנולוגיה, אמר כי קיים עיכוב בין התקורנות הכספים הממשלתיים ועד הנקודה שבה ההתקרונות הזו מתחילה לשפיע על הקצאת המשאבים לאוקראינה.

מיצ'ל מקונל, מנהיג סיעת המיעוט הרפובליקנית בסנאט, יוצא מתוך הדיון על תוספת חבילת סיוע לאוקראינה / צילום: ap, J. Scott Applewhite

"הרבה מהמימון שהקונגרס סיפק כבר בחוזה וזורם דרך המערכת", אמר בוש בראיון. "אבל אנחנו צריכים את הכספים המשלימים כדי לקיים את זה לטווח ארוך", אמר. להזמין נשק ואז גם לייצר אותו יכול לקחת הרבה זמן.

גורם הגנה אמריקאי אמר כי חוסר הוודאות לגבי אספקת הנשק יקשה על אוקראינה לתכנן את הפעולות.

האיום של דלדול התחמושת האמריקנית אומר שכמה חטיבות כבר מגבילות את עצמן.

קוצ'ריאונקו, המשרת בחטיבה הממוכנת 93, אומר שהיחידה שלו צריכה להשתמש בכ-1,000 סבבי רימון Mk 19 בשבוע, אך לעתים קרובות בסופו של דבר משתמשים ב-100 עד 200. הם שומרים את התחמושת לתקיפות גדולות יותר.

"אף אחד לא יירה בחייל אחד, פשוט אין לנו את התחמושת", אמר.

בילה 41 ימים לכוד במרתף של בית שהופצץ לפני שחולץ

החטיבה הממוכנת ה-47 של אוקראינה פרסה כמות גדולה של טנקי בראדלי, אברמס והוביצרים מסוג M109 לקרב אבדייבקה.

סגן אולכסנדר שירשין אמר שבראדלי מתוצרת BAE Systems הוא כלי הלחימה הטוב ביותר שהוא חווה. הם אחראים לרוב הלחימה בתוך העיר בעוד טנקי אברמס משמשים כדי להדוף את הרוסים בצדי העיר.

אבדייבקה. כוחות רוסיים נכנסו לתוך הפרוורים ופגעו באופן קשה בעיר / צילום: ap, Libkos

"יש לנו מספיק לטנקי בראדלי היום, אבל למחר זה לא מספיק", אמר. בזמן שדיבר, נשמעו פיצוצים גדולים סביב אוכרטין והקו הקדמי במרחק של קצת יותר מ-2 קילומטרים משם, ובראדלי אחד נסע דרך השלג לעבר עמדות אויב.

שירשין אמר שגם עם התמיכה הנוכחית של ארה"ב אין לו מספיק חלפים.

בראדלי אחד נהרס וכמה מהם נפגעו ממוקשים או איבדו את עקבותיהם, אז צריך לתקן. חלקם גם הגיעו לאוקראינה במצב מוזנח מלכתחילה, לפי אדם שמכיר את הנושא.

רוסיה ממקדת כעת חלק ניכר ממאמציה באבדייבקה, שם פרצו לאחרונה כוחותיה לפרברים הדרומיים והצפוניים של העיר.

חיילים רוסים נכנסו עם כלי רכב של חי"ר והתפזרו בין הבתים, אמר איוון סקאצ', דובר חטיבה 110 שנלחמת שם כעת. לפעמים, חיילים רוסים ייכנסו לבתים שבהם נמצאים חיילים אוקראינים, או להיפך. שני הצדדים תפסו לפעמים דירות זה ליד זה, אמר.

חייל אוקראיני אחד בילה 41 ימים לכוד במרתף של בית שהופצץ בפאתי האיזור, מוקף ברוסים, לפני שחולץ.

מוקדם יותר החודש הרסו חיילים אוקראינים מערכת ביוב שהרוסים השתמשו בה כדי להיכנס לעיר, במה שהאוקראינים כינו בצחוק כמבצע הקקי של מוסקבה, אמר סקאצ'.

בחנות סמוכה, חיילים אוקראינים שנראו מותשים הצטיידו באוכל וקפה.

"כולם רוצים ללכת הביתה", אמר חייל חי"ר אחד.

על רקע פסימיות גוברת ביחס למצב באבדייבקה, מהנדסים חפרו תעלה באורך 4.5 מיילים נגד טנקים כ-15 מיילים מאחורי העיר. הם התחילו את התעלה ברוחב 4 מטרים לפני שבוע וכבר חפרו עוד שלוש תעלות באזור, שאחת מהן עוברת ליד בית קברות.

המאבק יימשך גם אם וושינגטון תפסיק את מימונה

אם ארה"ב תמשוך מימון, אירופה, שמספקת כעת יותר סיוע כספי וצבאי מאמריקה, עלולה להגדיל את האספקה ​​שלה.

חלק מהציוד האירופי היה חיוני, כולל טיל השיוט Storm Shadow של בריטניה ומערכת ההגנה מפני טילים Iris T של גרמניה.

מדינות אירופה יכולות גם להמשיך לשלוח ציוד אמריקאי מרכזי, כגון מערכות הגנה אווירית של Himars ו-Patriot, מהמלאי שלהן או על ידי הזמנת ציוד חדש.

אבל כשהאספקה ​​לאוקראינה כבר מוגבלת, לאירופה יהיה קשה מאוד להשוות את התרומה של ארה"ב, מפני ששם מלאי הנשק של כמה מדינות כבר מצטמצם. זה נכון במיוחד לגבי פגזים: אירופה נאבקה להגיע ליעדים שלה להגדלת הייצור בתקופה שבה ארה"ב הכפילה את הייצור של אמצעי לחימה אלה מאז תחילת המלחמה.

מכיוון שהמלאי שלה משמעותי, ארה"ב יכולה גם לשלוח ציוד מאוד ספציפי שעשוי להיות בסיסי אבל חשוב, מרכבי פיקוד ועד מכליות מים וקרונות נגררים לדלק, אמר אוסקר ג'ונסון, אקדמאי ומומחה באוניברסיטת ההגנה השוודית, אשר מספקת מחקר וחינוך בענייני מדיניות הגנה וביטחון.

למרות התשישות והפסימיות המוגברת לגבי גורלה של אבדייבקה, רוב החיילים אמרו שהם ייאבקו גם אם וושינגטון תפסיק את מימונה.

"אנחנו חייבים להמשיך, זו שאלה של ההישרדות שלנו... אבל המחיר יגדל, נאבד עוד שטח ועוד אנשים", אמר שירשין.

עוד כתבות

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסכים ירוקים בוול סטריט: נאסד"ק עולה באחוז וחצי

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● מניית אפל עולה במסחר המוקדם ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ●  לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

היא חקרה את אחד הכלכלנים המפורסמים בעולם ובטוחה - אנחנו עושים לו עוול

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?