גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זיסאפל: "בהייטק אנחנו בטופ, בממשל נשרכים מאחור"

הפורטפוליו של יהודה זיסאפל (בן 75),  יו"ר רד בינת ● "בעולם ההייטק התחרותי, גם כשאתה לא בעבודה, אתה כל הזמן עסוק בה"

פורטפוליו - יהודה זיסאפל / צילום: איל יצהר
פורטפוליו - יהודה זיסאפל / צילום: איל יצהר

משפחה 1: משפחתה של אמא, שהיה לה עסק גדול לעיבוד עורות בוורשה, החליטה לעלות לארץ לפני המלחמה כשאמא הייתה בת 18. הם השאירו מאחור את אחת הבנות כדי לשמור על העסק. היא ושאר בני המשפחה הגדולה נרצחו בשואה.

משפחה 2: הצד של אבא, חקלאים, גרו בכפר קטן בפולין. אבא נשאר לטפל באביו הזקן אחרי שאחיו ואחיותיו עזבו וחלקם עלו לארץ. בגיל 13 הוא הגיע לישראל, למד מסחר בבית ספר מקצועי וגר לסירוגין אצל אחיותיו בתל אביב ובירושלים.

הורים: הכירו בתל אביב, התחתנו והולידו את זוהר ואותי. אבא פתח חנות נעליים ואמא עזרה לו. הייתי מגיע לשם מבית הספר, אוכל צהריים, משחק עם הילדים ברחוב הרצל ואז הולכים הביתה.

ילדות: תל אביב. ביליתי הרבה בים, עד היום יש לי בעיות מהשהייה הארוכה בשמש. גרנו בבן יהודה, שנחשב אז לצפון הרחוק. למדתי במגמה ריאלית בעירוני ד' ושיחקתי הרבה כדורסל. מכיתה ג' ניגנתי בכינור. כשלמדתי לבגרות גיליתי שנושא החשמל מעניין אותי, כי התרחש בו משהו מסתורי שלא רואים.

נאווה: רעייתי. פרופסור למדעי המוח באונ' ת"א, המייסדת והמנהלת בחברה שהקימה, "נעורים", המתמקדת בתרופה להפרעות שינה לבני 55 ומעלה. נפגשנו בחוף פרישמן והתחתנו אחרי עשרה חודשים. יש לנו שלושה ילדים ושישה נכדים, שאני לוקח לבלות איתי פעם בשבוע.

לימודים: אחרי שנה בטכני של חיל האוויר התחלתי לשרת כטכנאי קשר. תוך כדי התחלתי ללמוד הנדסת חשמל בטכניון. המשכתי עם זה אחרי השחרור ותוך כדי הלימודים עבדתי בתור מורה למתמטיקה בחצי משרה. כשסיימתי את התואר לא הייתה בארץ עבודה לבני המחזור שלי - או שהפכו למורים או שנסעו לחו"ל. התראיינתי בהרבה מקומות ובסופו של דבר הפכתי לאזרח עובד צה"ל, עד שפרצה מלחמת ששת הימים ומצאתי את עצמי חייל קרבי בחטיבת הראל. נפצעתי במלחמה, הייתי שלושה שבועות בבית חולים ושלושה שבועות בשיקום ועד היום יש לי רסיסים בגוף, בין היתר ליד הריאות. המלחמה טלטלה אותי.

כינור: חזרתי אליו כשהוזמנתי לפסטיבל "קשת איילון" ומשום מה החלטתי לקחת את הכינור שלי איתי. נחשפתי שם לשיעורים והתחלתי לנגן. זה היה קטסטרופה, כי 35 שנים לא נגעתי בכינור, אבל לא ויתרתי ובמשך 11 השנים האחרונות אני מנגן לבד, בלי מורה.

הלחנה: יום אחד פגשתי מלחינה שרצתה שאתרום לניצולי שואה ששרדו בזכות הנגינה. אמרתי לה שפעם רציתי להיות מלחין והיא אמרה, בוא נתכתב - אתה תכתוב משהו ותשלח לי ואני לך. כשהיה לה יום הולדת שלחתי לה קטע ואיכשהו היא הפכה למורה שלי לקומפוזיציה. היום אני לומד אצל יוסף ברדנשווילי. בין היתר כתבתי מוזיקה ל"הרופא וגרושתו" של עגנון ול"הנסיך הקטן", והעליתי מופע עם בתי כרמי בפסטיבל ישראל. המופע הזה יעלה שוב ב-25 בספטמבר בצוותא בתל אביב. היא שרה והאומנית אילנה יהב עושה על הבמה ציורי חול בזמן אמת.

פועם בלב: סדרה של מוזיקה ישראלית במוזיאון תל אביב, שמתקיימת זו השנה השלישית, ובשנה שעברה ביצעו בה גם מוזיקה שלי. אני גם משאיל כינורות מהאוסף שלי לכנרים מצטיינים, שידם אינה משגת לקנות כינור משובח. המוזיקה הישראלית יכולה להגיע לפסגה העולמית.

צעדים ראשונים: עבדתי במוטורולה חמש שנים ואז החלטתי להתעסק בתחום אינטגרציה של מערכות, כשאלביט ומוטורולה היו בחיתוליהן. הקמתי את ביטקום סוכנויות, ששיווקה מוצרי תקשורת. היה לי שותף כמה שנים ואז הצעתי לזוהר שיצטרף אליי.

זוהר: ניסינו כמה שנים קודם להקים משהו יחד, עשינו סיעור מוחות ולא הצלחנו לגבש רעיון וכשנוצרה ההזדמנות זה היה טבעי. אנחנו מאוד שונים, מודעים להבדלים בינינו ומשתדלים לצמצם חיכוכים ולהגיע להסכמות. למרות השמועות, אף פעם לא נפרדנו. לכל אחד מאיתנו יש אחריות על נושאים מסוימים. אחרי כל-כך הרבה שנים, אנחנו יודעים באיזו רמה צריך לשתף ולהתייעץ ועל מה לא חייבים לקבל החלטה משותפת. תמיד היה לנו מבנה מבוזר.

רד: מפתחת, מייצאת ומשווקת מוצרי תקשורת בארץ ובעולם, ומייצרת ציוד גישה לתקשורת נתונים. בעצם היא בית חרושת לסטארט-אפים מהסיד ועד לבורסה או לאקזיט. רדווין ורדוויר הן בין חברות הבנות.

בינת: מובילה בארץ בפתרונות ושירותי אינטגרציה מקצה לקצה, שירותי ענן, טלפוניה, אבטחת מידע, סייבר, ניהול רשתות, וידיאו ארגוני, פתרונות דאטה סנטר וניידות. במסגרתה אנחנו מעורבים בניהול עיר הבה"דים, מוקד 100 של המשטרה ופרויקט פלטפורמה מתקדמת לתקשורת במשרדי הממשלה.

נדל"ן: עם הזמן התחלנו לבנות בניינים ברמת החייל וירושלים.

הדור הבא: בעולם ההייטק התחרותי, גם כשאתה לא בעבודה, אתה כל הזמן עסוק בה. גם לאשתי הייתה קריירה תובענית: היא לימדה, חקרה, הקימה חברה. בסוף, זאת לא כמות הזמן עם הילדים, אלא האיכות. רציתי שהילדים ימשיכו את דרכי. רועי ברדוור, עדי ב"נעורים" וכרמי סיימה ללמוד הנדסת אלקטרוניקה, עובדת בתחום וגם זמרת. אנחנו שותפים בפרויקט מוזיקלי.

הנפקות בחו"ל: רוב ההנפקות שלנו בעיקר בארצות הברית, לא מתוך חוסר אמון בבורסה הישראלית, אלא כיוון שעולם ההייטק נמצא שם. באופן עקרוני המטה שלנו בארץ ואנחנו לא מסתירים את היותנו ישראלים. לצערי, הבנקים והמוסדיים בישראל לא משקיעים בהייטק ולכן רוב הכסף הוא זר. בהייטק אנחנו בטופ, אבל בממשל נשרכים מאחור.

מדינת ישראל: אם ב-48' היו מבטיחים לנו מה שיש היום, לא היינו מאמינים. היו דברים טובים אז ויש דברים טובים היום. הערכים, ההקשבה והכבוד הם הבעיה של האנשים; זה החוזק וזו החולשה שלנו, ואין היום יותר שנאה ממה שהייתה קודם. אם מישהו ייפול ברחוב ירוצו לעזור לו, אז ממש לא הכול שחור. ברור שאני פטריוט, אי אפשר לגור במקום שאין לך אליו רגש עמוק. זאת הסיבה שאנחנו משקיעים בחינוך טכנולוגי ובפרויקטים בפריפריה.

פוליטיקה: אף אחד לא פנה אליי אף פעם.

תפיסת עתיד: לעסוק גם בהייטק וגם במוזיקה. פנסיה? היא כבר הרבה מאחורי.

עוד כתבות

אבטחה פרטית / אילוסטרציה: Shutterstock

מאות אלפי דולרים בשנה: המנכ"לים שזוכים לאבטחה על חשבון החברה

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור שעיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

מאות מיליוני דולרים מתחת לרפיח: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים, ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

אנדראה אורקל, מנכל בנק יוניקרדיט האיטלקי / צילום: Reuters, Massimo Di Vita

במשך שנים משקיעים נכוו ממניות הבנקים האירופיים. עכשיו הן ממש לוהטות

לאחר שנים של שפל, הבנקים באירופה מתחילים להציג ביצועים משופרים, הודות לניקוי מאזנים וצמצום עלויות, לצד רווח מוגדל ממתן הלוואות ● מניות הענף דוגמת UniCredit מזנקות גם בציפייה לחלוקות דיבידנדים בעד כ-130 מיליארד דולר, ועוקפות את מקבילותיהן מארה"ב

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

שופטת בית המשפט העליון יעל וילנר. קיבלה את ערעור חברת הביטוח / צילום: שלומי יוסף (עיבוד תמונה)

פסק דין תקדימי של העליון מצמצם את הגדרת הידועים בציבור

העליון דן בשאלה מתי זוג יחשב לידוע בציבור לצורך זכאות לתשלום פיצוי בעקבות מוות בתאונה ● השופטים: הכוונה להינשא לא מהווה אינדיקציה לרצון הזוג להחיל זכויות לפני הנישואים

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית