גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל ישרוטל: "באתי לבראשית והשתגעתי, המלון הכי יוקרתי בארץ הפך לקיבוץ"

30 שנות ניסיון ואפילו מגפת הקורונה לא הכינו את ליאור רביב, מנכ"ל ישרוטל, לתרחיש שבו מלונות הרשת יהפכו לבית עבור מפוני המלחמה ● בשיחה עם ערן גפן הוא מספר על ההחלטה המהירה, האתגרים בדרך והחזרה לשגרה לקראת פסח • חצי שעה של השראה 

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ליאור רביב / צילום: טאלו לורן, מנחם רייס
חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ליאור רביב / צילום: טאלו לורן, מנחם רייס

 

חצי שעה של השראה עם ערן גפן · ליאור רביב | מנכ״ל ישרוטל: איך לנהל בעולם מעורער

ערן גפן, מנכ"ל G^Team חברה לייעוץ אסטרטגי, בשיחה עם ליאור רביב, מנכ"ל ישרוטל

בשנים האחרונות ענף התיירות בישראל התמודד עם רצף טלטלות כמעט בלתי נתפס - קורונה, סגירה, פתיחה, ריחוק חברתי, מלחמה. חלק מהמלונות גם פתחו את הדלתות להמוני המפונים מהצפון והדרום.

חצי שעה של השראה | המייסד של החברה בעלת הצמיחה המהירה בעולם מגלה את הסוד
חצי שעה של השראה | הוא נכשל בעשרות ראיונות, שגרמו לו לבסוף להקים חברה משלו. סודות הניהול של מנכ"ל פלייטיקה
חצי שעה של השראה | התמונה ממלחמת ששת הימים שסללה להראל ויזל את הדרך לעסקת ענק

ברשת ישרוטל, שלה 23 בתי מלון, קלטו 15 אלף מפונים, שהפכו אותם לבית החדש שלהם. איך מנהלים אלפי עובדים ועשרות מלונות כשהעולם בטרללת כאוטית, שמשקשקת את כל העסק? למזלה של ישרוטל, כך מעיד מנכ"לה ליאור רביב, המשבר הקפיץ קדימה דור חדש של מנהלים צעירים, גמישים יותר, שמנהיגים מלמטה, מדביקים אליהם את הצוות ומפגינים יצירתיות - וכך אפשר להתמודד יותר עם השינויים המטורפים, שמהם ניתן ללמוד.

על עצמו הוא אומר בכנות שאם היה מנהל בפועל של אחד מבתי המלון של הרשת הוא כנראה היה ממש גרוע.

 

ליאור, ספר לי קצת על הרשת.
"ישרוטל היא סוג של שמורת טבע בנוף העסקי הישראלי. היא הוקמה מטעמים ציוניים בידי הבעלים דיוויד לואיס ז"ל, שעלה לישראל. היום יש לה 6,000 עובדים ב־23 בתי מלון פעילים. בזמן שאנחנו מדברים, יש לנו 11 בתי מלון בהקמה. החברה עם הפנים לחו"ל והיא נסחרת. הבעלים עדיין מחזיקים ב־80%. הם מכרו 4% בשבוע שעבר, ונכנסנו למדדים בגלל זה. ולשמחתי גם השווי של החברה גדל באופן משמעותי, המניה עלתה באופן משמעותי".

יותר מ־5 מיליארד שקל כרגע.
"כן, המניה עלתה בכמעט 20% לאחרונה".

במרץ מלאו חודש ימים לפטירתו של משה בובליל, מתחרה חזק שלך (בעלי רשת קלאב הוטל, מחלוצי ענף המלונאות בישראל).
"משה בובליל הוא איש יקר ולדעתי הוא היה גאון שיווק. הוא זה שהמציא את הסיפור של קלאב הוטל והפך את זה להצלחה מטורפת. משה ואני היינו מתחרים ומיודדים.

"לפני הרבה שנים, לפני שהייתי מנכ"ל רויאל ביץ' (של ישרוטל - ע"ג), גרתי באילת ויצאתי לראלי, רכיבה על אופנועים במרוקו. משה נתן לי ספונסר לצאת לראלי הזה ורכבתי על אופנוע שהיה כתוב עליו בגדול קלאב הוטל".

"בית מלון שהפך לבית"

להיות מלונאי זה לא דבר פשוט, בטח לא בישראל, איך מנהלים במציאות כזו?
"תסתכל על ציר הזמן ותראה איך עברנו את משבר הקורונה ואת המשברים הכי קשים שהיו בכלכלה בכלל ובתעשייה שלנו בפרט, איך עברנו את המלחמה האחרונה. תסתכל על ההתפתחות של הדוחות שלנו בשנים האחרונות ותראה שבאיזשהו אופן מופלא תמיד אנחנו מצליחים לעבור את המשברים האלה בצורה יוצאת דופן".

אני בטוח שהיו לך בשנים האחרונות סיטואציות שאמרת לעצמך: רגע, אני מנהל עסקי, אני לא מאמין שאני מתעסק בדבר הזה.
"זה מטורף. עכשיו אנחנו מתעסקים עם נושא המפונים. איזה מנהל חברה בעולם נמצא בדו־שיח עם אנשים שלא שפר עליהם גורלם? פינו אותם מהבתים בנסיבות מטורפות ואנחנו הפכנו להיות הבית שלהם לחצי שנה. הפכנו בכמה ימים 23 בתי מלון למלונות של מפונים. היו לנו בשיא 15 אלף מפונים. אנחנו מטפלים בדברים שלא תאמין".

מה הדבר הכי הזוי שהגיע לשלוחה שלך?
"יש אינסוף מקרים. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה של החברה שאנחנו מארחים מאות כלבים. פתאום יש לנו אורחים מסוג חדש שאנחנו לא הכרנו ופתחנו סוג של מחלקת טיפול בכלבים.

"ב־7 באוקטובר קיבלנו החלטה לא לסגור את בתי המלון. הייתה לי הרגשה שהולך לקרות פה משהו גדול. ובכלל לא היו לנו עובדים. 90% מהעובדים שלנו באילת הם ירדנים והם לא נכנסו.

"בחג בתי המלון היו מלאים ובמוצאי החג העובדים ניקו את החדרים כדי שביום ראשון לפנות בוקר נוכל לקבל את קיבוץ ניר עוז, קיבוץ עם 100 הרוגים ו־70 חטופים, למלון ישרוטל ים סוף. אנשים הגיעו עם בגדים שרופים. אנשים הגיעו ולא הבינו בכלל מה קורה איתם, עובדי המלון קיבלו אותם ובכו איתם. זה אירוע מטורף, באיזה מקום בעולם אתה מקבל סיטואציה כזאת, שמנכ"ל מלון הופך להיות חלק מהקהילה?".

באותו רגע לא ידעת מי מממן את זה, נכון?
"אתה לא יודע מי מממן, אתה לא יודע כמה זה יעלה, אתה לא יודע כלום. כחברה שפועלת בישראל יש לנו שורשים ציוניים מאוד שנמצאים אצלנו עמוק בדנ"א, אז פתחנו.

"בשלב מאוחר יותר צירפנו את כל מלונות היוקרה שלנו, פתחנו למפונים את בראשית, כרמים, מצפה הימים, אוריינט. זה לא דבר של מה בכך. כששר התיירות חיים כץ, שניהל את נושא הפינוי, התחיל לדבר על מחנות אוהלים ובתי ספר למפונים, אמרנו: אין דבר כזה. אנשים הגיעו עם דמעות בעיניים, זה מרגש מאוד. וזו התמודדות שלא היינו רגילים אליה בעבר.

מלון בראשית / צילום: Assaf Pinchuk photography

"באותה המהירות שבה הפכנו את המלונות למקומות מפלט עבור אותם מפונים, עכשיו אנחנו נמצאים בתהליך של להחזיר את המלונות לעבודה. אנחנו כרגע בדין ודברים איתם כדי לרכז אותם במלונות ספציפיים. יש אורחים שמגיעים ורוצים חופש, והביקושים אדירים עכשיו. לפסח כבר אין מקום לדעתי, או נשארו מקומות אחרונים. זה אירוע מורכב מאוד ואנחנו מתמודדים איתו. אני שמח שהמדינה מעודדת אותם עכשיו לחזור, לפחות לדרום, בצפון זה בכלל לא על הפרק. אבל אני אומר, אלה אירועים ניהוליים שמורכבים ברמות, שאי אפשר לתאר אותם בכלל והתחזקנו מזה כחברה".

אין קורס בהרווארד שמלמד מנהל מה קורה כשביום אחד העסק שלו הופך מבית מלון למרכז קליטה.
"אין קורס כזה. הקורס היחיד הרלוונטי במקרה הזה הוא קורס בלהיות בני אדם. המנהלים והצוותים התגלו כבני אדם, התגלו ביכולת גמישות מטורפת. אני מסיר בפני העובדים את הכובע על מה שהם עשו, הקהילות המפונות מעריכות את זה מאוד.

"עכשיו אנחנו לומדים מהאירוע הזה, מה עשינו או מה לא עשינו שגרם לאורחים להתחבר למלונות. אנחנו עכשיו מעבדים את זה, זה חלק מתהליך הלמידה שלנו".

"במלון בראשית, שהוא הכי יוקרתי בישראל, אירחנו את קיבוץ צאלים. באתי לשם והשתגעתי. המלון הזה, שאנחנו כל כך מטפחים אותו, הפך להיות קיבוץ. ילדים, ילקוטים, היה כבר ריח של קיבוץ. המלון הפך להיות סוג של אכסנייה.

"בתחילת החודש קיבוץ צאלים החליט להתפנות משם, והצוות הפך אותו בתוך יומיים חזרה למלון, הייתי בהלם".

"העולם החדש של הענף"

אנחנו רואים שהעולם הופך יותר ויותר כאוטי. מה השיעורים העיקריים לדעתך שאפשר ללמוד על ניהול שאולי לפני עשר שנים לא היו רלוונטיים והיום כן?
"אני חושב שהמילה הכי רלוונטית בעולם שאנחנו נמצאים בו והולכים אליו היא גמישות ניהולית. מנהל שלא יהיה גמיש ולא ידע להתאים את עצמו למצבים משתנים הוא דינוזאור שלא ישרוד. מנהלים שיהיו גמישים וידעו לזהות מגמות ולהתאים את העסק שלהם למגמות האלה ולייצר מזה תשואה, אלה המנהלים שבעצם יצליחו לקחת את העסק שלהם קדימה.

"בעולם שלנו זה קריטי כי עזוב רגע קורונה ועזוב מלחמה, העולם משתנה גם בצרכים של האורחים, העולם ישתנה בדור החדש, הילדים שלנו למשל כבר לא רוצים מה שאנחנו רצינו בבתי מלון, הם רוצים דברים אחרים לגמרי. שלא לדבר על כל הדיגיטציה, ערוצי ההפצה, ערוצי השיווק, זו ספירה אחרת לגמרי. השיווק המסורתי נגמר, אין יותר שיווק כזה.

"זה עולם אחר של שיווק ואנחנו מתאימים את עצמנו אליו, ולכן היכולת להשתנות, לא להיתקע על הדברים שעשית, לא להילחם את המלחמות של העבר, להביט קדימה כל הזמן - זה העולם החדש של ענף המלונאות. זאת למרות שהוא ענף מאוד מסורתי".

אפילו בהיבט התפעולי, כמו הירדנים שפתאום לא באים, אין דבר שהוא קבוע. יום אחד אין לך יותר עובדים.
"אין דבר שהוא קבוע אז עשינו תמרונים. אין ירדנים - אז הצלחנו לשכנע את הממשלה לאפשר לנו להביא את העובדים הפיליפינים מתל אביב, שבדרך כלל אסור להם לעבוד באילת כי שם יש ירדנים. בהחלטה מהירה מאוד ניידנו אותם לאילת ולים המלח וזה פתר את הבעיה. אחרת לא יכולנו לנהל את המלונות".

ערן גפן / צילום: מנחם רייס

אוקיי, גמישות ניהולית. תחשוב נגיד שיש קורס בהרווארד, שמביאים אליו את טים קוק (מנכ"ל אפל) כסטודנט ואתה אומר לו: בוא אני אספר לך מה הולך לקרות לך באפל - יום אחד אין לך עובדים, יום שני אפל הופכת להיות חברה חצי ממשלתית, שתומכת במדינה בכלל, וכאילו מולאמת.
"אף אחד לא יירשם לקורס הזה, כי יגידו, אין דבר כזה בעולם".

אוקיי, אז אני אגיד לך מה הבעיה שלי עם הקורס שלך. אוקיי, יהיה כתוב במצגת 'גמישות ניהולית'. אבל מה זה אומר? איפה זה פוגש את ההתמודדות האמיתית שבה אדם צריך לשים לב שהוא לא גמיש?
"הגמישות של מנהל תימדד במשבר הראשון בחיים האמיתיים".

תן לי דוגמה לאירוע שקרה שבו שני מנהלים היפותטיים - אחד גמיש והשני לא.
"אני אומר את זה, לא יודע אם בצער, אלא כעובדה. מנהלים יותר צעירים הם יותר גמישים. היכולת שלהם לתמרן ולהיות פתוחים גדולה יותר מאשר של מנהלים ותיקים עם ניסיון. מנהלים ותיקים מנהלים את ההווה, עם ספר חוקים מהעבר. בתי המלון בעצם הם בניינים, אתה יודע, אני יכול לשפץ ולהשקיע ולשים כסף וכן הלאה, אבל החוויה מגיעה מהעובדים.

"המנהלים הצעירים מטפלים בעובדים בצורה שונה. תראה, כל הנושא של פעילות חברתית, איך הם ניגשים לעובדים ואיך הם בעצם הופכים להיות חלק מהצוות. הם מנהלים מלמטה. הם חלק מהאנשים ונותנים למנהלים אחרים להוביל תהליכים. מנהלים ותיקים לא עושים את זה. זה סוג של ביטחון עצמי שיש לאנשים צעירים בלי פחד ובלי אגו. אגו זה האויב הכי גדול בניהול".

"המשבר מעניק הזדמנות חדשה"

כל ארגון מצליח עובד לפי ספר חוקים שבנוי על היררכיה, שיטה והיגיון. כשהמציאות נהיית כאוטית, השיטה כבר לא רלוונטית. ואז האדם בקצה, אם הוא לא יודע להיות יזם, הוא לא יודע להתמודד, כי הוא רגיל שנותנים לו הוראות. אם יש לך ארגון שבנוי על ארגונים קטנים שכל אחד מהם בנוי על יוזמה, אז גם אם תשתנה המציאות, אנשים יהיו פרואקטיביים, יגיבו למציאות.
"זה ניתוח מדויק. ישרוטל ארגון גדול שבנוי על נהלים. כשאנחנו עושים סדנאות עם מנהלים, אני שומע את זה, אנשים מדברים על יותר עצמאות, יותר חופש פעולה, יותר יזמות, יותר להוביל תהליכים וכן הלאה. הם רוצים יותר אוטונומיה ומגיע להם. אנחנו צריכים להאמין שהם יכולים".

אין ברירה, לא היה ספר חוקים למה שקרה עכשיו, לא היה נוהל למפונים.
"החרב הזאת חדה בשני הקצוות. ככל שאתה ארגון גדל, אתה פחות בפרטים ואתה חייב לשחרר יותר ולסמוך על מנהלים ולתת להם יותר חופש פעולה. זה לא קל להרפות. במיוחד לנו, שהכוח שלנו נובע מהיכולת לרדת לפרטים הכי קטנים ולהיות מעורב בהחלטה מהקמה של בית מלון ועד איזה צבע יהיה קיסם השיניים. שם אנחנו נמצאים. קשה להשתחרר מזה, אבל צריך לגלות פתיחות".

"היכולות של המנהלים פשוט אדירות. צריך לתת להם להוביל והדברים מסתדרים באופן מופלא. למשל בתקופת המלחמה ירדנו בעלויות המזון באופן דרסטי, לא חלמנו שאפשר והמנכ"לים עשו את זה. מדובר על עשרות מיליוני שקלים בשנה וירדנו בגלל היצירתיות של מנהלים, בגלל שהם במידה מסוימת איבדו את הפחד".

כן, זה נשמע שהכאוס נותן לאנשים הזדמנות להנהיג. נתת למנהלים שלך הזדמנות להפתיע אותך, להנהיג אותך.
"פתאום אני מגלה שמנהלים עובדים עם הרבה פחות כוח אדם, וגם כשחוזרים לפעילות רגילה הם לא רוצים בחזרה את מה שהיה להם קודם, וזה מדהים. פתאום אנשים מוותרים על דברים שהיו כל כך טריוויאליים והיו חלק מהיומיום שלנו ומהדנ"א שלנו ומהתרבות הניהולית.

"ישרוטל לא תחזור להיות מה שהייתה קודם בכל ההיבטים. ברמת השירות אנחנו נהיה יותר טובים מאשר היינו בעבר, ביעילות נהיה יותר טובים מאשר היינו בעבר וגם ביכולת של המנהלים להוביל תהליכים, לנהל את המלונות, לנהל את הצוותים.

"אני ניהלתי את מלון ספורט, את רויאל ביץ', צמחתי מתוך העסק הזה, אני מכיר בישרוטל כל בורג, כל דבר, כל תהליך. ועדיין, אני מנהל מלון הרבה פחות טוב מאשר המנכ"לים שלנו היום. אני יכול לשבת מהצד ולראות איך המלונות שלי מתנהלים טוב יותר מהאופן שבו אני הייתי מנהל אותם".

אתה בישרוטל 30 שנה. אתה לא מצטער שלא עשית משהו בתחום אחר?
"לא, כי החברה משתנה וקורים פה דברים טובים ואני חלק מהם ואני בעצם מוביל את התהליכים האלה, וכשדיוויד לואיס נפטר והחליף אותו הבן שלו ג'וליאן לואיס כיו"ר הדירקטוריון עשינו יחד פריצת דרך מאוד משמעותית. וכשהוא התחלף עם אחיו לפני הקורונה התחלנו את התהליך של היציאה לחו"ל כך שכל פעם קורה משהו שגורם לי להישאר. היציאה לחו"ל פותחת בפנינו אופקים מדהימים, וזה הופך את הדברים למאוד מעניינים, עבורי באופן אישי ועבור כל החברה".

מה מנכ"לים אחרים יכולים ללמוד מהתעשייה שלכם?
"קודם כול אני מאמין שניהול זה ניהול זה ניהול. אני אומר את זה בשיא הצניעות, אבל מה שעשיתי בישרוטל אני מאמין שאם היו שמים אותי בחברת רכב, הייתי עושה אותו דבר. כי זה הדנ"א שלי, להצליח, לדחוף קדימה, לעבוד עם האנשים ולייצר תשואות ורווח לבעלים. כשאני הגעתי לישרוטל, הרווח התפעולי היה כ־100 מיליון שקל. ב-2022 החברה העמידה רווח תפעולי של 530 מיליון שקל. אתה מבין? זה פי שלושה".

שאלה לסיום, אם היום אתה חוזר להיות מנהל מלון, מה היית עושה אחרת?
"הייתי עושה הכול אחרת. הייתי מנהל מאוד ריכוזי, הייתי מנהל מאוד אגרסיבי בסגנון הניהול שלי. בוא נאמר ככה, אם אני הייתי מנהל היום עם הדור הנוכחי ועם הצרכים הנוכחיים ועם העולם הנוכחי, תאמין לי: המלון הזה לא היה מחזיק מעמד שבוע".

ערן גפן הוא מייסד G^Team, חברה לייעוץ אסטרטגי, שעוזרת לחברות לפתח מנועי צמיחה חדשים . הוא בעל ניסיון בעבודה עם מנכ"לים והנהלות של החברות המובילות בארץ ובעולם, בהן קוקה קולה, וולט, מיקרוסופט, שטראוס וקימברלי קלארק. חברה קודמת שהקים נרכשה על-ידי WIX. גפן מפעיל את הפודקאסט "חצי שעה של השראה" ומחבר הספר "יוצרים צמיחה - כך הופכים יצירתיות עסקית לתוכנית עבודה".

עוד כתבות

שופטת בית המשפט העליון יעל וילנר. קיבלה את ערעור חברת הביטוח / צילום: שלומי יוסף (עיבוד תמונה)

פסק דין תקדימי של העליון מצמצם את הגדרת הידועים בציבור

בית המשפט העליון דן בשאלה מתי זוג ייחשב לידוע בציבור לצורך זכאות לתשלום פיצוי בעקבות מוות בתאונה ● השופטים: הכוונה להינשא אינה מהווה אינדיקציה לרצון הזוג להחיל זכויות לפני הנישואים

פועלים של חברת החשמל / צילום: יוסי וייס, חברת החשמל

100 שעות בלי חשמל: הדוח שחושף את הנזק מאי הקמת תחנות כוח חדשות

דוח שהגיע לידי גלובס מונה את ההשלכות של העיכובים הנוכחיים בהקמת תחנות כוח חדשות בישראל ● לפיו, ב־2028 יתגברו הפסקות החשמל שיגרמו לנזק כלכלי של מיליארדי שקלים

''זו כנראה ההשקה הכי חזקה שנעשתה למוצר מציאות מדומה לטיפול נפשי אי פעם'' / אילוסטרציה: Shutterstock

טייס הקרב שהקים חברת מציאות מדומה וגייס אותה לטיפול בנפגעי המלחמה

ערן אור הקים את XRHealth ב-2016 בעקבות פריצת דיסק שחווה. מאז החברה פועלת בעיקר בארה"ב ומציעה טיפולים בתחום הפיזיותרפיה, הכאב והטראומה באמצעות מציאות מדומה ● כשפרצה המלחמה, הוא החליט להשיק במהירות את המוצר גם בישראל, מוקדם מכפי שתכנן

שר האוצר סמוטריץ' וראש הממשלה נתניהו. הבור התקציבי מעמיק / צילום: Reuters, Ronen Zvulun

תתכוננו, העלאות מסים נוספות בדרך: באוצר מזהירים מגירעון של 7% ובוחנים צעדים כואבים

מהלומה נוספת צפויה להכנסה הפנויה שלנו לאחר ה"תגלית" שצצה במסגרת ההכנות באוצר לקראת תקציב השנה הבאה ● בין צעדי ההתכנסות שנשקלים כעת, כדי למנוע משיעור הגירעון לקפוץ ל־7%: הקפאת מדרגות מס הכנסה והעלאת המע"מ בשיעור גבוה מהמתוכנן - כבר ב־2024

אבי מעוז, נעם / צילום: ויקיפדיה

האם קוצצו 90% מתקציב הרשות לזהות לאומית יהודית?

כמה מתקציב הרשות של אבי מעוז "הוקרב" לטובת המאמץ המלחמתי? כמעט הכול ● המשרוקית של גלובס

כוחות צה''ל על הגבול עם רצועת עזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

צה״ל ושב״כ חיסלו את מפקד הכוח הימי של חמאס בעיר עזה

בכיר ישראלי לתקשורת הזרה: ממשלת ישראל מתוסכלת מעיכוב משלוחי הנשק • חיזבאללה דחה את המתווה של צרפת להסדרה בצפון • צה"ל תקף בלבנון: יותר מ-20 מטרות הותקפו מהאוויר ומהקרקע, כטב"ם התפוצץ באזור יערה • הותר לפרסום: מת מפצעיו פקד ייטב לב הלוי, פקד ולוחם בימ"מ, שנפצע באורח אנוש בפעילות מבצעית בטולכרם • עדכונים שוטפים

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ינון קוסטיקה / צילום: עומר הכהן, מנחם רייס

מייסד Wiz שגייסה אתמול מיליארד דולר מגלה את הסוד

וויז  עשתה אתמול היסטוריה כשהשלימה את גיוס ההון הגדול ביותר שביצעה חברה ישראלית מעולם - גיוס של מיליארד דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר, לכן אנחנו מקפיצים מחדש את הכתבה, שמתארת את דרכה להצלחה ● ינון קוסטיקה, שותף-מייסד ב-Wiz, בשיחה עם ערן גפן על הדרך שלו ושל שותפיו, שהתחילה על האוטובוס בדרך לבקו"ם, הרגע שבו הבינו איך הם הופכים את השוק והטריק שמאפשר להם לעבוד בצוות ● חצי שעה שלה השראה

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

דיווח: שני בני אדם נהרגו בתקיפת רכב באזור העיר צור שבדרום לבנון

המגעים לעסקת חטופים: המשלחת הישראלית תשוב לארץ מקהיר ● צה"ל בהודעה לילית: "תוקפים מטרות טרור של חמאס במרכז הרצועה" • אחרי גל התקיפות בלבנון: חיזבאללה מודיע על שני הרוגים מכוחותיו • שיגורים זוהו מרפיח למעבר כרם שלום, לוחם נפצע קל • צה"ל ושב"כ חיסלו את מפקד הכוח הימי של חמאס בעיר עזה • עדכונים בולטים

ארי הרו / צילום: ניצן שפיר

6 חודשי עבודות שירות לארי הרו, לשעבר ראש הסגל בלשכת רה"מ

גזר הדין ניתן בעקבות הסדר טיעון שחתמה הפרקליטות עם הרו כחלק מהסכם עד המדינה עמו בפרשות 1000 ו-2000 ● במסגרת ההסדר הרו הודה והורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים בפרשת 3H גלובל ● כן נגזרו עליו קנס של 700 אלף שקל וחצי שנת מאסר על-תנאי

מה צפוי לשקל? / אילוסטרציה: Shutterstock

הדולר יגיע ל-3.5 שקלים? מה קורה בשוק המט"ח

לראשונה מאז תחילת אפריל, השקל מתחזק בחדות מול המטבעות הזרים ויורד מתחת לרף ה-3.7 שקלים לדולר ● מדובר בשינוי מגמה חד לעומת התקופה האחרונה בהמשך להתפתחויות הבטיחוניות ● מה עומד מאחורי שינוי המגמה?

במצרים מעריכים: נתניהו יכול להכריז על ניצחון בימים הקרובים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הערכות המצריות להמשך המלחמה, איך ניצחון של טראמפ ישפיע על התמודדות מול איראן ומה הפך את איראן וישראל לאויבות ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

רכיב ההשקעה שנמצא בשיא: איפה רוב הישראלים שמים את הכסף

מה קרה במגמות ההשקעה של הציבור בשני העשורים האחרונים, האם התהפוכות בשווקים הפיננסיים או לחלופין אירועים מקומיים השפיעו על העדפותיו ושינו את טעמו ● ומה גורם בעיקר למשקיעים לחפש הזדמנויות בשוקי חו"ל

אילוסטרציה: shutterstock

מאה יועצי השקעות מעריכים: זה מה שיקרה בשווקים

מהסקר שערכה הבורסה לניירות ערך בתל אביב עולה אופטימיות בקרב יועצי השקעות ישראלים ● רובם צופים עלייה של מעל 10% הן במדד תל אביב 125 והן במדד S&P 500, אבל מעריכים שהאינפלציה תעלה ● וגם: ממה מושפעות התחזיות הוורודות של היועצים המקומיים

ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

טבע עקפה את התחזיות וצמצמה את ההפסד הנקי; המניה קופצת במסחר בת"א

הכנסות טבע עקפו את התחזיות המוקדמות, וההפסד הנקי הצטמצם בהשוואה לרבעון המקביל ● לצד זאת החברה אשררה את התחזית השנתית שמסרה ברבעון הקודם ● הודיעה במקביל על תוצאות חיוביות בניסוי שלב 3 בתרופה מקורית לטיפול בסכיזופרניה

ערן ברוך / צילום: תמונה פרטית

המיזם שקורא לבני 50 ומעלה להתנדב לשנת שירות ביישובי העוטף

המהלך של איש החינוך ומנכ"ל בינה לשעבר, ערן ברוך, מחליף בין צעירים בני 19־18 לבעלי מקצועות עם ניסיון שיוכלו לסייע בשיקום העוטף ● עד כה נרשמו כ־500 מתנדבים ● ישראל מתגייסת

קמפיין free TV שעלה בקשת12 בחודש האחרון / צילום: צילום מסך

שנה להשקה: האם מיזם הטלוויזיה של קשת ו־RGE הצליח לשנות את השוק?

בשנה החולפת הצליח מיזם free TV לגייס 50־60 אלף מנויים - הרבה פחות מהציפיות שתלו בו שתי השותפות, בעיקר לאור ההשקעה הגבוהה בפרסום ● גורמים בשוק טוענים שזה תקופה ארוכה קיימת מתיחות בין הצדדים, אך זה לא מפחית מהלחץ של המתחרות, שהורידו מחירים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● לאחר מספר ימים שהתחזק, השקל נחלש הבוקר מול המטבעות הזרים ● טבע זינקה בכ-13% לאחר הדוחות ● ARM צללה בחדות לאחר תחזיות מאכזבות ● הראל: "לנוכח התמתנות האינפלציה בגוש האירו, ההסתברות גבוהה שנראה הורדת ריבית שם בחודש הבא" ● בבנק אוף אמריקה אופטימיים לגבי שוק המחשבים האישיים מבוססי בינה מלאכותית ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

רוברט אנטוקול ותומר וינגרטן / צילום: אוהד רומנו, יח''צ

כמה עולה האבטחה למנכ"לים ישראלים בארה"ב?

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל: 12 מיליארד שקל בשנה

הטיפול בנזקי מתקפת סייבר ועלויות ההפסד הכספי הישיר מהמתקפה בישראל עומדות על כ-12 מיליארד שקל בשנה - כך לפי דוח של מערך הסייבר הלאומי ● עוד נכתב בדוח כי צעדים בסיסיים להגנת סייבר בארגון יכולים להפחית משמעותית את ההסתברות למתקפות

מתחם ביג פתח תקווה / הדמיה: יח''צ ביג

המרכז המסחרי "הכי גדול בישראל" ייבנה בעיר המפתיעה הזאת

בעיר החמישית בגודלה בישראל, פתח תקווה, יש כ־300 אלף מ"ר של שטחי מסחר בסך־הכול, מה שמוביל לדליפת כוח קנייה אל השכנות שמסביב ● פתיחת ביג פאשן פתח תקווה תקטין את הדליפה, אך גם עשויה "לנגוס" מהמתחרים - עמי בסר סיטי, עופר פתח תקווה, Y סנטר ועוד