בר היין החדש של השף אוראל קמחי מאפשר לסועד לבחור איזה ערב בא לו להעביר • ויש לו יתרון בולט: הידע והפסיליטיז של מסעדת האם
רתם לב־ארי פתחה את הופמן בעיר היין, שדווקא בה "אין מקום שווה לקנות או לשתות יין", והמעדנייה של עדי בלכר עושה חשק לטעום הכל
נורדן פעלה 3 חודשים במרום גולן עד שפרצה המלחמה והקהל נעלם • הזוג המוכשר שמאחוריה יגשים חלומות קרניבוריים למבקרים שיחזרו
מסעדת העילית היפנית איי, שאיבדה טבח בנובה, נסגרה לכמה חודשים • היא נפתחה מחדש נגישה יותר, תוך שמירה על עומק הטעמים והייחודיות
יואל אמיר, מנכ"ל Coface BDi: "מסעדות ובתי קפה רבים זוכים לסיוע ממשלתי בשל אובדן ניכר בהכנסות בחודשי המלחמה, אולם ברוב המקרים הסיוע מתקבל רק לאחר מספר חודשים, כך שמקומות בעלי תזרים מזומנים בעייתי, ובעיקר העסקים הקטנים בענף, מתקשים להחזיק את הראש מעל המים"
גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל • נתוני הפניקס גמא מצביעים על כך שהקמפיין התקשורתי הועיל גם למכירות המותגים המתחרים
כ-5 חודשים לאחר שהורשע בעבירה של המלצה לקו פעולה, בוטלה הרשעתו של תומר מור, מנכ"ל עמותת "מסעדנים חזקים יחד" • בקביעה נכתב כי העבירה הייתה "מעידה חד-פעמית של הנאשם, מבלי שלדברים נלוו תכנון מוקדם"
ענף המסעדות הוא מהנפגעים הגדולים מאז פרוץ המלחמה, כשההערכות הן שמדובר בהפסד של 1.2 מיליארד שקל בחודשיים • הירידה בפעילות מעלה את רמת הסיכון של העסקים, שעדיין מחכים לפיצוי מהמדינה • בעל מסעדה: "טרור זה גם לפגוע בעסקים. צריך להילחם על השגרה"
גלובס מציג מדד חדש הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בחנות הפיזיות ובאונליין • מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענפי החשמל והאופטיקה במגמת עלייה חדה
בהודעה למסעדנים נמסר כי "לאור מודל הפיצוי המתגבש, עליכם לשקול שחרור עובדים לחל"ת על־מנת להציל את העסקים שלכם" • התאגדות רשתות המסחר: ממליצים להיערך להוצאה לחל"ת מיום ראשון • לפי נתוני חברת CofaceBDi, בעשרת הימים הראשונים של המלחמה, עמד אובדן ההכנסות בענף על כ-350 מיליון שקל
בעלי מסעדות במרכז מדווחים על ירידה של 95% בהיקף העבודה, אך מגלים הבנה למצב הכאוטי מאז תחילת הלחימה • רבים מהם מתגייסים להכנת משלוחים למפוני העוטף ולחיילים, ובשיחה עם גלובס מציינים: "אין עכשיו דבר כזה 'מסעדנות'. אחרי זה נעשה בקרת נזקים"
"לונה ביסטרו" בנצרת משקפת את התרבות וההיסטוריה הקולינריתשל השפית והבעלים, לונה זרייק, בת לאחת המשפחות המוכרות בעיר
"מורן - סלואו דיינינג" בקיבוץ מורן בגליל התחתון מציעה מנות טעימות, טריות ומזינות, על בסיס התוצרת החקלאית האזורית
ב"פרא" השוכנת בפינת הרחובות נחלת בנימין וגרוזנברג, מגישים מנות המשלבות בהצלחה בין המטבחים הים תיכוניים ללבנט
המסעדן תומר מור הודה בשליחת מסרון למסעדנים אחרים בנוגע לעליית המחירים בשוק המסעדנות, ובראיון ספונטני שקיים ברדיו בקשר לכך • עורכי דינו עותרים לביטול ההרשעה
סוד הקסם של "הקטן" בשוק לוינסקי טמון במתח שבין המקום הקטן לאוכל הגדול ובין חומרי הגלם המיוחדים להגשה נטולת היומרה
ביקורת מסעדותבתי קפהרשות התחרותישראל במלחמהמסעדותעסק ביוםעסקים קטנים ובינונייםעצמאיםתל אביבתרבות: אוכל